×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Domácí bramborové noky se špenátem

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Domácí bramborové noky se špenátem

Co budete potřebovat

900 g brambor AQ
200 g hladké mouky
1 vejce BASIC
2 hrsti čerstvého špenátu AQ, spařeného
2 lžíce másla
sůl AQ, pepř
strouhaný parmazán k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory propíchejte nožem a v troubě je pečte 1 hodinu. Vyndejte je, a až budou zchladlé tak, že je udržíte v ruce, oloupejte je a rozmačkejte v míse. Pak k nim přidejte hladkou mouku a vejce a zpracujte do hladkého těsta. Z těsta odebírejte a tvořte 2 cm dlouhé noky. Do každého obtiskněte zadní stranu vidličky – noky budou jednak vroubkaté, jednak budou lépe držet pohromadě.
Vařte je ve vroucí osolené vodě – vždy když noky vyplavou, povařte je další 1 minutu.
V míse noky smíchejte se špenátem a máslem. Podle chuti osolte a opepřete.
Podávejte posypané parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí bramborové noky se špenátem

Hlavní chod Snadné Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 4 (17)

Co budete potřebovat

900 g brambor AQ
200 g hladké mouky
1 vejce BASIC
2 hrsti čerstvého špenátu AQ, spařeného
2 lžíce másla
sůl AQ, pepř
strouhaný parmazán k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory propíchejte nožem a v troubě je pečte 1 hodinu. Vyndejte je, a až budou zchladlé tak, že je udržíte v ruce, oloupejte je a rozmačkejte v míse. Pak k nim přidejte hladkou mouku a vejce a zpracujte do hladkého těsta. Z těsta odebírejte a tvořte 2 cm dlouhé noky. Do každého obtiskněte zadní stranu vidličky – noky budou jednak vroubkaté, jednak budou lépe držet pohromadě.
Vařte je ve vroucí osolené vodě – vždy když noky vyplavou, povařte je další 1 minutu.
V míse noky smíchejte se špenátem a máslem. Podle chuti osolte a opepřete.
Podávejte posypané parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty