Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

120 g moučkového cukru
200 g sušeného mléka
100 g másla
3 lžíce kakaa holandského typu
50 g lískových oříšků, opražených
a co nejjemněji mletých

Postup přípravy

Prosejte moučkový cukr a sušené mléko, každou surovinu do jiné misky.
Máslo nakrájejte na kostičky. Přiveďte k varu 120 ml vody a horkou vodou zalijte moučkový cukr v hluboké misce. Přidejte k němu nakrájené máslo a míchejte, až se rozpustí. Elektrickým šlehačem začněte šlehat a přisypte polovinu sušeného mléka. Šlehejte asi 2 minuty a potom vsypte zbývající sušené mléko – výsledkem bude hustší a krémová hmota. Přidejte kakao a oříšky a míchejte další 3 minuty.
Rozdělte do sklenic a nechte vychladnout. Skladujte v lednici.

Pomohl vám recept?
8hodnocení4

Další videorecepty