×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cuketová polévka s čedarem

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených...
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Cuketová polévka s čedarem

Co budete potřebovat

500 g brambor
2 kostky zeleninového bujonu
1 kg cuket
1 svazek jarních cibulek, na kolečka (1 cibulku na ozdobu)
100 g čedaru + extra k servírování
muškátový oříšek
sůl
pepř

Jak na to?

Oloupané a nakrájené brambory dejte do hrnce, zalijte je vodou, aby byly ponořené, přidejte obě kostky zeleninového bujonu a přiveďte k varu. Pak vařte 5 minut a přidejte nasekané cukety. Vařte (nejlépe přiklopené) dalších 5 minut. Pak přidejte kousky jarních cibulek a vařte posledních 5 minut.
Sejměte z ohně, vmíchejte sýr a polévku ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Nakonec ji rozmixujte a pokud bude potřeba, přidejte vodu. Servírujte posypané čedarem, ozdobené jarní cibulkou.
Tip - Polévce sluší i ostřejší ráz. Snadno jej docílíte přidáním chilli.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cuketová polévka s čedarem

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Magazín 5/2014
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

500 g brambor
2 kostky zeleninového bujonu
1 kg cuket
1 svazek jarních cibulek, na kolečka (1 cibulku na ozdobu)
100 g čedaru + extra k servírování
muškátový oříšek
sůl
pepř

Jak na to?

Oloupané a nakrájené brambory dejte do hrnce, zalijte je vodou, aby byly ponořené, přidejte obě kostky zeleninového bujonu a přiveďte k varu. Pak vařte 5 minut a přidejte nasekané cukety. Vařte (nejlépe přiklopené) dalších 5 minut. Pak přidejte kousky jarních cibulek a vařte posledních 5 minut.
Sejměte z ohně, vmíchejte sýr a polévku ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Nakonec ji rozmixujte a pokud bude potřeba, přidejte vodu. Servírujte posypané čedarem, ozdobené jarní cibulkou.
Tip - Polévce sluší i ostřejší ráz. Snadno jej docílíte přidáním chilli.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Inspirujte se podobnými recepty