×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čočková polévka se slaninou a zeleninou

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Čočková polévka se slaninou a zeleninou

Tip do kuchyně

 

Tipy na další recepty z luštěnin naleznete v našem článku Jak se luští luštěniny.

Co budete potřebovat

olivový olej
6 plátků slaniny, nakrájených na proužky
½ lžičky sušeného tymiánu
½ sušené chilli papričky, rozdrcená
2 červené cibule, nakrájené
2 mrkve, nakrájené nadrobno
3 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na plátky
litru zeleninového vývaru
200 g předvařené čočky
1 hrst sušených hub
sůl a čerstvě mletý pepř
300 g středních bílých fazolí, uvařených
hladkolistá petrželka, nakrájená

Jak na to?

1) Na středním plamenu zahřejte široký kastrol. Kápněte do něj trochu olivového oleje a opečte v něm slaninu dokřupava.

2) Přisypte tymián, chilli, cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek. Minutu opékejte, pak přiklopte a duste asi 15 minut, aby zelenina změkla.

3) Potom směs zalijte vývarem, přisypte čočku, sušené houby, osolte a opepřete a povařte ji asi 15 minut, aby změkla i čočka.

4) Do kastrolu přidejte fazole. Pokud je polévka příliš hustá, nařeďte ji trochou vody. Povařte dalších 10 minut.

5) Odeberte 3 naběračky polévky – víc čočky, fazolí a zeleniny a méně tekutiny – a rozmixujte je dohladka. Rozmixovanou směsí pak zahustěte polévku. Podle potřeby dosolte a opepřete a ozdobte petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čočková polévka se slaninou a zeleninou

Polévka Snadné Česká Vaření Tymián , Petržel kadeřavá , Chilli paprička Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 4 (6)

Tip do kuchyně

 

Tipy na další recepty z luštěnin naleznete v našem článku Jak se luští luštěniny.

Co budete potřebovat

olivový olej
6 plátků slaniny, nakrájených na proužky
½ lžičky sušeného tymiánu
½ sušené chilli papričky, rozdrcená
2 červené cibule, nakrájené
2 mrkve, nakrájené nadrobno
3 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na plátky
litru zeleninového vývaru
200 g předvařené čočky
1 hrst sušených hub
sůl a čerstvě mletý pepř
300 g středních bílých fazolí, uvařených
hladkolistá petrželka, nakrájená

Jak na to?

1) Na středním plamenu zahřejte široký kastrol. Kápněte do něj trochu olivového oleje a opečte v něm slaninu dokřupava.

2) Přisypte tymián, chilli, cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek. Minutu opékejte, pak přiklopte a duste asi 15 minut, aby zelenina změkla.

3) Potom směs zalijte vývarem, přisypte čočku, sušené houby, osolte a opepřete a povařte ji asi 15 minut, aby změkla i čočka.

4) Do kastrolu přidejte fazole. Pokud je polévka příliš hustá, nařeďte ji trochou vody. Povařte dalších 10 minut.

5) Odeberte 3 naběračky polévky – víc čočky, fazolí a zeleniny a méně tekutiny – a rozmixujte je dohladka. Rozmixovanou směsí pak zahustěte polévku. Podle potřeby dosolte a opepřete a ozdobte petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty