Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g bílého chřestu
1 lžíce olivového oleje
3 šalotky
1 l horkého kuřecího nebo zeleninového vývaru
200 ml smetany
sůl
pepř
bagety
máslo
ementál

Postup přípravy

Jemná krémová polévka s bílým chřestem a smetanou, kterou doplňuje křupavá sýrová bageta. Vhodné pro všechny, které buď čeká pozdní oběd, nebo kterým stačí na oběd pouze lehčí jídlo.

1) Chřest nejprve omyjte, oloupejte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce lze taktéž jednoduše odlomit.

2) Křehké špičky odložte prozatím stranou. Zbylé stonky jednou až dvakrát překrojte.

3) V hrnci rozpalte olej, vsypte nadrobno nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.

4) Poté zalijte vývarem a přiveďte k varu. Dále vložte do hrnce chřest a vařte 8 až 10 minut doměkka.

5) Odstavte hrnec z ohně a rozmixujte chřest tyčovým mixérem.

6) Znovu vložte hrnec na mírný plamen a přilijte smetanu. Polévku zahřejte, ale nenechte ji znovu projít varem.

7) Dochuťte solí a pepřem a přidejte křehké špičky, které můžete případně podélně rozpůlit.

Připravte si sýrovou bagetu.
8) Bagetu nakrájejte na plátky, potřete máslem, posypte sýrem a nechte zapéct, dokud se sýr nerozteče a dokud bageta nebude křupavá.

Pomohl vám recept?
43hodnocení4

Další videorecepty