
Cuketovobramborové placičky s kopřivami a uzeným lososem

Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Oběd
Ingredience
Složení 4 porce
- Kopřivy 50 g
- Brambory 300 g
- Cuketa 300 g
- Škrob 3 plž
- Sůl
- Pepř
- Olej 250 ml
- Ředkvičky 4 ks
- Créme fraiche 200 g
- Čerstvé bylinky 50 g
- Losos uzený 100 g
- Mikrobylinky 1 hrs.
- Pepř růžový 1 člž
- Citron 1 ks
- Kopřivy 50 g
- Brambory 300 g
- Cuketa 300 g
- Škrob 3 plž
- Sůl
- Pepř
- Olej 250 ml
- Ředkvičky 4 ks
- Créme fraiche 200 g
- Čerstvé bylinky 50 g
- Losos uzený 100 g
- Mikrobylinky 1 hrs.
- Pepř růžový 1 člž
- Citron 1 ks
Příprava
- 1V hrnci přiveďte k varu větší množství osolené vody. Vložte 50 g omytých kopřiv a krátce je spařte. Jakmile kopřivy zavadnou, ihned je sceďte a vložte do misky s ledovou vodou. Po vychladnutí je důkladně vymačkejte, nahrubo nasekejte a vložte do mísy.
- 2Oloupejte 300 g brambor, 300 g cuket omyjte, zeleninu nastrouhejte nahrubo a přidejte do mísy s kopřivou. Přidejte 3 lžíce bramborového škrobu, osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.
- 3Na pánvi rozehřejte trochu oleje na střední teplotě. Lžící tvarujte z těsta placičky o průměru přibližně 5 cm a smažte je z obou stran dozlatova. Upečené placičky dejte na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného oleje, a nechte je lehce vychladnout.
- 4Ředkvičky zbavte natě, omyjte a nakrájejte na tenké plátky. V misce prošlehejte 200 g crème fraîche s 50 g omytých a najemno nasekaných čerstvých bylinek. Dochuťte solí a pepřem. Na vychladlé placičky naneste lžičku bylinkového crème fraîche, poklaďte plátky uzeného lososa a plátky ředkvičky. Dozdobte mikrobylinkami, koprem a posypte nahrubo nadrceným růžovým pepřem. Podávejte s klínky citronu a zbylým bylinkovým crème fraîche.
- 1V hrnci přiveďte k varu větší množství osolené vody. Vložte 50 g omytých kopřiv a krátce je spařte. Jakmile kopřivy zavadnou, ihned je sceďte a vložte do misky s ledovou vodou. Po vychladnutí je důkladně vymačkejte, nahrubo nasekejte a vložte do mísy.
- 2Oloupejte 300 g brambor, 300 g cuket omyjte, zeleninu nastrouhejte nahrubo a přidejte do mísy s kopřivou. Přidejte 3 lžíce bramborového škrobu, osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.
- 3Na pánvi rozehřejte trochu oleje na střední teplotě. Lžící tvarujte z těsta placičky o průměru přibližně 5 cm a smažte je z obou stran dozlatova. Upečené placičky dejte na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného oleje, a nechte je lehce vychladnout.
- 4Ředkvičky zbavte natě, omyjte a nakrájejte na tenké plátky. V misce prošlehejte 200 g crème fraîche s 50 g omytých a najemno nasekaných čerstvých bylinek. Dochuťte solí a pepřem. Na vychladlé placičky naneste lžičku bylinkového crème fraîche, poklaďte plátky uzeného lososa a plátky ředkvičky. Dozdobte mikrobylinkami, koprem a posypte nahrubo nadrceným růžovým pepřem. Podávejte s klínky citronu a zbylým bylinkovým crème fraîche.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.