
Čočková polévka se slaninou a zeleninou
Ingredience
olivový olej | |
6 | plátků slaniny, nakrájených na proužky |
½ | lžičky sušeného tymiánu |
½ | sušené chilli papričky, rozdrcená |
2 | červené cibule, nakrájené |
2 | mrkve, nakrájené nadrobno |
3 | řapíky celeru, nakrájené nadrobno |
2 | stroužky česneku, oloupané a nakrájené na plátky |
1½ | litru zeleninového vývaru |
200 g | předvařené čočky |
1 | hrst sušených hub |
sůl a čerstvě mletý pepř | |
300 g | středních bílých fazolí, uvařených |
hladkolistá petrželka, nakrájená |
Postup přípravy
1) Na středním plamenu zahřejte široký kastrol. Kápněte do něj trochu olivového oleje a opečte v něm slaninu dokřupava.
2) Přisypte tymián, chilli, cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek. Minutu opékejte, pak přiklopte a duste asi 15 minut, aby zelenina změkla.
3) Potom směs zalijte vývarem, přisypte čočku, sušené houby, osolte a opepřete a povařte ji asi 15 minut, aby změkla i čočka.
4) Do kastrolu přidejte fazole. Pokud je polévka příliš hustá, nařeďte ji trochou vody. Povařte dalších 10 minut.
5) Odeberte 3 naběračky polévky – víc čočky, fazolí a zeleniny a méně tekutiny – a rozmixujte je dohladka. Rozmixovanou směsí pak zahustěte polévku. Podle potřeby dosolte a opepřete a ozdobte petrželkou.
Pomohl vám recept?
6hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod