×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čočkové ragú se ztraceným vejcem
30 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Vegetariánské , Bezlepkové ,

Čočkové ragú se ztraceným vejcem

Co budu potřebovat

1 cibule
2 stonky řapíkatého celeru
2 mrkve
olivový olej
400 g červené čočky
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžíce octa
4 vejce
sůl a pepř
1 hrst hladkolisté petržele

Jak na to?

Cibuli, řapíkatý celer a mrkev očistěte a nakrájejte na drobné kostičky. V hrnci rozpalte olej a zeleninu na středním plamenu orestujte, měla by pouze změknout, ne chytit barvu.
Asi po pěti minutách přisypte čočku, promíchejte ji se zeleninou, přidejte tymián a přilijte vodu tak, aby tekutina sahala asi centimetr pod hladinu obsahu hrnce. Přiklopte, stáhněte plamen a nechte asi 15 minut pomalu vařit. Občas čočku zkontrolujte, případně doplňte trochu tekutiny.
Mezitím ve větším hrnci přiveďte k varu vodu s octem a stáhněte plamen, aby voda jen lehce pobublávala. Do misky rozklepněte vejce, ve vodě vytvořte lžící vír, do jeho středu vyklopte vajíčko, nechte ho vařit čtyři minuty a vylovte. Takto postupně připravte všechna vejce.
Hotovou čočku dochuťte solí a pepřem a rozdělte na talíře. Na každou porci dejte jedno vejce, osolte, opepřete a celý pokrm zasypte nasekanou hladkolistou petrželí.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Opečené drbáky s houbovou omáčkou

    Vegetariánské nad 60 minut
  • Brambory s pečenou cibulí a cherry rajčátky

    Vegetariánské 60 minut
  • Čočkové ragú

    Vegetariánské nad 60 minut