Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

20 g másla
2 lžíce slunečnicového oleje
5 cibulí
2 lžíce cukru krupice
20 g blanšírovaných mandlí – plátky
50 g ovesných vloček
2 lžičky sušeného tymiánu
100 ml suchého bílého vína
1 l vody
1 kostka hovězího bujónu
1 ciabatta
80 g uzeného plátkového sýra Koliba Albert

Postup přípravy

1. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo s olejem. Vsypte na kolečka nakrájené, oloupané cibule a na středním ohni restujte 10 minut.

2. Přisypte cukr, promíchejte, přidejte mandle, vločky, tymián a ještě 1 minutu opékejte. Podlijte vínem, přiveďte k varu a vlijte vodu. Vložte hovězí bujón, přiveďte k varu a 15 minut povařte.

3. Pokrájejte ciabattu, obložte ji plátky sýra a asi 5 minut před dovařením polévky ji vložte do trouby rozehřáté na 190 °C gril. Pečte 3–5 minut do rozpečení sýra.

4. Polévku podávejte se sýrovou topinkou přímo uvnitř misky nebo talíře.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty