ReceptyCuketovobramborové placičky s kopřivami a uzeným lososem
Albert logo
  • Cuketovobramborové placičky s kopřivami a uzeným lososem

Cuketovobramborové placičky s kopřivami a uzeným lososem

Cuketovobramborové placičky s kopřivami a uzeným lososem
Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Oběd

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kopřivy 50 g
  • Brambory 300 g
  • Cuketa 300 g
  • Škrob 3 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej 250 ml
  • Ředkvičky 4 ks
  • Créme fraiche 200 g
  • Čerstvé bylinky 50 g
  • Losos uzený 100 g
  • Mikrobylinky 1 hrs.
  • Pepř růžový 1 člž
  • Citron 1 ks
  • Kopřivy 50 g
  • Brambory 300 g
  • Cuketa 300 g
  • Škrob 3 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej 250 ml
  • Ředkvičky 4 ks
  • Créme fraiche 200 g
  • Čerstvé bylinky 50 g
  • Losos uzený 100 g
  • Mikrobylinky 1 hrs.
  • Pepř růžový 1 člž
  • Citron 1 ks

Příprava

  1. 1
    V hrnci přiveďte k varu větší množství osolené vody. Vložte 50 g omytých kopřiv a krátce je spařte. Jakmile kopřivy zavadnou, ihned je sceďte a vložte do misky s ledovou vodou. Po vychladnutí je důkladně vymačkejte, nahrubo nasekejte a vložte do mísy.
  2. 2
    Oloupejte 300 g brambor, 300 g cuket omyjte, zeleninu nastrouhejte nahrubo a přidejte do mísy s kopřivou. Přidejte 3 lžíce bramborového škrobu, osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.
  3. 3
    Na pánvi rozehřejte trochu oleje na střední teplotě. Lžící tvarujte z těsta placičky o průměru přibližně 5 cm a smažte je z obou stran dozlatova. Upečené placičky dejte na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného oleje, a nechte je lehce vychladnout.
  4. 4
    Ředkvičky zbavte natě, omyjte a nakrájejte na tenké plátky. V misce prošlehejte 200 g crème fraîche s 50 g omytých a najemno nasekaných čerstvých bylinek. Dochuťte solí a pepřem. Na vychladlé placičky naneste lžičku bylinkového crème fraîche, poklaďte plátky uzeného lososa a plátky ředkvičky. Dozdobte mikrobylinkami, koprem a posypte nahrubo nadrceným růžovým pepřem. Podávejte s klínky citronu a zbylým bylinkovým crème fraîche.
  1. 1
    V hrnci přiveďte k varu větší množství osolené vody. Vložte 50 g omytých kopřiv a krátce je spařte. Jakmile kopřivy zavadnou, ihned je sceďte a vložte do misky s ledovou vodou. Po vychladnutí je důkladně vymačkejte, nahrubo nasekejte a vložte do mísy.
  2. 2
    Oloupejte 300 g brambor, 300 g cuket omyjte, zeleninu nastrouhejte nahrubo a přidejte do mísy s kopřivou. Přidejte 3 lžíce bramborového škrobu, osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.
  3. 3
    Na pánvi rozehřejte trochu oleje na střední teplotě. Lžící tvarujte z těsta placičky o průměru přibližně 5 cm a smažte je z obou stran dozlatova. Upečené placičky dejte na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného oleje, a nechte je lehce vychladnout.
  4. 4
    Ředkvičky zbavte natě, omyjte a nakrájejte na tenké plátky. V misce prošlehejte 200 g crème fraîche s 50 g omytých a najemno nasekaných čerstvých bylinek. Dochuťte solí a pepřem. Na vychladlé placičky naneste lžičku bylinkového crème fraîche, poklaďte plátky uzeného lososa a plátky ředkvičky. Dozdobte mikrobylinkami, koprem a posypte nahrubo nadrceným růžovým pepřem. Podávejte s klínky citronu a zbylým bylinkovým crème fraîche.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 7 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 14 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.