×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Coleslaw s čedarem

Další recepty a články

Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený...
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem

Coleslaw s čedarem

Co budete potřebovat

1 malé bílé zelí (cca 400 g), nakrouhané
sůl
2 mrkve, nakrájené na nudličky
1 červená cibule, tence pokrájená
2 lžíce cukru
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
8 lžic majonézy
1 lžíce pažitky, nasekané (nemusí být)
100 g čedaru, nastrouhaného

Jak na to?

Zelí rozpulte a poté rozčtvrťte, odřízněte všechny dřevnaté části a pak jej nasekejte nebo nastrouhejte na tenké nudličky. Dejte do velké mísy, osolte, nechte chvilku odležet a pak jej rukama silně promačkejte a prohněťte jako těsto – zelí pustí šťávu a krásně zkřehne. Přidejte mrkev a cibuli. Vmíchejte cukr a čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dejte na hodinu odležet. Poté vmíchejte majonézu a případně pažitku a pořádně promíchejte, aby se majonéza rovnoměrně rozptýlila. Podle chuti dosolte, nakonec vmíchejte čedar. Nejlepší je salát odleželý jeden až dva dny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Coleslaw s čedarem

Velmi snadné Americká Saláty Pažitka Magazín 7/2011
Průměrné hodnocení 5 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 malé bílé zelí (cca 400 g), nakrouhané
sůl
2 mrkve, nakrájené na nudličky
1 červená cibule, tence pokrájená
2 lžíce cukru
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
8 lžic majonézy
1 lžíce pažitky, nasekané (nemusí být)
100 g čedaru, nastrouhaného

Jak na to?

Zelí rozpulte a poté rozčtvrťte, odřízněte všechny dřevnaté části a pak jej nasekejte nebo nastrouhejte na tenké nudličky. Dejte do velké mísy, osolte, nechte chvilku odležet a pak jej rukama silně promačkejte a prohněťte jako těsto – zelí pustí šťávu a krásně zkřehne. Přidejte mrkev a cibuli. Vmíchejte cukr a čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dejte na hodinu odležet. Poté vmíchejte majonézu a případně pažitku a pořádně promíchejte, aby se majonéza rovnoměrně rozptýlila. Podle chuti dosolte, nakonec vmíchejte čedar. Nejlepší je salát odleželý jeden až dva dny.

Další recepty a články

Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.