Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

150 g hladké mouky
½ lžičky prášku do pečiva
55 g krupicového cukru
1 lžíce citronové kůry
80 g másla
2 žloutky
moučkový cukr
Náplň z mascarpone:
500 g mascarpone
75 g krupicového cukru
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce citronové kůry
½ lžičky vanilkového extraktu

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 160 °C. Mouku, prášek do pečiva, cukr, citronovou kůru a kousky studeného másla spojte do hmoty připomínající hrubou strouhanku. Skvěle to jde v robotu. Jeho motor nechte puštěný a přidávejte žloutky, aby se do těsta dobře zapracovaly. Hmotu natlačte na dno lehce vymazané čtvercové formy o hraně 20 cm a pečte 20–25 minut. Na náplň smíchejte mascarpone, cukr, vejce, mouku, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Pak ji přelijte na základ a pečte 30–35 minut. Vyndejte, nechte zchladnout a pak minimálně 3 hodiny chlaďte v ledničce. Servírujte posypané moučkovým cukrem.

Pomohl vám recept?
63hodnocení4

Další videorecepty