Vážení zákazníci, od pondělí 10. 5. opět najdete bez omezení veškerý sortiment, na který jste zvyklí, v našich prodejnách. Zároveň můžete vyzvedávat kampaňové produkty přímo z určeného stojanu bez SMS objednání.
Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Čokoládový salám z itálie 

Inspirujte se podobnými recepty

Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Koňakovky
Koňakovky
Koňakovky
Koňakovky
Tradiční masarykovo cukroví
Tradiční masarykovo...
Tradiční masarykovo cukroví
Tradiční masarykovo cukroví
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové...
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Čokoládový salám z itálie 

Co budete potřebovat

200 g hořké čokolády (60 %)
85 g másla
75 g cukru krystalu
10 g třtinového cukru
1⁄2 lžičky vanilkového aroma
2 vejce
170 g jemných čajových sušenek
20 g nesolených pistácií
30 g mandlí
2 lžíce rumu
30 g moučkového cukru

Jak na to?

1. Čokoládu s máslem rozehřejte v misce ve vodní lázni.
2. V kastrůlku promíchejte cukr krystal a třtinový cukr, aroma, celé vejce
a žloutek. Vmíchejte čokoládu a na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte 5 minut.
3. Odstavte a vmíchejte nahrubo nasekané sušenky, ořechy a rum. Přelijte na 30 cm dlouhý kus pečicího papíru a zarolujte do upěchovaného válečku. Na koncích papír zatočte a svažte provázkem.
4. Nechte přes noc odležet v lednici. Odstraňte papír a obalte čokoládový salám v moučkovém cukru. Podávejte pokrájené na kolečka. Skladujte v lednici až 1 měsíc.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládový salám z itálie 

Dezert Velmi snadné Italská Sladká jídla Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2019 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (5)
Děti v Itálii sice neznají čerta, Mikuláše a anděla, zato je v lednu navštěvuje hodná, ale ošklivá čarodějnice Befana. V punčochách za okny nechává sladkosti pro hodné děti a uhlí pro nezbedy. Tradičním dezertem je vysoko kynutá bábovka panettone, tradiční vánoční moučník, který většina Italů kupuje, protože jeho příprava je velice pracná a těsto kyne až pět dní.

Co budete potřebovat

200 g hořké čokolády (60 %)
85 g másla
75 g cukru krystalu
10 g třtinového cukru
1⁄2 lžičky vanilkového aroma
2 vejce
170 g jemných čajových sušenek
20 g nesolených pistácií
30 g mandlí
2 lžíce rumu
30 g moučkového cukru

Jak na to?

1. Čokoládu s máslem rozehřejte v misce ve vodní lázni.
2. V kastrůlku promíchejte cukr krystal a třtinový cukr, aroma, celé vejce
a žloutek. Vmíchejte čokoládu a na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte 5 minut.
3. Odstavte a vmíchejte nahrubo nasekané sušenky, ořechy a rum. Přelijte na 30 cm dlouhý kus pečicího papíru a zarolujte do upěchovaného válečku. Na koncích papír zatočte a svažte provázkem.
4. Nechte přes noc odležet v lednici. Odstraňte papír a obalte čokoládový salám v moučkovém cukru. Podávejte pokrájené na kolečka. Skladujte v lednici až 1 měsíc.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Koňakovky
Koňakovky
Koňakovky
Koňakovky
Tradiční masarykovo cukroví
Tradiční masarykovo...
Tradiční masarykovo cukroví
Tradiční masarykovo cukroví
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové...
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty