×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chřestové linguine carbonara

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Chřestové linguine carbonara

Co budete potřebovat

svazek zeleného chřestu
100 g pancetty
2 stroužky česneku
1 žloutek
2–3 lžíce smetany ke šlehání
100 g ovčího sýru pecorino
400 g linguin
1 lžíce petrželky na ozdobení

Jak na to?

Chřest očistěte a nakrájejte. Na pánvi opečte nakrájenou pancettu. Přidejte chřest, nasekaný česnek a restujte, až chřest změkne. Žloutek prošlehejte se smetanou a strouhaným pecorinem.
Linguine uvařte podle návodu. Slijte, přidejte do pánve a promíchejte. Pak pánev sundejte z plotny a vlijte žloutkovou směs. Dobře promíchejte, aby se linguine pěkně obalily. V případě potřeby přilijte trochu vody z těstovin. Posypte petrželkou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chřestové linguine carbonara

Hlavní chod Velmi snadné Italská Těstoviny Petržel kadeřavá Magazín 5/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (6)
Oblíbená italská úprava těstovin dostává v chřestové sezoně nový rozměr. Toto jednoduché a neodolatelně voňavé jídlo si zamiluje celá rodina.

Co budete potřebovat

svazek zeleného chřestu
100 g pancetty
2 stroužky česneku
1 žloutek
2–3 lžíce smetany ke šlehání
100 g ovčího sýru pecorino
400 g linguin
1 lžíce petrželky na ozdobení

Jak na to?

Chřest očistěte a nakrájejte. Na pánvi opečte nakrájenou pancettu. Přidejte chřest, nasekaný česnek a restujte, až chřest změkne. Žloutek prošlehejte se smetanou a strouhaným pecorinem.
Linguine uvařte podle návodu. Slijte, přidejte do pánve a promíchejte. Pak pánev sundejte z plotny a vlijte žloutkovou směs. Dobře promíchejte, aby se linguine pěkně obalily. V případě potřeby přilijte trochu vody z těstovin. Posypte petrželkou a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty