×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chřestová polévka s pošírovaným vejcem

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Chřestová polévka s pošírovaným vejcem

Co budete potřebovat

25 g másla
olivový olej
350 g zeleného chřestu
3 šalotky
2 stroužky česneku
2 hrsti čerstvého špenátu
700 ml zeleninového vývaru
sůl
plátky chleba
4 vejce

Jak na to?

Máslo a olej rozpalte v širším hrnci, přidejte špičky chřestu a pár minut je opékejte, aby změkly. Vyjměte je a dejte stranou. Naopak do pánve dejte šalotky a 5–8 minut je opékejte. Pak přidejte kousky chřestu a opékejte dalších 10 minut. Na poslední minutu přidejte i česnek. Pak vmíchejte špenát, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Poté rozmixujte tyčovým mixérem. Dochuťte solí, pokud je třeba, nařeďte vodou. Podávejte zastříknuté olejem, s opečenými špičkami chřestu a plátky chleba.
Každou porci završte pošírovaným vejcem: v rendlíku přiveďte k varu dostatek vody, vejce vyklepněte do žáruvzdorné mističky, tu ponořte do rendlíku a opatrně nechte vejce vklouznout do vody. Poté vařte asi 2–3 minuty, aby byl bílek tuhý a žloutek tekutý. Děrovanou naběračkou vejce vylovte, nechte okapat a dejte na polévku.
Tip - Pár špiček zeleného chřestu si dejte stranou, opečte je a polévku jimi ozdobte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chřestová polévka s pošírovaným vejcem

Polévka Snadné Česká Pošírování Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

25 g másla
olivový olej
350 g zeleného chřestu
3 šalotky
2 stroužky česneku
2 hrsti čerstvého špenátu
700 ml zeleninového vývaru
sůl
plátky chleba
4 vejce

Jak na to?

Máslo a olej rozpalte v širším hrnci, přidejte špičky chřestu a pár minut je opékejte, aby změkly. Vyjměte je a dejte stranou. Naopak do pánve dejte šalotky a 5–8 minut je opékejte. Pak přidejte kousky chřestu a opékejte dalších 10 minut. Na poslední minutu přidejte i česnek. Pak vmíchejte špenát, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Poté rozmixujte tyčovým mixérem. Dochuťte solí, pokud je třeba, nařeďte vodou. Podávejte zastříknuté olejem, s opečenými špičkami chřestu a plátky chleba.
Každou porci završte pošírovaným vejcem: v rendlíku přiveďte k varu dostatek vody, vejce vyklepněte do žáruvzdorné mističky, tu ponořte do rendlíku a opatrně nechte vejce vklouznout do vody. Poté vařte asi 2–3 minuty, aby byl bílek tuhý a žloutek tekutý. Děrovanou naběračkou vejce vylovte, nechte okapat a dejte na polévku.
Tip - Pár špiček zeleného chřestu si dejte stranou, opečte je a polévku jimi ozdobte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty