×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Citronovo-zázvorová zmrzlina s horkým citronovým sirupem

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s...
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Citronovo-zázvorová zmrzlina s horkým citronovým sirupem

Co budete potřebovat

200 g krupicového cukru
375 ml mléka
750 ml smetany ke šlehání
4 citrony
citronová šťáva
citronová kůra
1 lžíce rozmarýnových lístků
2 lžičky zázvoru
Na horký citronový sirup:
2 citrony
citronová šťáva
50 g krupicového cukru

Jak na to?

Za pomoci ručního elektrického šlehače šlehejte cukr nasypaný do mléka, dokud se nerozpustí. Pak přidejte smetanu, citronovou šťávu, kůru, rozmarýn a zázvor. Promíchejte a dejte na minimálně 4 hodiny do lednice. Pak směs přelijte do nádoby na zmrzlinu a dejte na 6–8 hodin do mrazáku. Po dvou hodinách vždy vyndejte a narušte vidličkou krystaly. Zmrzlina by měla být krásně hladká. Podávejte ji s horkým citronovým sirupem. Všechny na něj potřebné ingredience 5 minut zahřívejte v rendlíku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronovo-zázvorová zmrzlina s horkým citronovým sirupem

Dezert Velmi snadné Italská Zmrzlina Mražení a zachlazování Rozmarýn Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

200 g krupicového cukru
375 ml mléka
750 ml smetany ke šlehání
4 citrony
citronová šťáva
citronová kůra
1 lžíce rozmarýnových lístků
2 lžičky zázvoru
Na horký citronový sirup:
2 citrony
citronová šťáva
50 g krupicového cukru

Jak na to?

Za pomoci ručního elektrického šlehače šlehejte cukr nasypaný do mléka, dokud se nerozpustí. Pak přidejte smetanu, citronovou šťávu, kůru, rozmarýn a zázvor. Promíchejte a dejte na minimálně 4 hodiny do lednice. Pak směs přelijte do nádoby na zmrzlinu a dejte na 6–8 hodin do mrazáku. Po dvou hodinách vždy vyndejte a narušte vidličkou krystaly. Zmrzlina by měla být krásně hladká. Podávejte ji s horkým citronovým sirupem. Všechny na něj potřebné ingredience 5 minut zahřívejte v rendlíku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Inspirujte se podobnými recepty