×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Domácí bramborové noky se špenátem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Domácí bramborové noky se špenátem

Co budete potřebovat

900 g brambor AQ
200 g hladké mouky
1 vejce BASIC
2 hrsti čerstvého špenátu AQ, spařeného
2 lžíce másla
sůl AQ, pepř
strouhaný parmazán k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory propíchejte nožem a v troubě je pečte 1 hodinu. Vyndejte je, a až budou zchladlé tak, že je udržíte v ruce, oloupejte je a rozmačkejte v míse. Pak k nim přidejte hladkou mouku a vejce a zpracujte do hladkého těsta. Z těsta odebírejte a tvořte 2 cm dlouhé noky. Do každého obtiskněte zadní stranu vidličky – noky budou jednak vroubkaté, jednak budou lépe držet pohromadě.
Vařte je ve vroucí osolené vodě – vždy když noky vyplavou, povařte je další 1 minutu.
V míse noky smíchejte se špenátem a máslem. Podle chuti osolte a opepřete.
Podávejte posypané parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí bramborové noky se špenátem

Hlavní chod Snadné Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 4 (17)

Co budete potřebovat

900 g brambor AQ
200 g hladké mouky
1 vejce BASIC
2 hrsti čerstvého špenátu AQ, spařeného
2 lžíce másla
sůl AQ, pepř
strouhaný parmazán k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory propíchejte nožem a v troubě je pečte 1 hodinu. Vyndejte je, a až budou zchladlé tak, že je udržíte v ruce, oloupejte je a rozmačkejte v míse. Pak k nim přidejte hladkou mouku a vejce a zpracujte do hladkého těsta. Z těsta odebírejte a tvořte 2 cm dlouhé noky. Do každého obtiskněte zadní stranu vidličky – noky budou jednak vroubkaté, jednak budou lépe držet pohromadě.
Vařte je ve vroucí osolené vodě – vždy když noky vyplavou, povařte je další 1 minutu.
V míse noky smíchejte se špenátem a máslem. Podle chuti osolte a opepřete.
Podávejte posypané parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty