Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Čokoládová roláda s višněmi

Čokoládová roláda s višněmi

Višně, čokoláda a šlehačkový krém je dokonalá kombinace, která nikdy nezklame. Vyzkoušejte neobvyklou přípravu polevy z Ledových Kaštanů.

Ingredience

Těsto [Těsto]
5 vajec
100 g moučkového cukru + trochu navíc
60 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
Náplň
400 g smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
1 vanilkový cukr
2 hrsti višní v čokoládě
Čokoládová poleva
3 tyčinky Ledových Kaštanů
4 lžíce smetany ke šlehání
1 lžíce másla

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C.
Vejce pět minut třete s cukrem, potom vmíchejte mouku s kakaem. Nalijte na plech vyložený pečicím papírem a stěrkou uhlaďte do rovnoměrného obdélníkového tvaru. Pečte 12–15 minut. Po upečení překlopte na utěrku posypanou moučkovým cukrem. Opatrně stáhněte z rubové strany pečicí papír, zarolujte a nechte vychladnout.
Šlehačku ušlehejte se ztužovačem a cukrem. Rozetřete na plát těsta, posypte pokrájenými višněmi v čokoládě a zarolujte.
Nalámané ledové kaštany zalijte smetanou a spolu s máslem opatrně zahřívejte do rozpuštění. Pak na-
neste na roládu. Před podáváním nechte tři hodiny vychladnout.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty