Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLetní koláč s mascarpone a čerstvým ovocem
Albert logoAlbert logo
  • Letní koláč s mascarpone a čerstvým ovocem

Letní koláč s mascarpone a čerstvým ovocem

Letní koláč s mascarpone a čerstvým ovocem
Snadné
16-30 minut
0/5
Italská
Vegetariánské
Oslava
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 110 g
  • Mouka mandlová 50 g
  • Cukr moučkový 80 g
  • Mouka hladká 180 g
  • Vejce 1 ks
  • Fazole bílé 50 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 150 g
  • Mascarpone 250 g
  • Citron 1 ks
  • Lesní směs ovoce 400 g
  • Máslo 110 g
  • Mouka mandlová 50 g
  • Cukr moučkový 80 g
  • Mouka hladká 180 g
  • Vejce 1 ks
  • Fazole bílé 50 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 150 g
  • Mascarpone 250 g
  • Citron 1 ks
  • Lesní směs ovoce 400 g

Příprava

1
Z 50 g mandlové mouky, 60 g moučkového cukru, 100 g másla a 180 g hladké mouky vypracujte v kuchyňském robotu těsto. Rozklepněte vejce a oddělte žloutek a bílek. Do těsta přidejte žloutek a lžíci vody, bílek odložte stranou. Promíchejte v hladké těsto a vytvarujte z něj bochánek. Zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice.
2
Těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu o průměru 25 cm vymazanou zbytkem másla. Na těsto položte pečicí papír, nasypte na něj suché fazole a pečte takzvaně naslepo 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Poté pečicí papír a fazole odstraňte a dopečte 5–10 minut dozlatova. Vyndejte z trouby, potřete mašlovačkou bílkem a vraťte zpět na minutu do trouby. Nechte vychladnout.
3
Na krém v míse vyšlehejte 150 g smetany ke šlehání, postupně přidávejte 250 g mascarpone a 20 g moučkového cukru a vymačkanou šťávu z citronu.
4
Krémem potřete upečený korpus a ozdobte ovocem dle fantazie, my jsme použili jahody, borůvky, ostružiny a třešně. Tímto krásným koláčem můžete překvapit na letní oslavě.
1
Z 50 g mandlové mouky, 60 g moučkového cukru, 100 g másla a 180 g hladké mouky vypracujte v kuchyňském robotu těsto. Rozklepněte vejce a oddělte žloutek a bílek. Do těsta přidejte žloutek a lžíci vody, bílek odložte stranou. Promíchejte v hladké těsto a vytvarujte z něj bochánek. Zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice.
2
Těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu o průměru 25 cm vymazanou zbytkem másla. Na těsto položte pečicí papír, nasypte na něj suché fazole a pečte takzvaně naslepo 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Poté pečicí papír a fazole odstraňte a dopečte 5–10 minut dozlatova. Vyndejte z trouby, potřete mašlovačkou bílkem a vraťte zpět na minutu do trouby. Nechte vychladnout.
3
Na krém v míse vyšlehejte 150 g smetany ke šlehání, postupně přidávejte 250 g mascarpone a 20 g moučkového cukru a vymačkanou šťávu z citronu.
4
Krémem potřete upečený korpus a ozdobte ovocem dle fantazie, my jsme použili jahody, borůvky, ostružiny a třešně. Tímto krásným koláčem můžete překvapit na letní oslavě.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.