Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Dětský nealko máslový ležák z moštu

Dětský nealko máslový ležák z moštu

Ingredience

1 hrst měkkých
karamelek Albert
30 g másla
800 ml jablečného moštu
sůl
150 ml smetany ke šlehání (31 %)

Postup přípravy

1. V mikrovlnné troubě rozpusťte karamelky. Mikrovlnnou troubu dejte na plný výkon na 3 minuty, pak promíchejte metličkou nebo rozpusťte nad vodní lázní. Po rozpuštění do nich opatrně vmíchejte máslo, až se vše spojí na krémový karamel.

2. Jablečný mošt vlijte do hrnce a zahřejte. Přidejte polovinu připraveného karamelu, špetku soli a promíchejte.

3. Máslový ležák rozdělte do 4 sklenic. V míse ušlehejte šlehačku a ozdobte jí opatrně povrch punče ve všech sklenicích. Nakonec zalijte zbývajícím karamelem.

Pomohl vám recept?
8hodnocení4

Další videorecepty