
Králičí hřbet s bramborem a pyré z curry fazolí

Náročné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Králičí hřbety 500 g
- Sůl
- Pepř
- Pancetta 150 g
- Jablko 1/2 ks
- Petrželka čerstvá 2 plž
- Řapíkatý celer 1 řap.
- Fazole bílé Bonduelle kari 400 g
- Smetana ke šlehání 4 plž
- Džus jablečný 200 ml
- Sádlo husí
- Vývar telecí 2 plž
- Med 1 plž
- Brambory 600 g
- Citronová šťáva
- Máslo 1 plž
- Králičí hřbety 500 g
- Sůl
- Pepř
- Pancetta 150 g
- Jablko 1/2 ks
- Petrželka čerstvá 2 plž
- Řapíkatý celer 1 řap.
- Fazole bílé Bonduelle kari 400 g
- Smetana ke šlehání 4 plž
- Džus jablečný 200 ml
- Sádlo husí
- Vývar telecí 2 plž
- Med 1 plž
- Brambory 600 g
- Citronová šťáva
Příprava
- 1Dva králičí hřbety přiložte k sobě protilehlými stranami, osolte, opepřete a zabalte do plátků panchety a pak potravinářské fólie. Rozhřejte troubu na 75 °C a maso pečte 90 minut. Zatím si připravte ragú: celer a jablka orestujte v pánvi s rozpuštěným máslem a přidejte petrželku. Na pyré z fazolí prohřejte konzervu curry fazolí, petržel a trochu smetany a pak propasírujte na jemné pyré. K přípravě jablečného demiglace svařte jablečný džus na 1/3, přidejte med a citron. Brambory vložte do pánve s rozpáleným husím sádlem a vařte je v něm 10 minut.
- 2Vyndejte z trouby maso, rozbalte ho a opečte v pánvi dozlatova. Nakrájejte ho na 4cm kolečka, položte je na konfitované brambory a talíř ozdobte fazolovým pyré, jablečným ragú a přelijte trochou jablečného demiglace.
- 1Dva králičí hřbety přiložte k sobě protilehlými stranami, osolte, opepřete a zabalte do plátků panchety a pak potravinářské fólie. Rozhřejte troubu na 75 °C a maso pečte 90 minut. Zatím si připravte ragú: celer a jablka orestujte v pánvi s rozpuštěným máslem a přidejte petrželku. Na pyré z fazolí prohřejte konzervu curry fazolí, petržel a trochu smetany a pak propasírujte na jemné pyré. K přípravě jablečného demiglace svařte jablečný džus na 1/3, přidejte med a citron. Brambory vložte do pánve s rozpáleným husím sádlem a vařte je v něm 10 minut.
- 2Vyndejte z trouby maso, rozbalte ho a opečte v pánvi dozlatova. Nakrájejte ho na 4cm kolečka, položte je na konfitované brambory a talíř ozdobte fazolovým pyré, jablečným ragú a přelijte trochou jablečného demiglace.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.