Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Cibulové čatní s portským vínem

Další recepty a články

Aztécké lanýže
Aztécké lanýže
Aztécké lanýže
Aztécké lanýže
Bio krůtí burgery s jablky a...
Bio krůtí burgery s...
Bio krůtí burgery s jablky a...
Bio krůtí burgery s jablky a...
Citronový med se zázvorem
Citronový med se...
Citronový med se zázvorem
Citronový med se zázvorem
Domácí čokoláda s pistáciemi
Domácí čokoláda s...
Domácí čokoláda s pistáciemi
Domácí čokoláda s pistáciemi

Cibulové čatní s portským vínem

Co budete potřebovat

100 ml olivového oleje
8 středních červených cibulí, nakrájených na tenké plátky
sůl a čerstvý mletý pepř
180 ml portského vína
180 ml červeného vinného octa
150 g hnědého cukru

Jak na to?

V pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Vhoďte cibuli a za občasného míchání ji opékejte 8–10 minut doměkka; osolte a opepřete. Vlijte portské a ocet, přidejte cukr. Přiveďte k varu, snižte plamen a zvolna vařte 1,5–2 hodiny, cibule by měla být úplně měkká a tekutina mít konzistenci sirupu. Nechte vychladnout, čatní ještě zhoustne. Podávejte čerstvé k masu, zelenině…





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cibulové čatní s portským vínem

Snadné Vaření Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 4 (33)

Co budete potřebovat

100 ml olivového oleje
8 středních červených cibulí, nakrájených na tenké plátky
sůl a čerstvý mletý pepř
180 ml portského vína
180 ml červeného vinného octa
150 g hnědého cukru

Jak na to?

V pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Vhoďte cibuli a za občasného míchání ji opékejte 8–10 minut doměkka; osolte a opepřete. Vlijte portské a ocet, přidejte cukr. Přiveďte k varu, snižte plamen a zvolna vařte 1,5–2 hodiny, cibule by měla být úplně měkká a tekutina mít konzistenci sirupu. Nechte vychladnout, čatní ještě zhoustne. Podávejte čerstvé k masu, zelenině…

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Aztécké lanýže
Aztécké lanýže
Aztécké lanýže
Aztécké lanýže
Bio krůtí burgery s jablky a...
Bio krůtí burgery s jablky a...
Bio krůtí burgery s jablky a...
Bio krůtí burgery s jablky a...
Citronový med se zázvorem
Citronový med se zázvorem
Citronový med se zázvorem
Citronový med se zázvorem
Domácí čokoláda s pistáciemi
Domácí čokoláda s pistáciemi
Domácí čokoláda s pistáciemi
Domácí čokoláda s pistáciemi

Inspirujte se podobnými recepty