×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Churros s ostrou horkou čokoládou

Další recepty a články

Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z...
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Osvěžující limonáda s ginem
Osvěžující limonáda...
Osvěžující limonáda s ginem
Osvěžující limonáda s ginem
Mangová granita
Mangová granita
Mangová granita
Mangová granita

Churros s ostrou horkou čokoládou

Co budete potřebovat

170 ml mléka
70 g másla
2 lžičky krupicového cukru
špetka soli
85 g hladké mouky
půl lžičky jemně nastrouhané limetkové kůry
2–3 vejce
olej na smažení
skořice
moučkový cukr
OSTRÁ HORKÁ ČOKOLÁDA:
1,5 l mléka
125 g tmavého třtinového cukru
15 celých kardamomových tobolek,
rozdrcených
12 celých hřebíčků
2 skořicové svitky, přepůlené
2 celé hvězdičky badyánu
3/4 lžičky koriandrových semínek
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
1/4 lžičky mletého chilli
50 g kakaa holandského typu
3/4 lžičky vanilkového extraktu

Jak na to?

Mléko nalijte do rendlíku, nakrájejte do něj máslo, přidejte cukr i sůl a přiveďte k varu. Do vařícího mléka pak přisypete mouku, rozmíchejte a dřevěnou vařečkou míchejte tak dlouho, až je těsto hladké a nechytá se stěn nádoby. Po zhruba pětiminutovém chladnutí přidejte limetkovou kůru a postupně zapracujte vejce (jedno po druhém), abyste získali krásně hladké těsto. To dávkujte cukrářským sáčkem do rozpáleného oleje – tvořte
dlouhé „tyčinky“. Smažte velmi zprudka. V míse smíchejte skořici s cukrem a obalujte v nich horké churros. Podávejte s ostrou horkou čokoládou:
Prvních devět ingrediencí přiveďte v hrnci k varu a nechte úplně rozpustit cukr. Stáhněte z ohně a nechte dvacet minut odpočívat. Přidejte kakao a vanilkový extrakt. Opět přiveďte k varu a dobře promíchejte. Přeceďte přes síto, aby byla čokoláda bez veškerého koření. Rozdělte do šálků a v čokoládě namáčejte churros.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Churros s ostrou horkou čokoládou

Dezert Snadné Středomořská
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

170 ml mléka
70 g másla
2 lžičky krupicového cukru
špetka soli
85 g hladké mouky
půl lžičky jemně nastrouhané limetkové kůry
2–3 vejce
olej na smažení
skořice
moučkový cukr
OSTRÁ HORKÁ ČOKOLÁDA:
1,5 l mléka
125 g tmavého třtinového cukru
15 celých kardamomových tobolek,
rozdrcených
12 celých hřebíčků
2 skořicové svitky, přepůlené
2 celé hvězdičky badyánu
3/4 lžičky koriandrových semínek
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
1/4 lžičky mletého chilli
50 g kakaa holandského typu
3/4 lžičky vanilkového extraktu

Jak na to?

Mléko nalijte do rendlíku, nakrájejte do něj máslo, přidejte cukr i sůl a přiveďte k varu. Do vařícího mléka pak přisypete mouku, rozmíchejte a dřevěnou vařečkou míchejte tak dlouho, až je těsto hladké a nechytá se stěn nádoby. Po zhruba pětiminutovém chladnutí přidejte limetkovou kůru a postupně zapracujte vejce (jedno po druhém), abyste získali krásně hladké těsto. To dávkujte cukrářským sáčkem do rozpáleného oleje – tvořte
dlouhé „tyčinky“. Smažte velmi zprudka. V míse smíchejte skořici s cukrem a obalujte v nich horké churros. Podávejte s ostrou horkou čokoládou:
Prvních devět ingrediencí přiveďte v hrnci k varu a nechte úplně rozpustit cukr. Stáhněte z ohně a nechte dvacet minut odpočívat. Přidejte kakao a vanilkový extrakt. Opět přiveďte k varu a dobře promíchejte. Přeceďte přes síto, aby byla čokoláda bez veškerého koření. Rozdělte do šálků a v čokoládě namáčejte churros.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Osvěžující limonáda s ginem
Osvěžující limonáda s ginem
Osvěžující limonáda s ginem
Osvěžující limonáda s ginem
Mangová granita
Mangová granita
Mangová granita
Mangová granita

Inspirujte se podobnými recepty