Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

olivový olej
6 plátků slaniny, nakrájených na proužky
½ lžičky sušeného tymiánu
½ sušené chilli papričky, rozdrcená
2 červené cibule, nakrájené
2 mrkve, nakrájené nadrobno
3 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na plátky
litru zeleninového vývaru
200 g předvařené čočky
1 hrst sušených hub
sůl a čerstvě mletý pepř
300 g středních bílých fazolí, uvařených
hladkolistá petrželka, nakrájená

Postup přípravy

1) Na středním plamenu zahřejte široký kastrol. Kápněte do něj trochu olivového oleje a opečte v něm slaninu dokřupava.

2) Přisypte tymián, chilli, cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek. Minutu opékejte, pak přiklopte a duste asi 15 minut, aby zelenina změkla.

3) Potom směs zalijte vývarem, přisypte čočku, sušené houby, osolte a opepřete a povařte ji asi 15 minut, aby změkla i čočka.

4) Do kastrolu přidejte fazole. Pokud je polévka příliš hustá, nařeďte ji trochou vody. Povařte dalších 10 minut.

5) Odeberte 3 naběračky polévky – víc čočky, fazolí a zeleniny a méně tekutiny – a rozmixujte je dohladka. Rozmixovanou směsí pak zahustěte polévku. Podle potřeby dosolte a opepřete a ozdobte petrželkou.

Pomohl vám recept?
6hodnocení4

Další videorecepty