Domácí bramborové noky se špenátem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory propíchejte nožem a v troubě je pečte 1 hodinu. Vyndejte je, a až budou zchladlé tak, že je udržíte v ruce, oloupejte je a rozmačkejte v míse. Pak k nim přidejte hladkou mouku a vejce a zpracujte do hladkého těsta. Z těsta odebírejte a tvořte 2 cm dlouhé noky. Do každého obtiskněte zadní stranu vidličky – noky budou jednak vroubkaté, jednak budou lépe držet pohromadě.
Vařte je ve vroucí osolené vodě – vždy když noky vyplavou, povařte je další 1 minutu.
V míse noky smíchejte se špenátem a máslem. Podle chuti osolte a opepřete.
Podávejte posypané parmazánem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Domácí bramborové noky se špenátem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory propíchejte nožem a v troubě je pečte 1 hodinu. Vyndejte je, a až budou zchladlé tak, že je udržíte v ruce, oloupejte je a rozmačkejte v míse. Pak k nim přidejte hladkou mouku a vejce a zpracujte do hladkého těsta. Z těsta odebírejte a tvořte 2 cm dlouhé noky. Do každého obtiskněte zadní stranu vidličky – noky budou jednak vroubkaté, jednak budou lépe držet pohromadě.
Vařte je ve vroucí osolené vodě – vždy když noky vyplavou, povařte je další 1 minutu.
V míse noky smíchejte se špenátem a máslem. Podle chuti osolte a opepřete.
Podávejte posypané parmazánem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio