×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Čokoládová roláda

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Čokoládová roláda

Co budete potřebovat

55 g kakaa holandského typu
+ na ozdobu
špetka soli
3 velká vejce
70 g tmavého cukru
Na náplň
120 g hořké čokolády (aspoň
50%), nalámané na kousky
+ hobliny na ozdobu
1 lžíce hodně tmavého cukru
125 ml smetany ke šlehání
Navíc
máslo na vymazání plechu
moučkový cukr na poprášení
utěrky

Jak na to?

Plech 23 × 30 cm vymažu máslem a vyložím pečicím papírem, který znovu vymažu máslem. Troubu předehřeji na 180°C. Kakao proseji do mísy a smíchám ho se solí. V další míse šlehám vejce a cukr do světležlutého hladkého a nadýchaného krému. Do něj nadvakrát vmíchám kakao. Těsto rozetřu rovnoměrně na připravený plech. Peču 8–10 minut. Zatímco se roláda peče, popráším čistou utěrku moučkovým cukrem. Hned po upečení plát překlopím na utěrku, sundám pečicí papír, sroluji a nechám vychladnout.
Mezitím připravím náplň. Do mísy dám čokoládu, cukr a 2 lžíce smetany ke šlehání. Mísu zavěsím nad vodní lázeň a míchám, až se čokoláda a cukr rozpustí. Zbylou smetanu ušlehám a opatrně ji vmíchám do vychladlé rozpuštěné čokolády. Vychladlou roládu rozvinu, potřu náplní a znovu zatočím. Nakonec ji posypu kakaem, případně ozdobím nastrouhanou čokoládou a nechám v lednici aspoň 2 hodiny chladit.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládová roláda

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 4 (31)

Co budete potřebovat

55 g kakaa holandského typu
+ na ozdobu
špetka soli
3 velká vejce
70 g tmavého cukru
Na náplň
120 g hořké čokolády (aspoň
50%), nalámané na kousky
+ hobliny na ozdobu
1 lžíce hodně tmavého cukru
125 ml smetany ke šlehání
Navíc
máslo na vymazání plechu
moučkový cukr na poprášení
utěrky

Jak na to?

Plech 23 × 30 cm vymažu máslem a vyložím pečicím papírem, který znovu vymažu máslem. Troubu předehřeji na 180°C. Kakao proseji do mísy a smíchám ho se solí. V další míse šlehám vejce a cukr do světležlutého hladkého a nadýchaného krému. Do něj nadvakrát vmíchám kakao. Těsto rozetřu rovnoměrně na připravený plech. Peču 8–10 minut. Zatímco se roláda peče, popráším čistou utěrku moučkovým cukrem. Hned po upečení plát překlopím na utěrku, sundám pečicí papír, sroluji a nechám vychladnout.
Mezitím připravím náplň. Do mísy dám čokoládu, cukr a 2 lžíce smetany ke šlehání. Mísu zavěsím nad vodní lázeň a míchám, až se čokoláda a cukr rozpustí. Zbylou smetanu ušlehám a opatrně ji vmíchám do vychladlé rozpuštěné čokolády. Vychladlou roládu rozvinu, potřu náplní a znovu zatočím. Nakonec ji posypu kakaem, případně ozdobím nastrouhanou čokoládou a nechám v lednici aspoň 2 hodiny chladit.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty