ReceptyLosos s fenyklovým salátem
Albert logoAlbert logo

Losos s fenyklovým salátem

Vánoce nemusí znamenat jen smaženou rybu s bramborovým salátem. Zkuste náš recept na lososa plného zdravých tuků s lehkým fenyklovým salátem.
Losos s fenyklovým salátem
Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Vánoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Losos 300 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Fenykl 1 ks
  • Řapíkatý celer 3 řap.
  • Jablko 1 ks
  • Celer 1/2 ks
  • Kopr
  • Med 1 člž
  • Olej olivový 2 plž
  • Citronová šťáva 1/2 plž
  • Vlašské ořechy nasekané 1 plž
  • Losos 300 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Fenykl 1 ks
  • Řapíkatý celer 3 řap.
  • Jablko 1 ks
  • Celer 1/2 ks
  • Kopr
  • Med 1 člž
  • Olej olivový 2 plž
  • Citronová šťáva 1/2 plž
  • Vlašské ořechy nasekané 1 plž

Příprava

  1. 1
    Fenykl dobře omyjte, případně ho zbavte špatné horní vrstvy, rozpulte, vyřízněte dřevnatý košťál a nakrájejte ho na tenké plátky. Jablko přepulte, vyřízněte z něj jádřinec a nakrájejte na tenké proužky. Celer zbavte slupky a nakrájejte na stejné tenké proužky jako jablko. Řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky a smíchejte s ostatní zeleninou ve větší míse. Přidejte nasekaný čerstvý kopr.
  2. 2
    Ve zvláštní misce vytvořte zálivku na salát smícháním medu, olivového oleje, citrónové šťávy, soli a pepře. Zálivkou dochuťte salát a dobře promíchejte. Posypte nasekanými vlašskými ořechy.
  3. 3
    Nožem z lososa odkrojte tenkou část na břiše, dobře osolte a opepřete z obou stran.
  4. 4
    Rozpalte pánev s kapkou olivového oleje, na kterém následně opečte lososa, nejdříve kůží dolů. Hotového lososa podávejte s fenyklovým salátem.
  1. 1
    Fenykl dobře omyjte, případně ho zbavte špatné horní vrstvy, rozpulte, vyřízněte dřevnatý košťál a nakrájejte ho na tenké plátky. Jablko přepulte, vyřízněte z něj jádřinec a nakrájejte na tenké proužky. Celer zbavte slupky a nakrájejte na stejné tenké proužky jako jablko. Řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky a smíchejte s ostatní zeleninou ve větší míse. Přidejte nasekaný čerstvý kopr.
  2. 2
    Ve zvláštní misce vytvořte zálivku na salát smícháním medu, olivového oleje, citrónové šťávy, soli a pepře. Zálivkou dochuťte salát a dobře promíchejte. Posypte nasekanými vlašskými ořechy.
  3. 3
    Nožem z lososa odkrojte tenkou část na břiše, dobře osolte a opepřete z obou stran.
  4. 4
    Rozpalte pánev s kapkou olivového oleje, na kterém následně opečte lososa, nejdříve kůží dolů. Hotového lososa podávejte s fenyklovým salátem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 2 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 2 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 2 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.