×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Čokoládové bábovičky

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Čokoládové bábovičky

Co budete potřebovat

160 g tmavé čokolády
80 g másla
2 bílky
55 g moučkového cukru
35 g hladké mouky
90 g mletých mandlí
4 čtverečky tmavé čokolády po 10 g
hustá zakysaná smetana

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 150 °C. Čokoládu dejte spolu s máslem do žáruvzdorné mísy a posaďte ji na rendlík s vroucí vodou (voda se nesmí dotýkat dna mísy) a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a dokud nezískáte krásně hladkou směs. Dejte stranou.
2. V jiné míse dotuha ušlehejte bílky, odložte. Cukr a mouku prosejte do mísy. Přimíchejte mleté mandle a rozehřátou čokoládovou směs. Nakonec opatrně vmíchejte i bílky. Polovinu těsta rozdělte do čtyřech máslem vymazaných báboviček o objemu 125 ml. Doprostřed dejte po jednom čtverečku čokolády a překryjte zbylým těstem.
3. Pečte 20 minut. Vyndejte z trouby, nechte 5 minut vychladnout ve formičkách, pak vyklopte. Podávejte s hustou zakysanou smetanou, případně malinami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládové bábovičky

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 4/2013
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

160 g tmavé čokolády
80 g másla
2 bílky
55 g moučkového cukru
35 g hladké mouky
90 g mletých mandlí
4 čtverečky tmavé čokolády po 10 g
hustá zakysaná smetana

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 150 °C. Čokoládu dejte spolu s máslem do žáruvzdorné mísy a posaďte ji na rendlík s vroucí vodou (voda se nesmí dotýkat dna mísy) a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a dokud nezískáte krásně hladkou směs. Dejte stranou.
2. V jiné míse dotuha ušlehejte bílky, odložte. Cukr a mouku prosejte do mísy. Přimíchejte mleté mandle a rozehřátou čokoládovou směs. Nakonec opatrně vmíchejte i bílky. Polovinu těsta rozdělte do čtyřech máslem vymazaných báboviček o objemu 125 ml. Doprostřed dejte po jednom čtverečku čokolády a překryjte zbylým těstem.
3. Pečte 20 minut. Vyndejte z trouby, nechte 5 minut vychladnout ve formičkách, pak vyklopte. Podávejte s hustou zakysanou smetanou, případně malinami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty