×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Citronové rybí filety

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Citronové rybí filety

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje ES
25 g citronové kůry
2 lžíce loupaných mandlí
4 filety z mořských ryb AQ
sůl
pepř ES
2 lžíce hladkolisté petrželky AQ
rukola
citron

Jak na to?

1. Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem, přidejte nudličky citronové kúry a nasekané mandle a opékejte asi 2 minuty, aby směs zezlátla a byla křupavá. Pomocí dřevěné děrované naběračky ji vyjměte z pánve a nechte okapat na papírovém ubrousku. Rybí filety z obou stran osolte a opepřete a vložte do pánve. Opékejte 3 minuty z každé strany.
2. Rybu podávejte posypanou opečenou kúrou s mandlemi, petrželkou a pokapanou trochou oleje z pánve. Jako přílohu můžete naaranžovat rukolu, nabídnete i skrojky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronové rybí filety

Hlavní chod Velmi snadné Česká Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 2 (1)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje ES
25 g citronové kůry
2 lžíce loupaných mandlí
4 filety z mořských ryb AQ
sůl
pepř ES
2 lžíce hladkolisté petrželky AQ
rukola
citron

Jak na to?

1. Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem, přidejte nudličky citronové kúry a nasekané mandle a opékejte asi 2 minuty, aby směs zezlátla a byla křupavá. Pomocí dřevěné děrované naběračky ji vyjměte z pánve a nechte okapat na papírovém ubrousku. Rybí filety z obou stran osolte a opepřete a vložte do pánve. Opékejte 3 minuty z každé strany.
2. Rybu podávejte posypanou opečenou kúrou s mandlemi, petrželkou a pokapanou trochou oleje z pánve. Jako přílohu můžete naaranžovat rukolu, nabídnete i skrojky citronu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty