Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

55 g kakaa holandského typu
+ na ozdobu
špetka soli
3 velká vejce
70 g tmavého cukru
Na náplň
120 g hořké čokolády (aspoň
50%), nalámané na kousky
+ hobliny na ozdobu
1 lžíce hodně tmavého cukru
125 ml smetany ke šlehání
Navíc
máslo na vymazání plechu
moučkový cukr na poprášení
utěrky

Postup přípravy

Plech 23 × 30 cm vymažu máslem a vyložím pečicím papírem, který znovu vymažu máslem. Troubu předehřeji na 180°C. Kakao proseji do mísy a smíchám ho se solí. V další míse šlehám vejce a cukr do světležlutého hladkého a nadýchaného krému. Do něj nadvakrát vmíchám kakao. Těsto rozetřu rovnoměrně na připravený plech. Peču 8–10 minut. Zatímco se roláda peče, popráším čistou utěrku moučkovým cukrem. Hned po upečení plát překlopím na utěrku, sundám pečicí papír, sroluji a nechám vychladnout.
Mezitím připravím náplň. Do mísy dám čokoládu, cukr a 2 lžíce smetany ke šlehání. Mísu zavěsím nad vodní lázeň a míchám, až se čokoláda a cukr rozpustí. Zbylou smetanu ušlehám a opatrně ji vmíchám do vychladlé rozpuštěné čokolády. Vychladlou roládu rozvinu, potřu náplní a znovu zatočím. Nakonec ji posypu kakaem, případně ozdobím nastrouhanou čokoládou a nechám v lednici aspoň 2 hodiny chladit.

Pomohl vám recept?
105hodnocení4

Další videorecepty