Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Crostini se sýrem farmbrie a karamelizovanou cibulkou

Crostini se sýrem farmbrie a karamelizovanou cibulkou

Víte, že Farmbrie v Albertu je vyráběný podle originální receptury s nejkvalitnějšími ingrediencemi. Základem je kravské mléko z francouzské Normandie. Vyznačuje se plnou a zralou chutí. Podává se při pokojové teplotě.

Ingredience

35 g másla
3 cibule
sůl
½ lžičky jedlé sody
1 lžíce balzamikového octa
1 lžička třtinového cukru
1 světlá bageta
1 hruška
200 g sýra farmbrie
4 snítky tymiánu
4 snítky petrželky

Postup přípravy

1. Na pánvi rozpusťte 15 g másla. Oloupejte 3 cibule a nakrájejte je na tenké proužky. Cibuli prosolte a promíchejte. Vsypte ji do pánve a restujte na mírném stupni ohřevu. Vždy po 5 minutách promíchejte. Přidejte ½ lžičky jedlé sody a dobře promíchejte se směsí. Až bude cibulka měkká a lepkavá, vmíchejte lžíci balzamikového octa a lžičku třtinového cukru. Povařte 2 minuty a nechte cibuli zchladnout.

2. Bagetu nakrájejte našikmo na tenké plátky. Na pánvi rozpusťte zbylých 20 g másla a plátky bagetky na másle opečte z obou stran. Hrušku omyjte, rozpulte, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Na každou bagetku dejte dva plátky hrušky. Pak nakrájejte sýr farmbrie na tenké plátky a položte je na plátky hrušky.

3. Nakonec na sýr přidejte trošku karamelizované cibulky a ozdobte čerstvými bylinkami. Jednohubky propíchněte párátkem, které udrží vrstvy u sebe. Se sýrem farmbrie jsou tak dobré.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty