Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Čokoládový salám z itálie 

Inspirujte se podobnými recepty

Minicheesecaky s čokoládou 
Minicheesecaky s...
Minicheesecaky s čokoládou 
Minicheesecaky s čokoládou 
Sváteční rybí polévka s plody...
Sváteční rybí...
Sváteční rybí polévka s plody...
Sváteční rybí polévka s plody...
Kapr na modro
Kapr na modro
Kapr na modro
Kapr na modro
Karamelové brambory naslano
Karamelové brambory...
Karamelové brambory naslano
Karamelové brambory naslano

Čokoládový salám z itálie 

Co budete potřebovat

200 g hořké čokolády (60 %)
85 g másla
75 g cukru krystalu
10 g třtinového cukru
1⁄2 lžičky vanilkového aroma
2 vejce
170 g jemných čajových sušenek
20 g nesolených pistácií
30 g mandlí
2 lžíce rumu
30 g moučkového cukru

Jak na to?

1. Čokoládu s máslem rozehřejte v misce ve vodní lázni.
2. V kastrůlku promíchejte cukr krystal a třtinový cukr, aroma, celé vejce
a žloutek. Vmíchejte čokoládu a na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte 5 minut.
3. Odstavte a vmíchejte nahrubo nasekané sušenky, ořechy a rum. Přelijte na 30 cm dlouhý kus pečicího papíru a zarolujte do upěchovaného válečku. Na koncích papír zatočte a svažte provázkem.
4. Nechte přes noc odležet v lednici. Odstraňte papír a obalte čokoládový salám v moučkovém cukru. Podávejte pokrájené na kolečka. Skladujte v lednici až 1 měsíc.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládový salám z itálie 

Dezert Velmi snadné Italská Sladká jídla Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2019 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 5 (1)
Děti v Itálii sice neznají čerta, Mikuláše a anděla, zato je v lednu navštěvuje hodná, ale ošklivá čarodějnice Befana. V punčochách za okny nechává sladkosti pro hodné děti a uhlí pro nezbedy. Tradičním dezertem je vysoko kynutá bábovka panettone, tradiční vánoční moučník, který většina Italů kupuje, protože jeho příprava je velice pracná a těsto kyne až pět dní.

Co budete potřebovat

200 g hořké čokolády (60 %)
85 g másla
75 g cukru krystalu
10 g třtinového cukru
1⁄2 lžičky vanilkového aroma
2 vejce
170 g jemných čajových sušenek
20 g nesolených pistácií
30 g mandlí
2 lžíce rumu
30 g moučkového cukru

Jak na to?

1. Čokoládu s máslem rozehřejte v misce ve vodní lázni.
2. V kastrůlku promíchejte cukr krystal a třtinový cukr, aroma, celé vejce
a žloutek. Vmíchejte čokoládu a na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte 5 minut.
3. Odstavte a vmíchejte nahrubo nasekané sušenky, ořechy a rum. Přelijte na 30 cm dlouhý kus pečicího papíru a zarolujte do upěchovaného válečku. Na koncích papír zatočte a svažte provázkem.
4. Nechte přes noc odležet v lednici. Odstraňte papír a obalte čokoládový salám v moučkovém cukru. Podávejte pokrájené na kolečka. Skladujte v lednici až 1 měsíc.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Minicheesecaky s čokoládou 
Minicheesecaky s...
Minicheesecaky s čokoládou 
Minicheesecaky s čokoládou 
Sváteční rybí polévka s plody...
Sváteční rybí...
Sváteční rybí polévka s plody...
Sváteční rybí polévka s plody...
Kapr na modro
Kapr na modro
Kapr na modro
Kapr na modro
Karamelové brambory naslano
Karamelové brambory...
Karamelové brambory naslano
Karamelové brambory naslano

Inspirujte se podobnými recepty