
Citronový cheesecake
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 160 °C. Mouku, prášek do pečiva, cukr, citronovou kůru a kousky studeného másla spojte do hmoty připomínající hrubou strouhanku. Skvěle to jde v robotu. Jeho motor nechte puštěný a přidávejte žloutky, aby se do těsta dobře zapracovaly. Hmotu natlačte na dno lehce vymazané čtvercové formy o hraně 20 cm a pečte 20–25 minut. Na náplň smíchejte mascarpone, cukr, vejce, mouku, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Pak ji přelijte na základ a pečte 30–35 minut. Vyndejte, nechte zchladnout a pak minimálně 3 hodiny chlaďte v ledničce. Servírujte posypané moučkovým cukrem.
Pomohl vám recept?
63hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod