Chřestová polévka se sýrovou bagetkou
Ingredience
500 g | bílého chřestu |
1 | lžíce olivového oleje |
3 | šalotky |
1 l | horkého kuřecího nebo zeleninového vývaru |
200 ml | smetany |
sůl | |
pepř | |
bagety | |
máslo | |
ementál |
Postup přípravy
Jemná krémová polévka s bílým chřestem a smetanou, kterou doplňuje křupavá sýrová bageta. Vhodné pro všechny, které buď čeká pozdní oběd, nebo kterým stačí na oběd pouze lehčí jídlo.
1) Chřest nejprve omyjte, oloupejte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce lze taktéž jednoduše odlomit.
2) Křehké špičky odložte prozatím stranou. Zbylé stonky jednou až dvakrát překrojte.
3) V hrnci rozpalte olej, vsypte nadrobno nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.
4) Poté zalijte vývarem a přiveďte k varu. Dále vložte do hrnce chřest a vařte 8 až 10 minut doměkka.
5) Odstavte hrnec z ohně a rozmixujte chřest tyčovým mixérem.
6) Znovu vložte hrnec na mírný plamen a přilijte smetanu. Polévku zahřejte, ale nenechte ji znovu projít varem.
7) Dochuťte solí a pepřem a přidejte křehké špičky, které můžete případně podélně rozpůlit.
Připravte si sýrovou bagetu.
8) Bagetu nakrájejte na plátky, potřete máslem, posypte sýrem a nechte zapéct, dokud se sýr nerozteče a dokud bageta nebude křupavá.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY