×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Citronový koláč

Další recepty a články

Tiramisu s ovocem
Tiramisu s ovocem
Tiramisu s ovocem
Tiramisu s ovocem
Jahodovo-malinové tiramisu
Jahodovo-malinové...
Jahodovo-malinové tiramisu
Jahodovo-malinové tiramisu

Citronový koláč

Co budete potřebovat

75 g hladké mouky, prosáté
120 g mletých mandlí
5 citronů
180 g másla + na vymazání
240 g moučkového cukru + 1 lžíce navíc
6 bílků
240 g zakysané smetany
330 g krupicového cukru

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte mouku, mleté mandle a jednu lžíci jemně nastrouhané citronové kůry. Změklé máslo vyšlehejte v robotu s cukrem doběla, poté postupně po jednom přidávejte bílky. Šlehejte, dokud směs nezdvojnásobí svůj objem. Pak přidejte mouku s mandlemi a promíchejte. Vzniklé těsto přelijte do máslem vymazané dortové formy o průměru 26 cm. Pečte 25–30 minut. Nechte deset minut zchladnout ve formě, pak vyklopte.
2. Zakysanou smetanu smíchejte s 1 lžící čerstvě vymačkané citronové šťávy a 1 lžící moučkového cukru.
3. Vrhněte se na kandované citrony: krupicový cukr vsypte do širšího hrnce, zalijte 160 ml vody a na mírném plameni zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Pak do hrnce přidejte tenká kolečka ze čtyř dobře omytých citronů a přiveďte k varu. Vařte 12 až 15 minut, aby kolečka zprůhledněla. Vzniklým citronovým sirupem zalijte koláč, navrch dejte citrony a nechte zchladnout. Podávejte s citronovou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronový koláč

Snadné Italská Moučníky a koláče Pečení Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 4 (18)

Co budete potřebovat

75 g hladké mouky, prosáté
120 g mletých mandlí
5 citronů
180 g másla + na vymazání
240 g moučkového cukru + 1 lžíce navíc
6 bílků
240 g zakysané smetany
330 g krupicového cukru

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte mouku, mleté mandle a jednu lžíci jemně nastrouhané citronové kůry. Změklé máslo vyšlehejte v robotu s cukrem doběla, poté postupně po jednom přidávejte bílky. Šlehejte, dokud směs nezdvojnásobí svůj objem. Pak přidejte mouku s mandlemi a promíchejte. Vzniklé těsto přelijte do máslem vymazané dortové formy o průměru 26 cm. Pečte 25–30 minut. Nechte deset minut zchladnout ve formě, pak vyklopte.
2. Zakysanou smetanu smíchejte s 1 lžící čerstvě vymačkané citronové šťávy a 1 lžící moučkového cukru.
3. Vrhněte se na kandované citrony: krupicový cukr vsypte do širšího hrnce, zalijte 160 ml vody a na mírném plameni zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Pak do hrnce přidejte tenká kolečka ze čtyř dobře omytých citronů a přiveďte k varu. Vařte 12 až 15 minut, aby kolečka zprůhledněla. Vzniklým citronovým sirupem zalijte koláč, navrch dejte citrony a nechte zchladnout. Podávejte s citronovou smetanou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tiramisu s ovocem
Tiramisu s ovocem
Tiramisu s ovocem
Tiramisu s ovocem
Jahodovo-malinové tiramisu
Jahodovo-malinové tiramisu
Jahodovo-malinové tiramisu
Jahodovo-malinové tiramisu

Inspirujte se podobnými recepty