×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Cibulové čatní s portským vínem
nad 60 minut , Snadné , Vaření ,

Cibulové čatní s portským vínem

Co budu potřebovat

100 ml olivového oleje
8 středních červených cibulí, nakrájených na tenké plátky
sůl a čerstvý mletý pepř
180 ml portského vína
180 ml červeného vinného octa
150 g hnědého cukru

Jak na to?

V pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Vhoďte cibuli a za občasného míchání ji opékejte 8–10 minut doměkka; osolte a opepřete. Vlijte portské a ocet, přidejte cukr. Přiveďte k varu, snižte plamen a zvolna vařte 1,5–2 hodiny, cibule by měla být úplně měkká a tekutina mít konzistenci sirupu. Nechte vychladnout, čatní ještě zhoustne. Podávejte čerstvé k masu, zelenině…

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Baby krůta s kaštanovou nádivkou a batátové hranolky

    Maso nad 60 minut
  • Banánové lívanečky

    Sladká jídla 15 minut
  • Banánový dort

    Sladká jídla nad 60 minut