
Domácí cibulový chléb
Čerstvé pečivo doma nesmí chybět. A co kdybyste si upekli čerstvý domácí chleba? Zde je recept na cibulový chleba pečený v troubě.

Náročné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Pečivo
Ingredience
Složení 8 porcí
- Máslo 3 plž
- Hořčičné semínko 1 člž
- Mléko 2/3 hrn.
- Mouka chlebová 4 hrn.
- Cheddar strouhaný 1,5 hrn.
- Cibule 1 ks
- Droždí sušené 1,5 člž
- Sůl
- Cheddar bloček
- Pepř
- Máslo 3 plž
- Hořčičné semínko 1 člž
- Mléko 2/3 hrn.
- Mouka chlebová 4 hrn.
- Cheddar strouhaný 1,5 hrn.
- Cibule 1 ks
- Droždí sušené 1,5 člž
- Sůl
- Cheddar bloček
- Pepř
Příprava
- 1Formu na pečení chleba (25 cm dlouhou a 10 cm vysokou a širokou) vymažte máslem.
- 2V pánvi rozpusťte dvě lžíce másla a doměkka a dozlatova na něm osmahněte jemně pokrájenou cibulku. Dejte vychladnout.
- 3Do velké mísy prosejte mouku, vmíchejte droždí, hořčičný prášek, sůl a pepř, většinu strouhaného sýru a všechnu cibuli.
- 4Uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte mléko a 2/3 hrnku vlažné vody a vypracujte vláčné těsto.
- 5Vyklopte jej na lehce pomoučený vál a hněťte 10 minut. Bude krásně pružné.
- 6Nakonec z těsta vytvarujte bochánek, vraťte do mísy lehce vymazané máslem a nechte 45 až 60 minut v teple kynout.
- 7Vykynuté těsto vyklopte na vál, hranou ruky promáčkněte a jemně prohněťte.
- 8Těsto rozdělte na 20 stejně velkých dílů, vytvarujte z nich bochánky a do každého zabalte kostičku sýru.
- 9Polovinu bochánku vyskládejte na dno formy, potřete rozpuštěným máslem, navrch naskládejte zbylé bochánky a potřete zbývajícím máslem. Zakryjte a nechte kynout dalších 45 minut, nebo dokud těsto nenabyde k okraji formy.
- 10Zahřejte troubu na 190 °C. Nakynutý chléb posypte zbylým sýrem a pečte 40–45 minut.
- 1Formu na pečení chleba (25 cm dlouhou a 10 cm vysokou a širokou) vymažte máslem.
- 2V pánvi rozpusťte dvě lžíce másla a doměkka a dozlatova na něm osmahněte jemně pokrájenou cibulku. Dejte vychladnout.
- 3Do velké mísy prosejte mouku, vmíchejte droždí, hořčičný prášek, sůl a pepř, většinu strouhaného sýru a všechnu cibuli.
- 4Uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte mléko a 2/3 hrnku vlažné vody a vypracujte vláčné těsto.
- 5Vyklopte jej na lehce pomoučený vál a hněťte 10 minut. Bude krásně pružné.
- 6Nakonec z těsta vytvarujte bochánek, vraťte do mísy lehce vymazané máslem a nechte 45 až 60 minut v teple kynout.
- 7Vykynuté těsto vyklopte na vál, hranou ruky promáčkněte a jemně prohněťte.
- 8Těsto rozdělte na 20 stejně velkých dílů, vytvarujte z nich bochánky a do každého zabalte kostičku sýru.
- 9Polovinu bochánku vyskládejte na dno formy, potřete rozpuštěným máslem, navrch naskládejte zbylé bochánky a potřete zbývajícím máslem. Zakryjte a nechte kynout dalších 45 minut, nebo dokud těsto nenabyde k okraji formy.
- 10Zahřejte troubu na 190 °C. Nakynutý chléb posypte zbylým sýrem a pečte 40–45 minut.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.