Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyFish & chips z tmavé tresky s hráškovým pyré
Albert logoAlbert logo
  • Fish & chips z tmavé tresky s hráškovým pyré

Fish & chips z tmavé tresky s hráškovým pyré

Fish & chips z tmavé tresky s hráškovým pyré
Snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Brambory 500 g
  • Treska tmavá 250 g
  • Koriandr čerstvý
  • Olej slunečnicový
  • Hrášek mražený 300 g
  • Mouka hladká
  • Strouhanka
  • Vejce
  • Mléko polotučné
  • Citron 1 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Brambory 500 g
  • Treska tmavá 250 g
  • Koriandr čerstvý
  • Olej slunečnicový
  • Hrášek mražený 300 g
  • Mouka hladká
  • Strouhanka
  • Vejce
  • Mléko polotučné
  • Citron 1 ks
  • Pepř
  • Sůl

Příprava

1
Ve středním kastrolu přiveďte k varu přibližně 200 ml osolené vody. Přidejte mražený hrášek a vařte 5 minut, dokud hrášek není měkký. Poté ho rozmixujte tyčovým mixérem, přidejte sůl, pepř a máslo. Pyré by mělo zůstat husté s malými kousky hrášku. Mezitím si omyjte a osušte tmavou tresku. Pokapejte ji citronem a opepřete. Obalte v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a na závěr ve strouhance. Ryby smažte v rozpáleném oleji dozlatova a až na závěr je osolte. Brambory oloupejte, nakrájejte na hranolky a důkladně je operte ve studené vodě. Nechte je louhovat asi 30 minut. Poté, co se se vyplaví škrob, hranolky přeceďte a důkladně osušte. Rozpalte dostatečné množství oleje (aby hranolky plavaly) asi na 160 °C. Vhoďte várku hranolků a nechte je 1–2 minuty smažit. Neměly by zhnědnout, pouze se zatáhnout. Potom je vyjměte, nechte okapat a zcela vychladnout na papírových utěrkách.   Opět rozpalte olej, tentokrát na maximum přibližně 190 °C, a hranolky smažte 5–6 minut dozlatova. Hotové je nechte okapat, osolte a ihned servírujte.
1
Ve středním kastrolu přiveďte k varu přibližně 200 ml osolené vody. Přidejte mražený hrášek a vařte 5 minut, dokud hrášek není měkký. Poté ho rozmixujte tyčovým mixérem, přidejte sůl, pepř a máslo. Pyré by mělo zůstat husté s malými kousky hrášku. Mezitím si omyjte a osušte tmavou tresku. Pokapejte ji citronem a opepřete. Obalte v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a na závěr ve strouhance. Ryby smažte v rozpáleném oleji dozlatova a až na závěr je osolte. Brambory oloupejte, nakrájejte na hranolky a důkladně je operte ve studené vodě. Nechte je louhovat asi 30 minut. Poté, co se se vyplaví škrob, hranolky přeceďte a důkladně osušte. Rozpalte dostatečné množství oleje (aby hranolky plavaly) asi na 160 °C. Vhoďte várku hranolků a nechte je 1–2 minuty smažit. Neměly by zhnědnout, pouze se zatáhnout. Potom je vyjměte, nechte okapat a zcela vychladnout na papírových utěrkách.   Opět rozpalte olej, tentokrát na maximum přibližně 190 °C, a hranolky smažte 5–6 minut dozlatova. Hotové je nechte okapat, osolte a ihned servírujte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.