
Citronovo-bylinková ryba s pečenými bramborami
Ingredience
750 g | středně velkých brambor , omytých a nakrájených na klínky |
60 ml | olivového oleje |
sůl a pepř | |
300 g | mražených filetů z bílé ryby |
150 g | strouhanky z čerstvého bílého pečiva |
najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu | |
2 | lžíce hladkolisté petrželky, nasekané najemno |
1 | lžíce máty , nasekané najemno |
1 | citron, nakrájený na klínky, k podávání |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Bramborové klínky dejte do velké mísy, přidejte zhruba 1 lžíci oleje a dobře protřepejte. Osolte, přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 40 minut dozlatova.
Rybu nechte trochu rozmrznout a osušte ji papírovou utěrkou. V misce smíchejte strouhanku, citronovou kůru, petrželku, mátu a zbývající olej. Osolte a opepřete. Rybu dejte na další plech vyložený pečicím papírem a rozdělte na ni strouhankovou směs, lehce ji prsty přitiskněte. Pečte 10–12 minut. Podávejte s pečenými bramborami a klínky citronu.
Pomohl vám recept?
6hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod