×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Chřestová polévka se sýrovou bagetkou
30 minut , Polévka , Snadné , Česká , Vegetariánské , Něco lehkého , Vaření ,

Chřestová polévka se sýrovou bagetkou

Co budu potřebovat

500 g bílého chřestu
1 lžíce olivového oleje
3 šalotky
1 l horkého kuřecího nebo zeleninového vývaru
200 ml smetany
sůl
pepř
bagety
máslo
ementál

Jak na to?

Jemná krémová polévka s bílým chřestem a smetanou, kterou doplňuje křupavá sýrová bageta. Vhodné pro všechny, které buď čeká pozdní oběd, nebo kterým stačí na oběd pouze lehčí jídlo.

1) Chřest nejprve omyjte, oloupejte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce lze taktéž jednoduše odlomit.

2) Křehké špičky odložte prozatím stranou. Zbylé stonky jednou až dvakrát překrojte.

3) V hrnci rozpalte olej, vsypte nadrobno nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.

4) Poté zalijte vývarem a přiveďte k varu. Dále vložte do hrnce chřest a vařte 8 až 10 minut doměkka.

5) Odstavte hrnec z ohně a rozmixujte chřest tyčovým mixérem.

6) Znovu vložte hrnec na mírný plamen a přilijte smetanu. Polévku zahřejte, ale nenechte ji znovu projít varem.

7) Dochuťte solí a pepřem a přidejte křehké špičky, které můžete případně podélně rozpůlit.

Připravte si sýrovou bagetu.
8) Bagetu nakrájejte na plátky, potřete máslem, posypte sýrem a nechte zapéct, dokud se sýr nerozteče a dokud bageta nebude křupavá.

Tip do kuchyně

 

Bagetu lze při konzumaci taktéž namáčet do polévky, kdy její křupavost zjemní chuť smetanové chřestové polévky.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články