Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Domácí chléb z Ukrajiny

Domácí chléb z Ukrajiny

OCHUTNEJTE SPECIALITY z východu Evropy. Rusko, Ukrajina a další státy na východ znají každoroční tuhé zimy, tak proč nezkusit jejich recepty a nezahřát se v lednu specialitami místní kuchyně.

Ingredience

225 ml vody
1 lžička cukru krystalu
2 ¼ lžičky sušeného droždí
390 g chlebové mouky Nature’s Promise
4 lžičky soli
4 lžíce slunečnicového oleje
1 vejce
4 stroužky česneku
½ hrsti hladkolisté petrželky
3 lžičky hrubozrnné soli

Postup přípravy

1. Do mísy vlijte vlažnou vodu, vsypte cukr a droždí, lehce promíchejte a nechte 10 minut odstát. Přimíchejte 250 g mouky, zakryjte fólií a nechte v lednici odležet přes noc.
2. Přimíchejte zbylou mouku, sůl a na pomoučněné ploše vypracujte těsto.
3. Kulatou pečicí formu vymažte lžící oleje. Těsto rozdělte na 8 stejných dílů. Z každého vytvořte kouli a vyskládejte je do formy. Zakryjte utěrkou a nechte odpočívat při pokojové teplotě 1 hodinu.
4. Vykynuté bochánky potřete rozkvedlaným vejcem a pečte 25 minut v troubě na 220 °C.
5. V malé misce promíchejte zbylý olej, rozmělněný česnek, nadrobno pokrájenou petrželku a hrubozrnnou sůl.
6. Po vyjmutí z trouby ihned potřete olejovou směsí a nechte vychladnout.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty