
Losos s fenyklovým salátem
Vánoce nemusí znamenat jen smaženou rybu s bramborovým salátem. Zkuste náš recept na lososa plného zdravých tuků s lehkým fenyklovým salátem.

Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Vánoce
Hlavní chod
Ingredience
Složení 2 porce
- Losos 300 g
- Sůl
- Pepř
- Fenykl 1 ks
- Řapíkatý celer 3 řap.
- Jablko 1 ks
- Celer 1/2 ks
- Kopr
- Med 1 člž
- Olej olivový 2 plž
- Citronová šťáva 1/2 plž
- Vlašské ořechy nasekané 1 plž
- Losos 300 g
- Sůl
- Pepř
- Fenykl 1 ks
- Řapíkatý celer 3 řap.
- Jablko 1 ks
- Celer 1/2 ks
- Kopr
- Med 1 člž
- Olej olivový 2 plž
- Citronová šťáva 1/2 plž
- Vlašské ořechy nasekané 1 plž
Příprava
- 1Fenykl dobře omyjte, případně ho zbavte špatné horní vrstvy, rozpulte, vyřízněte dřevnatý košťál a nakrájejte ho na tenké plátky. Jablko přepulte, vyřízněte z něj jádřinec a nakrájejte na tenké proužky. Celer zbavte slupky a nakrájejte na stejné tenké proužky jako jablko. Řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky a smíchejte s ostatní zeleninou ve větší míse. Přidejte nasekaný čerstvý kopr.
- 2Ve zvláštní misce vytvořte zálivku na salát smícháním medu, olivového oleje, citrónové šťávy, soli a pepře. Zálivkou dochuťte salát a dobře promíchejte. Posypte nasekanými vlašskými ořechy.
- 3Nožem z lososa odkrojte tenkou část na břiše, dobře osolte a opepřete z obou stran.
- 4Rozpalte pánev s kapkou olivového oleje, na kterém následně opečte lososa, nejdříve kůží dolů. Hotového lososa podávejte s fenyklovým salátem.
- 1Fenykl dobře omyjte, případně ho zbavte špatné horní vrstvy, rozpulte, vyřízněte dřevnatý košťál a nakrájejte ho na tenké plátky. Jablko přepulte, vyřízněte z něj jádřinec a nakrájejte na tenké proužky. Celer zbavte slupky a nakrájejte na stejné tenké proužky jako jablko. Řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky a smíchejte s ostatní zeleninou ve větší míse. Přidejte nasekaný čerstvý kopr.
- 2Ve zvláštní misce vytvořte zálivku na salát smícháním medu, olivového oleje, citrónové šťávy, soli a pepře. Zálivkou dochuťte salát a dobře promíchejte. Posypte nasekanými vlašskými ořechy.
- 3Nožem z lososa odkrojte tenkou část na břiše, dobře osolte a opepřete z obou stran.
- 4Rozpalte pánev s kapkou olivového oleje, na kterém následně opečte lososa, nejdříve kůží dolů. Hotového lososa podávejte s fenyklovým salátem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.