Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Citronovo-bylinková ryba s pečenými bramborami

Citronovo-bylinková ryba s pečenými bramborami

Ingredience

750 g středně velkých brambor , omytých a nakrájených na klínky
60 ml olivového oleje
sůl a pepř
300 g mražených filetů z bílé ryby
150 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
2 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané najemno
1 lžíce máty , nasekané najemno
1 citron, nakrájený na klínky, k podávání

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Bramborové klínky dejte do velké mísy, přidejte zhruba 1 lžíci oleje a dobře protřepejte. Osolte, přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 40 minut dozlatova.

Rybu nechte trochu rozmrznout a osušte ji papírovou utěrkou. V misce smíchejte strouhanku, citronovou kůru, petrželku, mátu a zbývající olej. Osolte a opepřete. Rybu dejte na další plech vyložený pečicím papírem a rozdělte na ni strouhankovou směs, lehce ji prsty přitiskněte. Pečte 10–12 minut. Podávejte s pečenými bramborami a klínky citronu.

Pomohl vám recept?
6hodnocení4

Další videorecepty