×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čokoládový salám z itálie 

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát s...
Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát s jablkem
Minicheesecaky s čokoládou 
Minicheesecaky s...
Minicheesecaky s čokoládou 
Minicheesecaky s čokoládou 
Francouzský bramborový salát
Francouzský...
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát
Krekry se sýrem, mákem a...
Krekry se sýrem,...
Krekry se sýrem, mákem a...
Krekry se sýrem, mákem a...

Čokoládový salám z itálie 

Co budete potřebovat

200 g hořké čokolády (60 %)
85 g másla
75 g cukru krystalu
10 g třtinového cukru
1⁄2 lžičky vanilkového aroma
2 vejce
170 g jemných čajových sušenek
20 g nesolených pistácií
30 g mandlí
2 lžíce rumu
30 g moučkového cukru

Jak na to?

1. Čokoládu s máslem rozehřejte v misce ve vodní lázni.
2. V kastrůlku promíchejte cukr krystal a třtinový cukr, aroma, celé vejce
a žloutek. Vmíchejte čokoládu a na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte 5 minut.
3. Odstavte a vmíchejte nahrubo nasekané sušenky, ořechy a rum. Přelijte na 30 cm dlouhý kus pečicího papíru a zarolujte do upěchovaného válečku. Na koncích papír zatočte a svažte provázkem.
4. Nechte přes noc odležet v lednici. Odstraňte papír a obalte čokoládový salám v moučkovém cukru. Podávejte pokrájené na kolečka. Skladujte v lednici až 1 měsíc.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládový salám z itálie 

Dezert Velmi snadné Italská Sladká jídla Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2019 Počet porcí: 6
(0)
Děti v Itálii sice neznají čerta, Mikuláše a anděla, zato je v lednu navštěvuje hodná, ale ošklivá čarodějnice Befana. V punčochách za okny nechává sladkosti pro hodné děti a uhlí pro nezbedy. Tradičním dezertem je vysoko kynutá bábovka panettone, tradiční vánoční moučník, který většina Italů kupuje, protože jeho příprava je velice pracná a těsto kyne až pět dní.

Co budete potřebovat

200 g hořké čokolády (60 %)
85 g másla
75 g cukru krystalu
10 g třtinového cukru
1⁄2 lžičky vanilkového aroma
2 vejce
170 g jemných čajových sušenek
20 g nesolených pistácií
30 g mandlí
2 lžíce rumu
30 g moučkového cukru

Jak na to?

1. Čokoládu s máslem rozehřejte v misce ve vodní lázni.
2. V kastrůlku promíchejte cukr krystal a třtinový cukr, aroma, celé vejce
a žloutek. Vmíchejte čokoládu a na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte 5 minut.
3. Odstavte a vmíchejte nahrubo nasekané sušenky, ořechy a rum. Přelijte na 30 cm dlouhý kus pečicího papíru a zarolujte do upěchovaného válečku. Na koncích papír zatočte a svažte provázkem.
4. Nechte přes noc odležet v lednici. Odstraňte papír a obalte čokoládový salám v moučkovém cukru. Podávejte pokrájené na kolečka. Skladujte v lednici až 1 měsíc.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát s...
Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát s jablkem
Minicheesecaky s čokoládou 
Minicheesecaky s...
Minicheesecaky s čokoládou 
Minicheesecaky s čokoládou 
Francouzský bramborový salát
Francouzský...
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát
Krekry se sýrem, mákem a...
Krekry se sýrem,...
Krekry se sýrem, mákem a...
Krekry se sýrem, mákem a...

Inspirujte se podobnými recepty