Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyChřestová polévka se sýrovou bagetkou
Albert logoAlbert logo
  • Chřestová polévka se sýrovou bagetkou
Chřestová polévka se sýrovou bagetkou

Chřestová polévka se sýrovou bagetkou

Jemná krémová polévka s bílým chřestem a smetanou, kterou doplňuje křupavá sýrová bageta. Vhodné pro všechny, které buď čeká pozdní oběd, nebo kterým stačí na oběd pouze lehčí jídlo.
Snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Polévka

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo
  • Chřest bílý 500 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Cibule šalotka 3 ks
  • Smetana na vaření 200 ml
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Sůl
  • Bageta
  • Pepř
  • Ementál bloček
  • Máslo
  • Chřest bílý 500 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Cibule šalotka 3 ks
  • Smetana na vaření 200 ml
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Sůl
  • Bageta
  • Pepř
  • Ementál bloček

Příprava

1
Chřest nejprve omyjte, oloupejte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce lze taktéž jednoduše odlomit.
2
Křehké špičky odložte prozatím stranou. Zbylé stonky jednou až dvakrát překrojte.
3
V hrnci rozpalte olej, vsypte nadrobno nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.
4
Poté zalijte vývarem a přiveďte k varu. Dále vložte do hrnce chřest a vařte 8 až 10 minut doměkka.
5
Odstavte hrnec z ohně a rozmixujte chřest tyčovým mixérem.
6
Znovu vložte hrnec na mírný plamen a přilijte smetanu. Polévku zahřejte, ale nenechte ji znovu projít varem.
7
Dochuťte solí a pepřem a přidejte křehké špičky, které můžete případně podélně rozpůlit.
8
Připravte si sýrovou bagetu. Bagetu nakrájejte na plátky, potřete máslem, posypte sýrem a nechte zapéct, dokud se sýr nerozteče a dokud bageta nebude křupavá.
1
Chřest nejprve omyjte, oloupejte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce lze taktéž jednoduše odlomit.
2
Křehké špičky odložte prozatím stranou. Zbylé stonky jednou až dvakrát překrojte.
3
V hrnci rozpalte olej, vsypte nadrobno nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.
4
Poté zalijte vývarem a přiveďte k varu. Dále vložte do hrnce chřest a vařte 8 až 10 minut doměkka.
5
Odstavte hrnec z ohně a rozmixujte chřest tyčovým mixérem.
6
Znovu vložte hrnec na mírný plamen a přilijte smetanu. Polévku zahřejte, ale nenechte ji znovu projít varem.
7
Dochuťte solí a pepřem a přidejte křehké špičky, které můžete případně podélně rozpůlit.
8
Připravte si sýrovou bagetu. Bagetu nakrájejte na plátky, potřete máslem, posypte sýrem a nechte zapéct, dokud se sýr nerozteče a dokud bageta nebude křupavá.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.