Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 cibule
2 stonky řapíkatého celeru
2 mrkve
olivový olej
400 g červené čočky
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžíce octa
4 vejce
sůl a pepř
1 hrst hladkolisté petržele

Postup přípravy

Cibuli, řapíkatý celer a mrkev očistěte a nakrájejte na drobné kostičky. V hrnci rozpalte olej a zeleninu na středním plamenu orestujte, měla by pouze změknout, ne chytit barvu.
Asi po pěti minutách přisypte čočku, promíchejte ji se zeleninou, přidejte tymián a přilijte vodu tak, aby tekutina sahala asi centimetr pod hladinu obsahu hrnce. Přiklopte, stáhněte plamen a nechte asi 15 minut pomalu vařit. Občas čočku zkontrolujte, případně doplňte trochu tekutiny.
Mezitím ve větším hrnci přiveďte k varu vodu s octem a stáhněte plamen, aby voda jen lehce pobublávala. Do misky rozklepněte vejce, ve vodě vytvořte lžící vír, do jeho středu vyklopte vajíčko, nechte ho vařit čtyři minuty a vylovte. Takto postupně připravte všechna vejce.
Hotovou čočku dochuťte solí a pepřem a rozdělte na talíře. Na každou porci dejte jedno vejce, osolte, opepřete a celý pokrm zasypte nasekanou hladkolistou petrželí.

Pomohl vám recept?
19hodnocení4

Další videorecepty