×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Citronovo-bylinková ryba s pečenými bramborami

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Citronovo-bylinková ryba s pečenými bramborami

Co budete potřebovat

750 g středně velkých brambor , omytých a nakrájených na klínky
60 ml olivového oleje
sůl a pepř
300 g mražených filetů z bílé ryby
150 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
2 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané najemno
1 lžíce máty , nasekané najemno
1 citron, nakrájený na klínky, k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Bramborové klínky dejte do velké mísy, přidejte zhruba 1 lžíci oleje a dobře protřepejte. Osolte, přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 40 minut dozlatova.

Rybu nechte trochu rozmrznout a osušte ji papírovou utěrkou. V misce smíchejte strouhanku, citronovou kůru, petrželku, mátu a zbývající olej. Osolte a opepřete. Rybu dejte na další plech vyložený pečicím papírem a rozdělte na ni strouhankovou směs, lehce ji prsty přitiskněte. Pečte 10–12 minut. Podávejte s pečenými bramborami a klínky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronovo-bylinková ryba s pečenými bramborami

Hlavní chod Snadné Magazín 1/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

750 g středně velkých brambor , omytých a nakrájených na klínky
60 ml olivového oleje
sůl a pepř
300 g mražených filetů z bílé ryby
150 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
2 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané najemno
1 lžíce máty , nasekané najemno
1 citron, nakrájený na klínky, k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Bramborové klínky dejte do velké mísy, přidejte zhruba 1 lžíci oleje a dobře protřepejte. Osolte, přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 40 minut dozlatova.

Rybu nechte trochu rozmrznout a osušte ji papírovou utěrkou. V misce smíchejte strouhanku, citronovou kůru, petrželku, mátu a zbývající olej. Osolte a opepřete. Rybu dejte na další plech vyložený pečicím papírem a rozdělte na ni strouhankovou směs, lehce ji prsty přitiskněte. Pečte 10–12 minut. Podávejte s pečenými bramborami a klínky citronu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty