×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Čočková polévka se slaninou a zeleninou

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Čočková polévka se slaninou a zeleninou

Tip do kuchyně

 

Tipy na další recepty z luštěnin naleznete v našem článku Jak se luští luštěniny.

Co budete potřebovat

olivový olej
6 plátků slaniny, nakrájených na proužky
½ lžičky sušeného tymiánu
½ sušené chilli papričky, rozdrcená
2 červené cibule, nakrájené
2 mrkve, nakrájené nadrobno
3 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na plátky
litru zeleninového vývaru
200 g předvařené čočky
1 hrst sušených hub
sůl a čerstvě mletý pepř
300 g středních bílých fazolí, uvařených
hladkolistá petrželka, nakrájená

Jak na to?

1) Na středním plamenu zahřejte široký kastrol. Kápněte do něj trochu olivového oleje a opečte v něm slaninu dokřupava.

2) Přisypte tymián, chilli, cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek. Minutu opékejte, pak přiklopte a duste asi 15 minut, aby zelenina změkla.

3) Potom směs zalijte vývarem, přisypte čočku, sušené houby, osolte a opepřete a povařte ji asi 15 minut, aby změkla i čočka.

4) Do kastrolu přidejte fazole. Pokud je polévka příliš hustá, nařeďte ji trochou vody. Povařte dalších 10 minut.

5) Odeberte 3 naběračky polévky – víc čočky, fazolí a zeleniny a méně tekutiny – a rozmixujte je dohladka. Rozmixovanou směsí pak zahustěte polévku. Podle potřeby dosolte a opepřete a ozdobte petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čočková polévka se slaninou a zeleninou

Polévka Snadné Česká Vaření Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 4 (6)

Tip do kuchyně

 

Tipy na další recepty z luštěnin naleznete v našem článku Jak se luští luštěniny.

Co budete potřebovat

olivový olej
6 plátků slaniny, nakrájených na proužky
½ lžičky sušeného tymiánu
½ sušené chilli papričky, rozdrcená
2 červené cibule, nakrájené
2 mrkve, nakrájené nadrobno
3 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na plátky
litru zeleninového vývaru
200 g předvařené čočky
1 hrst sušených hub
sůl a čerstvě mletý pepř
300 g středních bílých fazolí, uvařených
hladkolistá petrželka, nakrájená

Jak na to?

1) Na středním plamenu zahřejte široký kastrol. Kápněte do něj trochu olivového oleje a opečte v něm slaninu dokřupava.

2) Přisypte tymián, chilli, cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek. Minutu opékejte, pak přiklopte a duste asi 15 minut, aby zelenina změkla.

3) Potom směs zalijte vývarem, přisypte čočku, sušené houby, osolte a opepřete a povařte ji asi 15 minut, aby změkla i čočka.

4) Do kastrolu přidejte fazole. Pokud je polévka příliš hustá, nařeďte ji trochou vody. Povařte dalších 10 minut.

5) Odeberte 3 naběračky polévky – víc čočky, fazolí a zeleniny a méně tekutiny – a rozmixujte je dohladka. Rozmixovanou směsí pak zahustěte polévku. Podle potřeby dosolte a opepřete a ozdobte petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty