
Domácí chléb z Ukrajiny
OCHUTNEJTE SPECIALITY z východu Evropy. Rusko, Ukrajina a další státy na východ znají každoroční tuhé zimy, tak proč nezkusit jejich recepty a nezahřát se v lednu specialitami místní kuchyně.
Postup přípravy
1. Do mísy vlijte vlažnou vodu, vsypte cukr a droždí, lehce promíchejte a nechte 10 minut odstát. Přimíchejte 250 g mouky, zakryjte fólií a nechte v lednici odležet přes noc.
2. Přimíchejte zbylou mouku, sůl a na pomoučněné ploše vypracujte těsto.
3. Kulatou pečicí formu vymažte lžící oleje. Těsto rozdělte na 8 stejných dílů. Z každého vytvořte kouli a vyskládejte je do formy. Zakryjte utěrkou a nechte odpočívat při pokojové teplotě 1 hodinu.
4. Vykynuté bochánky potřete rozkvedlaným vejcem a pečte 25 minut v troubě na 220 °C.
5. V malé misce promíchejte zbylý olej, rozmělněný česnek, nadrobno pokrájenou petrželku a hrubozrnnou sůl.
6. Po vyjmutí z trouby ihned potřete olejovou směsí a nechte vychladnout.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod