×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Coleslaw s čedarem

Další recepty a články

Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát...
Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát coleslaw s...
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Caesar salát s javorovým...
Caesar salát s...
Caesar salát s javorovým...
Caesar salát s javorovým...
Melounový salát se sýrem feta
Melounový salát se...
Melounový salát se sýrem feta
Melounový salát se sýrem feta

Coleslaw s čedarem

Co budete potřebovat

1 malé bílé zelí (cca 400 g), nakrouhané
sůl
2 mrkve, nakrájené na nudličky
1 červená cibule, tence pokrájená
2 lžíce cukru
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
8 lžic majonézy
1 lžíce pažitky, nasekané (nemusí být)
100 g čedaru, nastrouhaného

Jak na to?

Zelí rozpulte a poté rozčtvrťte, odřízněte všechny dřevnaté části a pak jej nasekejte nebo nastrouhejte na tenké nudličky. Dejte do velké mísy, osolte, nechte chvilku odležet a pak jej rukama silně promačkejte a prohněťte jako těsto – zelí pustí šťávu a krásně zkřehne. Přidejte mrkev a cibuli. Vmíchejte cukr a čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dejte na hodinu odležet. Poté vmíchejte majonézu a případně pažitku a pořádně promíchejte, aby se majonéza rovnoměrně rozptýlila. Podle chuti dosolte, nakonec vmíchejte čedar. Nejlepší je salát odleželý jeden až dva dny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Coleslaw s čedarem

Velmi snadné Americká Saláty Magazín 7/2011
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 malé bílé zelí (cca 400 g), nakrouhané
sůl
2 mrkve, nakrájené na nudličky
1 červená cibule, tence pokrájená
2 lžíce cukru
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
8 lžic majonézy
1 lžíce pažitky, nasekané (nemusí být)
100 g čedaru, nastrouhaného

Jak na to?

Zelí rozpulte a poté rozčtvrťte, odřízněte všechny dřevnaté části a pak jej nasekejte nebo nastrouhejte na tenké nudličky. Dejte do velké mísy, osolte, nechte chvilku odležet a pak jej rukama silně promačkejte a prohněťte jako těsto – zelí pustí šťávu a krásně zkřehne. Přidejte mrkev a cibuli. Vmíchejte cukr a čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dejte na hodinu odležet. Poté vmíchejte majonézu a případně pažitku a pořádně promíchejte, aby se majonéza rovnoměrně rozptýlila. Podle chuti dosolte, nakonec vmíchejte čedar. Nejlepší je salát odleželý jeden až dva dny.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát coleslaw s...
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Caesar salát s javorovým...
Caesar salát s javorovým...
Caesar salát s javorovým...
Caesar salát s javorovým...
Melounový salát se sýrem feta
Melounový salát se sýrem feta
Melounový salát se sýrem feta
Melounový salát se sýrem feta

Inspirujte se podobnými recepty