Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kachna (1,7-2 kg)
5 plátků pomerančové kůry
3 hvězdičky badyánu
1 svitek skořice
Na glazuru
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce medu
1 lžíce suchého sherry
2 lžičky tmavého cukru
1/4 lžičky čínského koření pěti vůní (badyán, fenykl, skořice, hřebíček, pepř)

Postup přípravy

Kachnu dobře omyjte, z břišní dutiny od straňte přebytky tuku. Osušte kuchyňským papírem a na několika místech propíchejte. Pak kachnu na dvacet sekund ponořte do vroucí vody, následně přendejte na mřížku v pekáčku a dvě hodiny ji chlaďte v lednici.
Udělejte glazuru: sójovou omáčku při veďte na mírném plameni k varu a nech te minutu probublávat. Pak k ní přidejte 125 ml vody, med, sherry, cukr a koření. Zahřívejte, aby se cukr rozpustil, a odložte.
Troubu předehřejte na 200 °C. Pome rančovou kůru, badyán a skořici dejte do břišní dutiny kachny a sepněte ji pomocí pečicích jehlic nebo svažte provázkem. Kachnu potřete glazurou a položte ji předkem dolů na poolejovanou mřížku v pekáči vyloženém alobalem. Pečte hodinu a často potírejte glazurou. Pak kachnu obraťte na záda, pečte další hodi nu a opět velmi často potírejte glazurou. Kachnu podávejte nakrájenou na plátky.

Pomohl vám recept?
29hodnocení3

Další videorecepty