×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Citronovo-bylinková ryba s pečenými bramborami

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Citronovo-bylinková ryba s pečenými bramborami

Co budete potřebovat

750 g středně velkých brambor , omytých a nakrájených na klínky
60 ml olivového oleje
sůl a pepř
300 g mražených filetů z bílé ryby
150 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
2 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané najemno
1 lžíce máty , nasekané najemno
1 citron, nakrájený na klínky, k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Bramborové klínky dejte do velké mísy, přidejte zhruba 1 lžíci oleje a dobře protřepejte. Osolte, přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 40 minut dozlatova.

Rybu nechte trochu rozmrznout a osušte ji papírovou utěrkou. V misce smíchejte strouhanku, citronovou kůru, petrželku, mátu a zbývající olej. Osolte a opepřete. Rybu dejte na další plech vyložený pečicím papírem a rozdělte na ni strouhankovou směs, lehce ji prsty přitiskněte. Pečte 10–12 minut. Podávejte s pečenými bramborami a klínky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronovo-bylinková ryba s pečenými bramborami

Hlavní chod Snadné Máta , Petržel kadeřavá Magazín 1/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (4)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

750 g středně velkých brambor , omytých a nakrájených na klínky
60 ml olivového oleje
sůl a pepř
300 g mražených filetů z bílé ryby
150 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
2 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané najemno
1 lžíce máty , nasekané najemno
1 citron, nakrájený na klínky, k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Bramborové klínky dejte do velké mísy, přidejte zhruba 1 lžíci oleje a dobře protřepejte. Osolte, přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 40 minut dozlatova.

Rybu nechte trochu rozmrznout a osušte ji papírovou utěrkou. V misce smíchejte strouhanku, citronovou kůru, petrželku, mátu a zbývající olej. Osolte a opepřete. Rybu dejte na další plech vyložený pečicím papírem a rozdělte na ni strouhankovou směs, lehce ji prsty přitiskněte. Pečte 10–12 minut. Podávejte s pečenými bramborami a klínky citronu.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.