Čínská pečená kachna
Ingredience
1 | kachna (1,7-2 kg) |
5 | plátků pomerančové kůry |
3 | hvězdičky badyánu |
1 | svitek skořice |
Na glazuru | |
---|---|
2 | lžíce sójové omáčky |
1 | lžíce medu |
1 | lžíce suchého sherry |
2 | lžičky tmavého cukru |
1/4 | lžičky čínského koření pěti vůní (badyán, fenykl, skořice, hřebíček, pepř) |
Postup přípravy
Kachnu dobře omyjte, z břišní dutiny od straňte přebytky tuku. Osušte kuchyňským papírem a na několika místech propíchejte. Pak kachnu na dvacet sekund ponořte do vroucí vody, následně přendejte na mřížku v pekáčku a dvě hodiny ji chlaďte v lednici.
Udělejte glazuru: sójovou omáčku při veďte na mírném plameni k varu a nech te minutu probublávat. Pak k ní přidejte 125 ml vody, med, sherry, cukr a koření. Zahřívejte, aby se cukr rozpustil, a odložte.
Troubu předehřejte na 200 °C. Pome rančovou kůru, badyán a skořici dejte do břišní dutiny kachny a sepněte ji pomocí pečicích jehlic nebo svažte provázkem. Kachnu potřete glazurou a položte ji předkem dolů na poolejovanou mřížku v pekáči vyloženém alobalem. Pečte hodinu a často potírejte glazurou. Pak kachnu obraťte na záda, pečte další hodi nu a opět velmi často potírejte glazurou. Kachnu podávejte nakrájenou na plátky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY