Oblíbená italská úprava těstovin dostává v chřestové sezoně nový rozměr. Toto jednoduché a neodolatelně voňavé jídlo si zamiluje celá rodina.
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Italská
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Chřest zelený 1 svaz.
Pancetta 100 g
Česnek 2 strouž.
Vaječný žloutek 1 ks
Smetana ke šlehání 2,5 plž
Pecorino 100 g
Petrželka čerstvá 1 plž
Těstoviny linguine 400 g
Chřest zelený 1 svaz.
Pancetta 100 g
Česnek 2 strouž.
Vaječný žloutek 1 ks
Smetana ke šlehání 2,5 plž
Pecorino 100 g
Petrželka čerstvá 1 plž
Těstoviny linguine 400 g
Příprava
1
Chřest očistěte a nakrájejte. Na pánvi opečte nakrájenou pancettu. Přidejte chřest, nasekaný česnek a restujte, až chřest změkne. Žloutek prošlehejte se smetanou a strouhaným pecorinem.
2
Linguine uvařte podle návodu. Slijte, přidejte do pánve a promíchejte. Pak pánev sundejte z plotny a vlijte žloutkovou směs. Dobře promíchejte, aby se linguine pěkně obalily. V případě potřeby přilijte trochu vody z těstovin. Posypte petrželkou a podávejte.
1
Chřest očistěte a nakrájejte. Na pánvi opečte nakrájenou pancettu. Přidejte chřest, nasekaný česnek a restujte, až chřest změkne. Žloutek prošlehejte se smetanou a strouhaným pecorinem.
2
Linguine uvařte podle návodu. Slijte, přidejte do pánve a promíchejte. Pak pánev sundejte z plotny a vlijte žloutkovou směs. Dobře promíchejte, aby se linguine pěkně obalily. V případě potřeby přilijte trochu vody z těstovin. Posypte petrželkou a podávejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!