×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Cizrnová omáčka

Další recepty a články

Omáčka z pečených paprik
Omáčka z pečených...
Omáčka z pečených paprik
Omáčka z pečených paprik
Omáčka s ančovičkami a...
Omáčka s ančovičkami...
Omáčka s ančovičkami a...
Omáčka s ančovičkami a...
Omáčka se slaninou a mákem
Omáčka se slaninou a...
Omáčka se slaninou a mákem
Omáčka se slaninou a mákem
Avokádová omáčka
Avokádová omáčka
Avokádová omáčka
Avokádová omáčka

Cizrnová omáčka

Co budete potřebovat

2 konzervy cizrny á 400 ml
3 lžíce extra panenského olivového oleje + trocha navíc na ozdobu
3 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na tenké plátky
špetka chilli vloček
sůl a pepř
400 g kolínek
hrst nasekané bazalky

Jak na to?

Na středním plameni rozehřejte olej a zhruba 3 minuty opékejte česnek a chilli vločky. Přidejte obsah 2 konzerv včetně nálevu a přiveďte k varu. Nechte chvíli povařit, odeberte několik lžic cizrny stranou a zbytek rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je omáčka příliš hustá, zřeďte ji vodou. Vraťte do omáčky celou cizrnu, promíchejte, osolte a opepřete.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu, z doby varu uberte 3 minuty. Slijte je, zhruba 250 ml tekutiny uchovejte. Těstoviny vraťte do hrnce, přidejte omáčku a třetinu uchované tekutiny. Přiveďte k mírnému varu a míchejte, dokud omáčka nezhoustne a těstoviny se nedovaří, zhruba 3 minuty. Omáčku můžete podle potřeby doředit zbylou vodou. Vmíchejte petrželku, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cizrnová omáčka

Hlavní chod Velmi snadné Omáčky na těstoviny Magazín 10/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

2 konzervy cizrny á 400 ml
3 lžíce extra panenského olivového oleje + trocha navíc na ozdobu
3 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na tenké plátky
špetka chilli vloček
sůl a pepř
400 g kolínek
hrst nasekané bazalky

Jak na to?

Na středním plameni rozehřejte olej a zhruba 3 minuty opékejte česnek a chilli vločky. Přidejte obsah 2 konzerv včetně nálevu a přiveďte k varu. Nechte chvíli povařit, odeberte několik lžic cizrny stranou a zbytek rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je omáčka příliš hustá, zřeďte ji vodou. Vraťte do omáčky celou cizrnu, promíchejte, osolte a opepřete.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu, z doby varu uberte 3 minuty. Slijte je, zhruba 250 ml tekutiny uchovejte. Těstoviny vraťte do hrnce, přidejte omáčku a třetinu uchované tekutiny. Přiveďte k mírnému varu a míchejte, dokud omáčka nezhoustne a těstoviny se nedovaří, zhruba 3 minuty. Omáčku můžete podle potřeby doředit zbylou vodou. Vmíchejte petrželku, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Omáčka z pečených paprik
Omáčka z pečených paprik
Omáčka z pečených paprik
Omáčka z pečených paprik
Omáčka s ančovičkami a...
Omáčka s ančovičkami a...
Omáčka s ančovičkami a...
Omáčka s ančovičkami a...
Omáčka se slaninou a mákem
Omáčka se slaninou a mákem
Omáčka se slaninou a mákem
Omáčka se slaninou a mákem
Avokádová omáčka
Avokádová omáčka
Avokádová omáčka
Avokádová omáčka

Inspirujte se podobnými recepty