Salát s chřestovou pěnou

Snadné Dezert Magazín 5/2012
Snadné Dezert Magazín 5/2012

Ingredience

1 lžíce másla
250 g zeleného chřestu
300 ml smetany ke šlehání
200 ml mléka
1 stroužek česneku
1 hrst čerstvého špenátu
21/2 želatinového plátku
1 bílek
Na salát:
2 plátky prosciutta
1/2 červené cibule
2 jarní cibulky
4–6 ředkviček
2 lžičky olivového
1 lžička citronové šťávy
1 hrst polníčku

Postup přípravy

Potěšte svou rodinu a blízké netradičním pohoštěním na domácí oslavě, či na posezení s přáteli. Chřestovou pěnu lze taktéž připravit jako předkrm.

1. Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte chřest a smažte přibližně 4 až 5 minut doměkka. Dejte pozor, aby se chřest nepřipálil. Poté jej vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.

2. Do hrnce vlijte mléko a smetanu, přidejte česnek a přiveďte k varu. Vařte na mírném plamenu, aby se tekutina zredukovala přibližně na dvě třetiny. Vložte chřest zpět do hrnce a zhruba minutu povařte. Sejměte hrnec z ohně, vložte nasekaný špenát a vše rozmixujte tyčovým mixérem.

3. Přeceďte vše do čisté mísy, přidejte namočené želatinové plátky a nechte je zcela rozpustit. Znovu přeceďte do mísy. Mísu zespoda ponořte do vody s ledem nebo do ledové vody a míchejte, dokud hmota nezchladne a nezačne tuhnout.

4. Vedle našlehejte bílek do tuha, a poté jej přimíchejte opatrně ke chřestovému základu a podle chuti dosolte. Chřestovou pěnu rozdělte do 4 skleniček a nechte v ledničce vychladnout.

5. Mezitím si připravte salát. Prosciutto, jarní cibulku a ředkvičky nakrájejte na menší kousky, cibuli nakrájejte nahrubo. Přidejte olej a citronovou šťávu a vše promíchejte. Před podáváním ozdobte pěnu salátem, navrch vložte polníček a případně zakápněte olejem.

Pomohl vám recept?
2hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky