×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Cibulové čatní s portským vínem

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Cibulové čatní s portským vínem

Co budete potřebovat

100 ml olivového oleje
8 středních červených cibulí, nakrájených na tenké plátky
sůl a čerstvý mletý pepř
180 ml portského vína
180 ml červeného vinného octa
150 g hnědého cukru

Jak na to?

V pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Vhoďte cibuli a za občasného míchání ji opékejte 8–10 minut doměkka; osolte a opepřete. Vlijte portské a ocet, přidejte cukr. Přiveďte k varu, snižte plamen a zvolna vařte 1,5–2 hodiny, cibule by měla být úplně měkká a tekutina mít konzistenci sirupu. Nechte vychladnout, čatní ještě zhoustne. Podávejte čerstvé k masu, zelenině…





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cibulové čatní s portským vínem

Snadné Vaření Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 5 (12)

Co budete potřebovat

100 ml olivového oleje
8 středních červených cibulí, nakrájených na tenké plátky
sůl a čerstvý mletý pepř
180 ml portského vína
180 ml červeného vinného octa
150 g hnědého cukru

Jak na to?

V pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Vhoďte cibuli a za občasného míchání ji opékejte 8–10 minut doměkka; osolte a opepřete. Vlijte portské a ocet, přidejte cukr. Přiveďte k varu, snižte plamen a zvolna vařte 1,5–2 hodiny, cibule by měla být úplně měkká a tekutina mít konzistenci sirupu. Nechte vychladnout, čatní ještě zhoustne. Podávejte čerstvé k masu, zelenině…

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty