×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Coleslaw s čedarem

Další recepty a články

Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát...
Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát coleslaw s...
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Caesar salát
Caesar salát
Caesar salát
Caesar salát
Melounový salát se sýrem feta
Melounový salát se...
Melounový salát se sýrem feta
Melounový salát se sýrem feta

Coleslaw s čedarem

Co budete potřebovat

1 malé bílé zelí (cca 400 g), nakrouhané
sůl
2 mrkve, nakrájené na nudličky
1 červená cibule, tence pokrájená
2 lžíce cukru
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
8 lžic majonézy
1 lžíce pažitky, nasekané (nemusí být)
100 g čedaru, nastrouhaného

Jak na to?

Zelí rozpulte a poté rozčtvrťte, odřízněte všechny dřevnaté části a pak jej nasekejte nebo nastrouhejte na tenké nudličky. Dejte do velké mísy, osolte, nechte chvilku odležet a pak jej rukama silně promačkejte a prohněťte jako těsto – zelí pustí šťávu a krásně zkřehne. Přidejte mrkev a cibuli. Vmíchejte cukr a čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dejte na hodinu odležet. Poté vmíchejte majonézu a případně pažitku a pořádně promíchejte, aby se majonéza rovnoměrně rozptýlila. Podle chuti dosolte, nakonec vmíchejte čedar. Nejlepší je salát odleželý jeden až dva dny.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Coleslaw s čedarem

Velmi snadné Americká Saláty Magazín 7/2011
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 malé bílé zelí (cca 400 g), nakrouhané
sůl
2 mrkve, nakrájené na nudličky
1 červená cibule, tence pokrájená
2 lžíce cukru
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
8 lžic majonézy
1 lžíce pažitky, nasekané (nemusí být)
100 g čedaru, nastrouhaného

Jak na to?

Zelí rozpulte a poté rozčtvrťte, odřízněte všechny dřevnaté části a pak jej nasekejte nebo nastrouhejte na tenké nudličky. Dejte do velké mísy, osolte, nechte chvilku odležet a pak jej rukama silně promačkejte a prohněťte jako těsto – zelí pustí šťávu a krásně zkřehne. Přidejte mrkev a cibuli. Vmíchejte cukr a čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dejte na hodinu odležet. Poté vmíchejte majonézu a případně pažitku a pořádně promíchejte, aby se majonéza rovnoměrně rozptýlila. Podle chuti dosolte, nakonec vmíchejte čedar. Nejlepší je salát odleželý jeden až dva dny.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát coleslaw s...
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Caesar salát
Caesar salát
Caesar salát
Caesar salát
Melounový salát se sýrem feta
Melounový salát se sýrem feta
Melounový salát se sýrem feta
Melounový salát se sýrem feta

Inspirujte se podobnými recepty