×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čínská pečená kachna

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové...
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži

Čínská pečená kachna

Co budete potřebovat

1 kachna (1,7-2 kg)
5 plátků pomerančové kůry
3 hvězdičky badyánu
1 svitek skořice
Na glazuru
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce medu
1 lžíce suchého sherry
2 lžičky tmavého cukru
1/4 lžičky čínského koření pěti vůní (badyán, fenykl, skořice, hřebíček, pepř)

Jak na to?

Kachnu dobře omyjte, z břišní dutiny od straňte přebytky tuku. Osušte kuchyňským papírem a na několika místech propíchejte. Pak kachnu na dvacet sekund ponořte do vroucí vody, následně přendejte na mřížku v pekáčku a dvě hodiny ji chlaďte v lednici.
Udělejte glazuru: sójovou omáčku při veďte na mírném plameni k varu a nech te minutu probublávat. Pak k ní přidejte 125 ml vody, med, sherry, cukr a koření. Zahřívejte, aby se cukr rozpustil, a odložte.
Troubu předehřejte na 200 °C. Pome rančovou kůru, badyán a skořici dejte do břišní dutiny kachny a sepněte ji pomocí pečicích jehlic nebo svažte provázkem. Kachnu potřete glazurou a položte ji předkem dolů na poolejovanou mřížku v pekáči vyloženém alobalem. Pečte hodinu a často potírejte glazurou. Pak kachnu obraťte na záda, pečte další hodi nu a opět velmi často potírejte glazurou. Kachnu podávejte nakrájenou na plátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čínská pečená kachna

Hlavní chod Snadné Asijská Pečení Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 3 (15)

Co budete potřebovat

1 kachna (1,7-2 kg)
5 plátků pomerančové kůry
3 hvězdičky badyánu
1 svitek skořice
Na glazuru
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce medu
1 lžíce suchého sherry
2 lžičky tmavého cukru
1/4 lžičky čínského koření pěti vůní (badyán, fenykl, skořice, hřebíček, pepř)

Jak na to?

Kachnu dobře omyjte, z břišní dutiny od straňte přebytky tuku. Osušte kuchyňským papírem a na několika místech propíchejte. Pak kachnu na dvacet sekund ponořte do vroucí vody, následně přendejte na mřížku v pekáčku a dvě hodiny ji chlaďte v lednici.
Udělejte glazuru: sójovou omáčku při veďte na mírném plameni k varu a nech te minutu probublávat. Pak k ní přidejte 125 ml vody, med, sherry, cukr a koření. Zahřívejte, aby se cukr rozpustil, a odložte.
Troubu předehřejte na 200 °C. Pome rančovou kůru, badyán a skořici dejte do břišní dutiny kachny a sepněte ji pomocí pečicích jehlic nebo svažte provázkem. Kachnu potřete glazurou a položte ji předkem dolů na poolejovanou mřížku v pekáči vyloženém alobalem. Pečte hodinu a často potírejte glazurou. Pak kachnu obraťte na záda, pečte další hodi nu a opět velmi často potírejte glazurou. Kachnu podávejte nakrájenou na plátky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži

Inspirujte se podobnými recepty