Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

900 g brambor AQ
200 g hladké mouky
1 vejce BASIC
2 hrsti čerstvého špenátu AQ, spařeného
2 lžíce másla
sůl AQ, pepř
strouhaný parmazán k podávání

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory propíchejte nožem a v troubě je pečte 1 hodinu. Vyndejte je, a až budou zchladlé tak, že je udržíte v ruce, oloupejte je a rozmačkejte v míse. Pak k nim přidejte hladkou mouku a vejce a zpracujte do hladkého těsta. Z těsta odebírejte a tvořte 2 cm dlouhé noky. Do každého obtiskněte zadní stranu vidličky – noky budou jednak vroubkaté, jednak budou lépe držet pohromadě.
Vařte je ve vroucí osolené vodě – vždy když noky vyplavou, povařte je další 1 minutu.
V míse noky smíchejte se špenátem a máslem. Podle chuti osolte a opepřete.
Podávejte posypané parmazánem.

Pomohl vám recept?
26hodnocení4

Další videorecepty