×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Citronový cheesecake

Další recepty a články

Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový...
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Citronovo-zázvorová...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...

Citronový cheesecake

Co budete potřebovat

150 g hladké mouky
½ lžičky prášku do pečiva
55 g krupicového cukru
1 lžíce citronové kůry
80 g másla
2 žloutky
moučkový cukr
Náplň z mascarpone:
500 g mascarpone
75 g krupicového cukru
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce citronové kůry
½ lžičky vanilkového extraktu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Mouku, prášek do pečiva, cukr, citronovou kůru a kousky studeného másla spojte do hmoty připomínající hrubou strouhanku. Skvěle to jde v robotu. Jeho motor nechte puštěný a přidávejte žloutky, aby se do těsta dobře zapracovaly. Hmotu natlačte na dno lehce vymazané čtvercové formy o hraně 20 cm a pečte 20–25 minut. Na náplň smíchejte mascarpone, cukr, vejce, mouku, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Pak ji přelijte na základ a pečte 30–35 minut. Vyndejte, nechte zchladnout a pak minimálně 3 hodiny chlaďte v ledničce. Servírujte posypané moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronový cheesecake

Dezert Snadné Italská Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 4 (34)

Co budete potřebovat

150 g hladké mouky
½ lžičky prášku do pečiva
55 g krupicového cukru
1 lžíce citronové kůry
80 g másla
2 žloutky
moučkový cukr
Náplň z mascarpone:
500 g mascarpone
75 g krupicového cukru
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce citronové kůry
½ lžičky vanilkového extraktu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Mouku, prášek do pečiva, cukr, citronovou kůru a kousky studeného másla spojte do hmoty připomínající hrubou strouhanku. Skvěle to jde v robotu. Jeho motor nechte puštěný a přidávejte žloutky, aby se do těsta dobře zapracovaly. Hmotu natlačte na dno lehce vymazané čtvercové formy o hraně 20 cm a pečte 20–25 minut. Na náplň smíchejte mascarpone, cukr, vejce, mouku, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Pak ji přelijte na základ a pečte 30–35 minut. Vyndejte, nechte zchladnout a pak minimálně 3 hodiny chlaďte v ledničce. Servírujte posypané moučkovým cukrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...

Inspirujte se podobnými recepty