Citronová zmrzlina s pusinkami

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Párty
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 4 plž
- Mléko 375 ml
- Smetana ke šlehání 40% 375 ml
- Vaječný žloutek 9 ks
- Cukr krupicový 240 g
- Sněhové pusinky 70 g
- Citronová kůra 1,5 plž
- Citronová šťáva 60 ml
- Vejce 1 ks
- Sůl
- Máslo 4 plž
- Mléko 375 ml
- Smetana ke šlehání 40% 375 ml
- Vaječný žloutek 9 ks
- Cukr krupicový 240 g
- Sněhové pusinky 70 g
- Citronová kůra 1,5 plž
- Citronová šťáva 60 ml
- Vejce 1 ks
- Sůl
Příprava
- 1Kovový rendlík o objemu asi 1250ml pořádně vychlaďte v mrazáku. Pak do rendlíku vlijte mléko a smetanu. Přiveďte k varu a poté odstavte a nechte 5 minut chladnout.
- 2Žloutky a cukr vyšlehejte do světlé a velmi nadýchané pěny – pomůže i zmrzlině být nadýchaná a hladká. Pak vmíchejte do smetanové směsi v rendlíku.
- 3Přelijte do čistého hrnce a za občasného míchání zahřívejte na co nejnižším plameni asi 20 minut, aby směs zhoustla a udržela se na vařečce. Dále vmíchejte lžíci citronové kůry.
- 4Zhoustlou směs poté přendejte do mísy, vmíchejte do ní 70g rozdrobených pusinek, přetáhněte potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup, a nechte 30 minut chladnout. Pak dejte na 2 hodiny do chladničky.
- 5Polovinu zmrzliny dejte do mísy a přelijte ji citronovým krémem.
- 6Získáte ho, když v rendlíku našleháte 1 vejce, 3 žloutky, 100 g krupicového cukru, 1,5 lžičky strouhané citronové kůry, 60 ml citronové šťávy a špetku soli. Přivedete k varu a pak za stálého míchání necháte zhoustnout, přendáte do mísy, vmícháte 4 lžíce másla a necháte zcela zchladnout.
- 7Na citronový krém dejte druhou polovinu zmrzliny. Promíchejte nožem do spirály a 4 hodiny mrazte.
- 1Kovový rendlík o objemu asi 1250ml pořádně vychlaďte v mrazáku. Pak do rendlíku vlijte mléko a smetanu. Přiveďte k varu a poté odstavte a nechte 5 minut chladnout.
- 2Žloutky a cukr vyšlehejte do světlé a velmi nadýchané pěny – pomůže i zmrzlině být nadýchaná a hladká. Pak vmíchejte do smetanové směsi v rendlíku.
- 3Přelijte do čistého hrnce a za občasného míchání zahřívejte na co nejnižším plameni asi 20 minut, aby směs zhoustla a udržela se na vařečce. Dále vmíchejte lžíci citronové kůry.
- 4Zhoustlou směs poté přendejte do mísy, vmíchejte do ní 70g rozdrobených pusinek, přetáhněte potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup, a nechte 30 minut chladnout. Pak dejte na 2 hodiny do chladničky.
- 5Polovinu zmrzliny dejte do mísy a přelijte ji citronovým krémem.
- 6Získáte ho, když v rendlíku našleháte 1 vejce, 3 žloutky, 100 g krupicového cukru, 1,5 lžičky strouhané citronové kůry, 60 ml citronové šťávy a špetku soli. Přivedete k varu a pak za stálého míchání necháte zhoustnout, přendáte do mísy, vmícháte 4 lžíce másla a necháte zcela zchladnout.
- 7Na citronový krém dejte druhou polovinu zmrzliny. Promíchejte nožem do spirály a 4 hodiny mrazte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







