×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chřestové linguine carbonara

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Chřestové linguine carbonara

Co budete potřebovat

svazek zeleného chřestu
100 g pancetty
2 stroužky česneku
1 žloutek
2–3 lžíce smetany ke šlehání
100 g ovčího sýru pecorino
400 g linguin
1 lžíce petrželky na ozdobení

Jak na to?

Chřest očistěte a nakrájejte. Na pánvi opečte nakrájenou pancettu. Přidejte chřest, nasekaný česnek a restujte, až chřest změkne. Žloutek prošlehejte se smetanou a strouhaným pecorinem.
Linguine uvařte podle návodu. Slijte, přidejte do pánve a promíchejte. Pak pánev sundejte z plotny a vlijte žloutkovou směs. Dobře promíchejte, aby se linguine pěkně obalily. V případě potřeby přilijte trochu vody z těstovin. Posypte petrželkou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chřestové linguine carbonara

Hlavní chod Velmi snadné Italská Těstoviny Petržel kadeřavá Magazín 5/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (6)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Oblíbená italská úprava těstovin dostává v chřestové sezoně nový rozměr. Toto jednoduché a neodolatelně voňavé jídlo si zamiluje celá rodina.

Co budete potřebovat

svazek zeleného chřestu
100 g pancetty
2 stroužky česneku
1 žloutek
2–3 lžíce smetany ke šlehání
100 g ovčího sýru pecorino
400 g linguin
1 lžíce petrželky na ozdobení

Jak na to?

Chřest očistěte a nakrájejte. Na pánvi opečte nakrájenou pancettu. Přidejte chřest, nasekaný česnek a restujte, až chřest změkne. Žloutek prošlehejte se smetanou a strouhaným pecorinem.
Linguine uvařte podle návodu. Slijte, přidejte do pánve a promíchejte. Pak pánev sundejte z plotny a vlijte žloutkovou směs. Dobře promíchejte, aby se linguine pěkně obalily. V případě potřeby přilijte trochu vody z těstovin. Posypte petrželkou a podávejte.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019