Čokoládové bábovičky
Ingredience
160 g | tmavé čokolády |
80 g | másla |
2 | bílky |
55 g | moučkového cukru |
35 g | hladké mouky |
90 g | mletých mandlí |
4 | čtverečky tmavé čokolády po 10 g |
hustá zakysaná smetana |
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 150 °C. Čokoládu dejte spolu s máslem do žáruvzdorné mísy a posaďte ji na rendlík s vroucí vodou (voda se nesmí dotýkat dna mísy) a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a dokud nezískáte krásně hladkou směs. Dejte stranou.
2. V jiné míse dotuha ušlehejte bílky, odložte. Cukr a mouku prosejte do mísy. Přimíchejte mleté mandle a rozehřátou čokoládovou směs. Nakonec opatrně vmíchejte i bílky. Polovinu těsta rozdělte do čtyřech máslem vymazaných báboviček o objemu 125 ml. Doprostřed dejte po jednom čtverečku čokolády a překryjte zbylým těstem.
3. Pečte 20 minut. Vyndejte z trouby, nechte 5 minut vychladnout ve formičkách, pak vyklopte. Podávejte s hustou zakysanou smetanou, případně malinami.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY