Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Cupcaky champagne pro příchod nového roku

Cupcaky champagne pro příchod nového roku

Ingredience

240 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
1 bio citron
220 g másla
180 g cukru krupice
2 vejce
1 vanilkový cukr
150 ml smetany (33 %)
70 ml sektu nebo prosecca
300 g bílé čokolády
120 g cukru moučky
200 g žervé
12 kulatých sladkých sušenek
1 tuba zlaté polevy

Postup přípravy

1. V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek a nastrouhanou kůru z dobře omyté půlky citronu.

2. V jiné míse vyšlehejte 120 g změklého másla s krupicovým cukrem, vejci, vanilkovým cukrem, smetanou a 30 ml sektu. Smíchejte se sypkými ingrediencemi.

3. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte je do ¾ těstem.

4. Pečte 25–30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vyndejte muffiny z trouby a nechte vychladnout cca 1 hodinu.

5. Rozpusťte 100 g čokolády ve vodní lázni. Přidejte moučkový cukr, zbylé máslo pokojové teploty, žervé, zbylý sekt a vymíchejte dohladka.

6. Polevu přendejte do zdobicího sáčku se širokou špičkou a ozdobte vychladlé muffiny.

7. Rozpusťte 200 g čokolády ve vodní lázni, namočte do ní sušenky a nechte ztuhnout. Na ně pak nakreslete zlatou polevou číslice nového roku. Zapíchněte do krému.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty