×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Chřestová polévka se sýrovou bagetkou

Další recepty a články

Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na...
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Což takhle dát si chřest
Což takhle dát si...
Což takhle dát si chřest
Což takhle dát si chřest
Spojenci lásky - přírodní...
Spojenci lásky -...
Spojenci lásky - přírodní...
Spojenci lásky - přírodní...

Chřestová polévka se sýrovou bagetkou

Tip do kuchyně

 

Bagetu lze při konzumaci taktéž namáčet do polévky, kdy její křupavost zjemní chuť smetanové chřestové polévky.

Co budete potřebovat

500 g bílého chřestu
1 lžíce olivového oleje
3 šalotky
1 l horkého kuřecího nebo zeleninového vývaru
200 ml smetany
sůl
pepř
bagety
máslo
ementál

Jak na to?

Jemná krémová polévka s bílým chřestem a smetanou, kterou doplňuje křupavá sýrová bageta. Vhodné pro všechny, které buď čeká pozdní oběd, nebo kterým stačí na oběd pouze lehčí jídlo.

1) Chřest nejprve omyjte, oloupejte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce lze taktéž jednoduše odlomit.

2) Křehké špičky odložte prozatím stranou. Zbylé stonky jednou až dvakrát překrojte.

3) V hrnci rozpalte olej, vsypte nadrobno nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.

4) Poté zalijte vývarem a přiveďte k varu. Dále vložte do hrnce chřest a vařte 8 až 10 minut doměkka.

5) Odstavte hrnec z ohně a rozmixujte chřest tyčovým mixérem.

6) Znovu vložte hrnec na mírný plamen a přilijte smetanu. Polévku zahřejte, ale nenechte ji znovu projít varem.

7) Dochuťte solí a pepřem a přidejte křehké špičky, které můžete případně podélně rozpůlit.

Připravte si sýrovou bagetu.
8) Bagetu nakrájejte na plátky, potřete máslem, posypte sýrem a nechte zapéct, dokud se sýr nerozteče a dokud bageta nebude křupavá.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chřestová polévka se sýrovou bagetkou

Polévka Snadné Česká Vegetariánské Něco lehkého Vaření Chřest Magazín 5/2012
Průměrné hodnocení 4 (23)

Tip do kuchyně

 

Bagetu lze při konzumaci taktéž namáčet do polévky, kdy její křupavost zjemní chuť smetanové chřestové polévky.

Co budete potřebovat

500 g bílého chřestu
1 lžíce olivového oleje
3 šalotky
1 l horkého kuřecího nebo zeleninového vývaru
200 ml smetany
sůl
pepř
bagety
máslo
ementál

Jak na to?

Jemná krémová polévka s bílým chřestem a smetanou, kterou doplňuje křupavá sýrová bageta. Vhodné pro všechny, které buď čeká pozdní oběd, nebo kterým stačí na oběd pouze lehčí jídlo.

1) Chřest nejprve omyjte, oloupejte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce lze taktéž jednoduše odlomit.

2) Křehké špičky odložte prozatím stranou. Zbylé stonky jednou až dvakrát překrojte.

3) V hrnci rozpalte olej, vsypte nadrobno nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.

4) Poté zalijte vývarem a přiveďte k varu. Dále vložte do hrnce chřest a vařte 8 až 10 minut doměkka.

5) Odstavte hrnec z ohně a rozmixujte chřest tyčovým mixérem.

6) Znovu vložte hrnec na mírný plamen a přilijte smetanu. Polévku zahřejte, ale nenechte ji znovu projít varem.

7) Dochuťte solí a pepřem a přidejte křehké špičky, které můžete případně podélně rozpůlit.

Připravte si sýrovou bagetu.
8) Bagetu nakrájejte na plátky, potřete máslem, posypte sýrem a nechte zapéct, dokud se sýr nerozteče a dokud bageta nebude křupavá.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Což takhle dát si chřest
Což takhle dát si chřest
Což takhle dát si chřest
Což takhle dát si chřest
Spojenci lásky - přírodní...
Spojenci lásky - přírodní...
Spojenci lásky - přírodní...
Spojenci lásky - přírodní...

Inspirujte se podobnými recepty