×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Citronovo-zázvorová zmrzlina s horkým citronovým sirupem
nad 60 minut , Dezert , Velmi snadné , Italská , Zmrzlina , Mražení a zachlazování ,

Citronovo-zázvorová zmrzlina s horkým citronovým sirupem

Co budu potřebovat

200 g krupicového cukru
375 ml mléka Nyní v akci
750 ml smetany ke šlehání Nyní v akci
4 citrony Nyní v akci
citronová šťáva Nyní v akci
citronová kůra Nyní v akci
1 lžíce rozmarýnových lístků
2 lžičky zázvoru
Na horký citronový sirup:
2 citrony Nyní v akci
citronová šťáva Nyní v akci
50 g krupicového cukru

Jak na to?

Za pomoci ručního elektrického šlehače šlehejte cukr nasypaný do mléka, dokud se nerozpustí. Pak přidejte smetanu, citronovou šťávu, kůru, rozmarýn a zázvor. Promíchejte a dejte na minimálně 4 hodiny do lednice. Pak směs přelijte do nádoby na zmrzlinu a dejte na 6–8 hodin do mrazáku. Po dvou hodinách vždy vyndejte a narušte vidličkou krystaly. Zmrzlina by měla být krásně hladká. Podávejte ji s horkým citronovým sirupem. Všechny na něj potřebné ingredience 5 minut zahřívejte v rendlíku.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj