Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Domácí chléb z Ukrajiny

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Domácí chléb z Ukrajiny

Co budete potřebovat

225 ml vody
1 lžička cukru krystalu
2 ¼ lžičky sušeného droždí
390 g chlebové mouky Nature’s Promise
4 lžičky soli
4 lžíce slunečnicového oleje
1 vejce
4 stroužky česneku
½ hrsti hladkolisté petrželky
3 lžičky hrubozrnné soli

Jak na to?

1. Do mísy vlijte vlažnou vodu, vsypte cukr a droždí, lehce promíchejte a nechte 10 minut odstát. Přimíchejte 250 g mouky, zakryjte fólií a nechte v lednici odležet přes noc.
2. Přimíchejte zbylou mouku, sůl a na pomoučněné ploše vypracujte těsto.
3. Kulatou pečicí formu vymažte lžící oleje. Těsto rozdělte na 8 stejných dílů. Z každého vytvořte kouli a vyskládejte je do formy. Zakryjte utěrkou a nechte odpočívat při pokojové teplotě 1 hodinu.
4. Vykynuté bochánky potřete rozkvedlaným vejcem a pečte 25 minut v troubě na 220 °C.
5. V malé misce promíchejte zbylý olej, rozmělněný česnek, nadrobno pokrájenou petrželku a hrubozrnnou sůl.
6. Po vyjmutí z trouby ihned potřete olejovou směsí a nechte vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí chléb z Ukrajiny

Příloha Snadné Vegetariánské Bez laktózy Magazín 1/2020 Počet porcí: 8
(0)
OCHUTNEJTE SPECIALITY z východu Evropy. Rusko, Ukrajina a další státy na východ znají každoroční tuhé zimy, tak proč nezkusit jejich recepty a nezahřát se v lednu specialitami místní kuchyně.

Co budete potřebovat

225 ml vody
1 lžička cukru krystalu
2 ¼ lžičky sušeného droždí
390 g chlebové mouky Nature’s Promise
4 lžičky soli
4 lžíce slunečnicového oleje
1 vejce
4 stroužky česneku
½ hrsti hladkolisté petrželky
3 lžičky hrubozrnné soli

Jak na to?

1. Do mísy vlijte vlažnou vodu, vsypte cukr a droždí, lehce promíchejte a nechte 10 minut odstát. Přimíchejte 250 g mouky, zakryjte fólií a nechte v lednici odležet přes noc.
2. Přimíchejte zbylou mouku, sůl a na pomoučněné ploše vypracujte těsto.
3. Kulatou pečicí formu vymažte lžící oleje. Těsto rozdělte na 8 stejných dílů. Z každého vytvořte kouli a vyskládejte je do formy. Zakryjte utěrkou a nechte odpočívat při pokojové teplotě 1 hodinu.
4. Vykynuté bochánky potřete rozkvedlaným vejcem a pečte 25 minut v troubě na 220 °C.
5. V malé misce promíchejte zbylý olej, rozmělněný česnek, nadrobno pokrájenou petrželku a hrubozrnnou sůl.
6. Po vyjmutí z trouby ihned potřete olejovou směsí a nechte vychladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Inspirujte se podobnými recepty