×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát s chřestovou pěnou

Další recepty a články

Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na...
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Což takhle dát si chřest
Což takhle dát si...
Což takhle dát si chřest
Což takhle dát si chřest
Spojenci lásky - přírodní...
Spojenci lásky -...
Spojenci lásky - přírodní...
Spojenci lásky - přírodní...

Salát s chřestovou pěnou

Tip do kuchyně

 

Při servírování doporučujeme na chřestovou pěnu použít skleničky na víno, které vytvoří pokrmu elegantní estetický dojem.

Co budete potřebovat

1 lžíce másla
250 g zeleného chřestu
300 ml smetany ke šlehání
200 ml mléka
1 stroužek česneku
1 hrst čerstvého špenátu
21/2 želatinového plátku
1 bílek
Na salát:
2 plátky prosciutta
1/2 červené cibule
2 jarní cibulky
4–6 ředkviček
2 lžičky olivového
1 lžička citronové šťávy
1 hrst polníčku

Jak na to?

Potěšte svou rodinu a blízké netradičním pohoštěním na domácí oslavě, či na posezení s přáteli. Chřestovou pěnu lze taktéž připravit jako předkrm.

1. Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte chřest a smažte přibližně 4 až 5 minut doměkka. Dejte pozor, aby se chřest nepřipálil. Poté jej vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.

2. Do hrnce vlijte mléko a smetanu, přidejte česnek a přiveďte k varu. Vařte na mírném plamenu, aby se tekutina zredukovala přibližně na dvě třetiny. Vložte chřest zpět do hrnce a zhruba minutu povařte. Sejměte hrnec z ohně, vložte nasekaný špenát a vše rozmixujte tyčovým mixérem.

3. Přeceďte vše do čisté mísy, přidejte namočené želatinové plátky a nechte je zcela rozpustit. Znovu přeceďte do mísy. Mísu zespoda ponořte do vody s ledem nebo do ledové vody a míchejte, dokud hmota nezchladne a nezačne tuhnout.

4. Vedle našlehejte bílek do tuha, a poté jej přimíchejte opatrně ke chřestovému základu a podle chuti dosolte. Chřestovou pěnu rozdělte do 4 skleniček a nechte v ledničce vychladnout.

5. Mezitím si připravte salát. Prosciutto, jarní cibulku a ředkvičky nakrájejte na menší kousky, cibuli nakrájejte nahrubo. Přidejte olej a citronovou šťávu a vše promíchejte. Před podáváním ozdobte pěnu salátem, navrch vložte polníček a případně zakápněte olejem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s chřestovou pěnou

Dezert Snadné Česká Chuťovky Párty Vaření Chřest Magazín 5/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)

Tip do kuchyně

 

Při servírování doporučujeme na chřestovou pěnu použít skleničky na víno, které vytvoří pokrmu elegantní estetický dojem.

Co budete potřebovat

1 lžíce másla
250 g zeleného chřestu
300 ml smetany ke šlehání
200 ml mléka
1 stroužek česneku
1 hrst čerstvého špenátu
21/2 želatinového plátku
1 bílek
Na salát:
2 plátky prosciutta
1/2 červené cibule
2 jarní cibulky
4–6 ředkviček
2 lžičky olivového
1 lžička citronové šťávy
1 hrst polníčku

Jak na to?

Potěšte svou rodinu a blízké netradičním pohoštěním na domácí oslavě, či na posezení s přáteli. Chřestovou pěnu lze taktéž připravit jako předkrm.

1. Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte chřest a smažte přibližně 4 až 5 minut doměkka. Dejte pozor, aby se chřest nepřipálil. Poté jej vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.

2. Do hrnce vlijte mléko a smetanu, přidejte česnek a přiveďte k varu. Vařte na mírném plamenu, aby se tekutina zredukovala přibližně na dvě třetiny. Vložte chřest zpět do hrnce a zhruba minutu povařte. Sejměte hrnec z ohně, vložte nasekaný špenát a vše rozmixujte tyčovým mixérem.

3. Přeceďte vše do čisté mísy, přidejte namočené želatinové plátky a nechte je zcela rozpustit. Znovu přeceďte do mísy. Mísu zespoda ponořte do vody s ledem nebo do ledové vody a míchejte, dokud hmota nezchladne a nezačne tuhnout.

4. Vedle našlehejte bílek do tuha, a poté jej přimíchejte opatrně ke chřestovému základu a podle chuti dosolte. Chřestovou pěnu rozdělte do 4 skleniček a nechte v ledničce vychladnout.

5. Mezitím si připravte salát. Prosciutto, jarní cibulku a ředkvičky nakrájejte na menší kousky, cibuli nakrájejte nahrubo. Přidejte olej a citronovou šťávu a vše promíchejte. Před podáváním ozdobte pěnu salátem, navrch vložte polníček a případně zakápněte olejem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Což takhle dát si chřest
Což takhle dát si chřest
Což takhle dát si chřest
Což takhle dát si chřest
Spojenci lásky - přírodní...
Spojenci lásky - přírodní...
Spojenci lásky - přírodní...
Spojenci lásky - přírodní...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat