Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Čokoládový salám z itálie 

Čokoládový salám z itálie 

Děti v Itálii sice neznají čerta, Mikuláše a anděla, zato je v lednu navštěvuje hodná, ale ošklivá čarodějnice Befana. V punčochách za okny nechává sladkosti pro hodné děti a uhlí pro nezbedy. Tradičním dezertem je vysoko kynutá bábovka panettone, tradiční vánoční moučník, který většina Italů kupuje, protože jeho příprava je velice pracná a těsto kyne až pět dní.

Ingredience

200 g hořké čokolády (60 %)
85 g másla
75 g cukru krystalu
10 g třtinového cukru
1⁄2 lžičky vanilkového aroma
2 vejce
170 g jemných čajových sušenek
20 g nesolených pistácií
30 g mandlí
2 lžíce rumu
30 g moučkového cukru

Postup přípravy

1. Čokoládu s máslem rozehřejte v misce ve vodní lázni.
2. V kastrůlku promíchejte cukr krystal a třtinový cukr, aroma, celé vejce
a žloutek. Vmíchejte čokoládu a na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte 5 minut.
3. Odstavte a vmíchejte nahrubo nasekané sušenky, ořechy a rum. Přelijte na 30 cm dlouhý kus pečicího papíru a zarolujte do upěchovaného válečku. Na koncích papír zatočte a svažte provázkem.
4. Nechte přes noc odležet v lednici. Odstraňte papír a obalte čokoládový salám v moučkovém cukru. Podávejte pokrájené na kolečka. Skladujte v lednici až 1 měsíc.

Pomohl vám recept?
8hodnocení4

Další videorecepty