Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

160 g tmavé čokolády
80 g másla
2 bílky
55 g moučkového cukru
35 g hladké mouky
90 g mletých mandlí
4 čtverečky tmavé čokolády po 10 g
hustá zakysaná smetana

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 150 °C. Čokoládu dejte spolu s máslem do žáruvzdorné mísy a posaďte ji na rendlík s vroucí vodou (voda se nesmí dotýkat dna mísy) a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a dokud nezískáte krásně hladkou směs. Dejte stranou.
2. V jiné míse dotuha ušlehejte bílky, odložte. Cukr a mouku prosejte do mísy. Přimíchejte mleté mandle a rozehřátou čokoládovou směs. Nakonec opatrně vmíchejte i bílky. Polovinu těsta rozdělte do čtyřech máslem vymazaných báboviček o objemu 125 ml. Doprostřed dejte po jednom čtverečku čokolády a překryjte zbylým těstem.
3. Pečte 20 minut. Vyndejte z trouby, nechte 5 minut vychladnout ve formičkách, pak vyklopte. Podávejte s hustou zakysanou smetanou, případně malinami.

Pomohl vám recept?
13hodnocení4

Další videorecepty