Citronová zmrzlina s pusinkami
Ingredience
375 ml | mléka |
375 ml | husté smetany ke šlehání |
6 | žloutků |
140 g | krupicového cukru |
1 | lžíce citronové kůry |
70 g | pusinek |
Na citronový krém: | |
---|---|
1 | vejce |
3 | žloutky |
100 g | krupicového cukru |
1,5 | lžičky citronové kůry |
60 ml | citronové šťávy |
špetka soli | |
4 | lžíce másla |
Postup přípravy
1) Kovový rendlík o objemu asi 1250ml pořádně vychlaďte v mrazáku. Pak do rendlíku vlijte mléko a smetanu. Přiveďte k varu a poté odstavte a nechte 5 minut chladnout.
2) Žloutky a cukr vyšlehejte do světlé a velmi nadýchané pěny – pomůže i zmrzlině být nadýchaná a hladká. Pak vmíchejte do smetanové směsi v rendlíku.
3) Přelijte do čistého hrnce a za občasného míchání zahřívejte na co nejnižším plameni asi 20 minut, aby směs zhoustla a udržela se na vařečce. Dále vmíchejte lžíci citronové kůry.
4) Zhoustlou směs poté přendejte do mísy, vmíchejte do ní 70g rozdrobených pusinek, přetáhněte potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup, a nechte 30 minut chladnout. Pak dejte na 2 hodiny do chladničky.
5) Polovinu zmrzliny dejte do mísy a přelijte ji citronovým krémem.
6) Získáte ho, když v rendlíku našleháte 1 vejce, 3 žloutky, 100 g krupicového cukru, 1,5 lžičky strouhané citronové kůry, 60 ml citronové šťávy a špetku soli. Přivedete k varu a pak za stálého míchání necháte zhoustnout, přendáte do mísy, vmícháte 4 lžíce másla a necháte zcela zchladnout.
7) Na citronový krém dejte druhou polovinu zmrzliny. Promíchejte nožem do spirály a 4 hodiny mrazte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY