Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJablečné koblížky
Albert logoAlbert logo
  • Jablečné koblížky

Jablečné koblížky

Připravte si lahodné jablečné koblížky podle našeho receptu. Tyto koblížky jsou ideální pro sladkou svačinu nebo dezert a potěší svou jemnou chutí a vůní skořice.
Jablečné koblížky
Náročné
0-15 minut
4/5
Česká

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 50 g
  • Mléko 125 ml
  • Droždí sušené 2 člž
  • Cukr krupicový 3 plž
  • Mouka hladká 335 g
  • Vejce 2 ks
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Jablko zelené 6 ks
  • Olej slunečnicový
  • Skořice mletá 1 člž
  • Máslo 50 g
  • Mléko 125 ml
  • Droždí sušené 2 člž
  • Cukr krupicový 3 plž
  • Mouka hladká 335 g
  • Vejce 2 ks
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Jablko zelené 6 ks
  • Olej slunečnicový
  • Skořice mletá 1 člž

Příprava

1
V míse promíchám sušené droždí se lžící a půl vlažné vody, mlékem, jednou lžící cukru a nechám na teplém místě vzejít kvásek. Pak do mísy přidám máslo, mouku, vejce, lžíci cukru a hnětu tak dlouho, až vznikne hladké a vláčné těsto. Těsto trochu popráším moukou, zakryju utěrkou a nechám kynout tak dlouho, až těsto zdvojnásobí svůj objem. Mezitím v další míse promíchám zbývající cukr, citronovou šťávu, skořici a plátky jablek. Když je těsto vykynuté, přendám ho na pomoučněnou pracovní plochu a ještě asi pět minut ho hnětu, až je krásně pružné. Rozdělím ho na dvě poloviny a každou rozválím na asi centimetr silnou placku. Jednu placku pokladu plátky jablek a přiklopím ji druhou plackou těsta. Kulatým vykrajovátkem a průměru 9 cm vykrojím obě těsta i s plátkem jablka. Tak to udělám u každého plátku jablka. Pak vykrajovátkem o průměru 3 cm vykrojím u každé koblihy ve středu díru. Hotové koblihy rozložím na pomoučněnou utěrku a nechám je ještě 30 minut kynout. Mezitím si v hlubším kastrolu nebo pánvi rozehřeju olej. Do rozpáleného tuku koblihy vkládám opatrně, na chvíli je přikryju poklicí, pak odkryju a otočím je. Za 5 minut by koblihy měly být zlatavé. Pokládám je na papírové utěrky. Nakonec je obalím v cukru promíchaném se skořicí.
1
V míse promíchám sušené droždí se lžící a půl vlažné vody, mlékem, jednou lžící cukru a nechám na teplém místě vzejít kvásek. Pak do mísy přidám máslo, mouku, vejce, lžíci cukru a hnětu tak dlouho, až vznikne hladké a vláčné těsto. Těsto trochu popráším moukou, zakryju utěrkou a nechám kynout tak dlouho, až těsto zdvojnásobí svůj objem. Mezitím v další míse promíchám zbývající cukr, citronovou šťávu, skořici a plátky jablek. Když je těsto vykynuté, přendám ho na pomoučněnou pracovní plochu a ještě asi pět minut ho hnětu, až je krásně pružné. Rozdělím ho na dvě poloviny a každou rozválím na asi centimetr silnou placku. Jednu placku pokladu plátky jablek a přiklopím ji druhou plackou těsta. Kulatým vykrajovátkem a průměru 9 cm vykrojím obě těsta i s plátkem jablka. Tak to udělám u každého plátku jablka. Pak vykrajovátkem o průměru 3 cm vykrojím u každé koblihy ve středu díru. Hotové koblihy rozložím na pomoučněnou utěrku a nechám je ještě 30 minut kynout. Mezitím si v hlubším kastrolu nebo pánvi rozehřeju olej. Do rozpáleného tuku koblihy vkládám opatrně, na chvíli je přikryju poklicí, pak odkryju a otočím je. Za 5 minut by koblihy měly být zlatavé. Pokládám je na papírové utěrky. Nakonec je obalím v cukru promíchaném se skořicí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 13 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě 6 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.