
Letní koláč s mascarpone a čerstvým ovocem

Snadné
16-30 minut
0/5
Italská
Vegetariánské
Oslava
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 110 g
- Mouka mandlová 50 g
- Cukr moučkový 80 g
- Mouka hladká 180 g
- Vejce 1 ks
- Fazole bílé 50 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 150 g
- Mascarpone 250 g
- Citron 1 ks
- Lesní směs ovoce 400 g
- Máslo 110 g
- Mouka mandlová 50 g
- Cukr moučkový 80 g
- Mouka hladká 180 g
- Vejce 1 ks
- Fazole bílé 50 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 150 g
- Mascarpone 250 g
- Citron 1 ks
- Lesní směs ovoce 400 g
Příprava
- 1Z 50 g mandlové mouky, 60 g moučkového cukru, 100 g másla a 180 g hladké mouky vypracujte v kuchyňském robotu těsto. Rozklepněte vejce a oddělte žloutek a bílek. Do těsta přidejte žloutek a lžíci vody, bílek odložte stranou. Promíchejte v hladké těsto a vytvarujte z něj bochánek. Zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice.
- 2Těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu o průměru 25 cm vymazanou zbytkem másla. Na těsto položte pečicí papír, nasypte na něj suché fazole a pečte takzvaně naslepo 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Poté pečicí papír a fazole odstraňte a dopečte 5–10 minut dozlatova. Vyndejte z trouby, potřete mašlovačkou bílkem a vraťte zpět na minutu do trouby. Nechte vychladnout.
- 3Na krém v míse vyšlehejte 150 g smetany ke šlehání, postupně přidávejte 250 g mascarpone a 20 g moučkového cukru a vymačkanou šťávu z citronu.
- 4Krémem potřete upečený korpus a ozdobte ovocem dle fantazie, my jsme použili jahody, borůvky, ostružiny a třešně. Tímto krásným koláčem můžete překvapit na letní oslavě.
- 1Z 50 g mandlové mouky, 60 g moučkového cukru, 100 g másla a 180 g hladké mouky vypracujte v kuchyňském robotu těsto. Rozklepněte vejce a oddělte žloutek a bílek. Do těsta přidejte žloutek a lžíci vody, bílek odložte stranou. Promíchejte v hladké těsto a vytvarujte z něj bochánek. Zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice.
- 2Těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu o průměru 25 cm vymazanou zbytkem másla. Na těsto položte pečicí papír, nasypte na něj suché fazole a pečte takzvaně naslepo 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Poté pečicí papír a fazole odstraňte a dopečte 5–10 minut dozlatova. Vyndejte z trouby, potřete mašlovačkou bílkem a vraťte zpět na minutu do trouby. Nechte vychladnout.
- 3Na krém v míse vyšlehejte 150 g smetany ke šlehání, postupně přidávejte 250 g mascarpone a 20 g moučkového cukru a vymačkanou šťávu z citronu.
- 4Krémem potřete upečený korpus a ozdobte ovocem dle fantazie, my jsme použili jahody, borůvky, ostružiny a třešně. Tímto krásným koláčem můžete překvapit na letní oslavě.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.