×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chřestové linguine carbonara

Další recepty a články

Rychlá boloňská omáčka
Rychlá boloňská...
Rychlá boloňská omáčka
Rychlá boloňská omáčka
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Italské lasagne
Italské lasagne
Italské lasagne
Italské lasagne
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara

Chřestové linguine carbonara

Co budete potřebovat

svazek zeleného chřestu
100 g pancetty
2 stroužky česneku
1 žloutek
2–3 lžíce smetany ke šlehání
100 g ovčího sýru pecorino
400 g linguin
1 lžíce petrželky na ozdobení

Jak na to?

Chřest očistěte a nakrájejte. Na pánvi opečte nakrájenou pancettu. Přidejte chřest, nasekaný česnek a restujte, až chřest změkne. Žloutek prošlehejte se smetanou a strouhaným pecorinem.
Linguine uvařte podle návodu. Slijte, přidejte do pánve a promíchejte. Pak pánev sundejte z plotny a vlijte žloutkovou směs. Dobře promíchejte, aby se linguine pěkně obalily. V případě potřeby přilijte trochu vody z těstovin. Posypte petrželkou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chřestové linguine carbonara

Hlavní chod Velmi snadné Italská Těstoviny Magazín 5/2018
Průměrné hodnocení 4 (6)
Oblíbená italská úprava těstovin dostává v chřestové sezoně nový rozměr. Toto jednoduché a neodolatelně voňavé jídlo si zamiluje celá rodina.

Co budete potřebovat

svazek zeleného chřestu
100 g pancetty
2 stroužky česneku
1 žloutek
2–3 lžíce smetany ke šlehání
100 g ovčího sýru pecorino
400 g linguin
1 lžíce petrželky na ozdobení

Jak na to?

Chřest očistěte a nakrájejte. Na pánvi opečte nakrájenou pancettu. Přidejte chřest, nasekaný česnek a restujte, až chřest změkne. Žloutek prošlehejte se smetanou a strouhaným pecorinem.
Linguine uvařte podle návodu. Slijte, přidejte do pánve a promíchejte. Pak pánev sundejte z plotny a vlijte žloutkovou směs. Dobře promíchejte, aby se linguine pěkně obalily. V případě potřeby přilijte trochu vody z těstovin. Posypte petrželkou a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rychlá boloňská omáčka
Rychlá boloňská omáčka
Rychlá boloňská omáčka
Rychlá boloňská omáčka
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Italské lasagne
Italské lasagne
Italské lasagne
Italské lasagne
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara

Inspirujte se podobnými recepty