Cizrnová omáčka
Ingredience
2 | konzervy cizrny á 400 ml |
3 | lžíce extra panenského olivového oleje + trocha navíc na ozdobu |
3 | stroužky česneku, oloupané a nakrájené na tenké plátky |
špetka chilli vloček | |
sůl a pepř | |
400 g | kolínek |
hrst nasekané bazalky |
Postup přípravy
Na středním plameni rozehřejte olej a zhruba 3 minuty opékejte česnek a chilli vločky. Přidejte obsah 2 konzerv včetně nálevu a přiveďte k varu. Nechte chvíli povařit, odeberte několik lžic cizrny stranou a zbytek rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je omáčka příliš hustá, zřeďte ji vodou. Vraťte do omáčky celou cizrnu, promíchejte, osolte a opepřete.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu, z doby varu uberte 3 minuty. Slijte je, zhruba 250 ml tekutiny uchovejte. Těstoviny vraťte do hrnce, přidejte omáčku a třetinu uchované tekutiny. Přiveďte k mírnému varu a míchejte, dokud omáčka nezhoustne a těstoviny se nedovaří, zhruba 3 minuty. Omáčku můžete podle potřeby doředit zbylou vodou. Vmíchejte petrželku, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY