Domácí chléb z Ukrajiny
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Do mísy vlijte vlažnou vodu, vsypte cukr a droždí, lehce promíchejte a nechte 10 minut odstát. Přimíchejte 250 g mouky, zakryjte fólií a nechte v lednici odležet přes noc.
2. Přimíchejte zbylou mouku, sůl a na pomoučněné ploše vypracujte těsto.
3. Kulatou pečicí formu vymažte lžící oleje. Těsto rozdělte na 8 stejných dílů. Z každého vytvořte kouli a vyskládejte je do formy. Zakryjte utěrkou a nechte odpočívat při pokojové teplotě 1 hodinu.
4. Vykynuté bochánky potřete rozkvedlaným vejcem a pečte 25 minut v troubě na 220 °C.
5. V malé misce promíchejte zbylý olej, rozmělněný česnek, nadrobno pokrájenou petrželku a hrubozrnnou sůl.
6. Po vyjmutí z trouby ihned potřete olejovou směsí a nechte vychladnout.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Domácí chléb z Ukrajiny
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Do mísy vlijte vlažnou vodu, vsypte cukr a droždí, lehce promíchejte a nechte 10 minut odstát. Přimíchejte 250 g mouky, zakryjte fólií a nechte v lednici odležet přes noc.
2. Přimíchejte zbylou mouku, sůl a na pomoučněné ploše vypracujte těsto.
3. Kulatou pečicí formu vymažte lžící oleje. Těsto rozdělte na 8 stejných dílů. Z každého vytvořte kouli a vyskládejte je do formy. Zakryjte utěrkou a nechte odpočívat při pokojové teplotě 1 hodinu.
4. Vykynuté bochánky potřete rozkvedlaným vejcem a pečte 25 minut v troubě na 220 °C.
5. V malé misce promíchejte zbylý olej, rozmělněný česnek, nadrobno pokrájenou petrželku a hrubozrnnou sůl.
6. Po vyjmutí z trouby ihned potřete olejovou směsí a nechte vychladnout.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio