×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Čokoládová roláda s višněmi

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Čokoládová roláda s višněmi

Co budete potřebovat

Těsto [Těsto]
5 vajec
100 g moučkového cukru + trochu navíc
60 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
Náplň
400 g smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
1 vanilkový cukr
2 hrsti višní v čokoládě
Čokoládová poleva
3 tyčinky Ledových Kaštanů
4 lžíce smetany ke šlehání
1 lžíce másla

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Vejce pět minut třete s cukrem, potom vmíchejte mouku s kakaem. Nalijte na plech vyložený pečicím papírem a stěrkou uhlaďte do rovnoměrného obdélníkového tvaru. Pečte 12–15 minut. Po upečení překlopte na utěrku posypanou moučkovým cukrem. Opatrně stáhněte z rubové strany pečicí papír, zarolujte a nechte vychladnout.
Šlehačku ušlehejte se ztužovačem a cukrem. Rozetřete na plát těsta, posypte pokrájenými višněmi v čokoládě a zarolujte.
Nalámané ledové kaštany zalijte smetanou a spolu s máslem opatrně zahřívejte do rozpuštění. Pak na-
neste na roládu. Před podáváním nechte tři hodiny vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládová roláda s višněmi

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 10/2018
(0)
Višně, čokoláda a šlehačkový krém je dokonalá kombinace, která nikdy nezklame. Vyzkoušejte neobvyklou přípravu polevy z Ledových Kaštanů.

Co budete potřebovat

Těsto [Těsto]
5 vajec
100 g moučkového cukru + trochu navíc
60 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
Náplň
400 g smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
1 vanilkový cukr
2 hrsti višní v čokoládě
Čokoládová poleva
3 tyčinky Ledových Kaštanů
4 lžíce smetany ke šlehání
1 lžíce másla

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Vejce pět minut třete s cukrem, potom vmíchejte mouku s kakaem. Nalijte na plech vyložený pečicím papírem a stěrkou uhlaďte do rovnoměrného obdélníkového tvaru. Pečte 12–15 minut. Po upečení překlopte na utěrku posypanou moučkovým cukrem. Opatrně stáhněte z rubové strany pečicí papír, zarolujte a nechte vychladnout.
Šlehačku ušlehejte se ztužovačem a cukrem. Rozetřete na plát těsta, posypte pokrájenými višněmi v čokoládě a zarolujte.
Nalámané ledové kaštany zalijte smetanou a spolu s máslem opatrně zahřívejte do rozpuštění. Pak na-
neste na roládu. Před podáváním nechte tři hodiny vychladnout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Inspirujte se podobnými recepty