
Chlebíčky nasladko na tři způsoby
Ingredience
1. | |
1 | grep |
2 | pomeranče |
2 | krajíce slunečnicového kváskového chleba |
125 g | čerstvého kozího sýra |
10 g | dýňových semínek |
2. | |
4 | plátky žitného chleba |
160 g | žervé |
20 g | arašídového másla |
2 | banány |
2 | lžíce slunečnicových semínek |
2 | lžičky lněných semínek |
½ | hrsti čerstvé máty |
2 | lžičky chia semínek |
3. | |
2 | kiwi |
½ | granátového jablka |
4 | plátky žitného chleba Nature’s Promise |
1 | lžíce medu |
2 | lžičky máku |
Postup přípravy
1. Grep a pomeranče oloupejte, nakrájejte na půlkolečka a dejte stranou. V topinkovači nebo nasucho na pánvi opečte krajíce kváskového chleba, následně opražte i dýňová semínka. Topinky namažte sýrem, ozdobte citrusy, semínky a podávejte.
2. Na banánový toast opečte žitné chleby v topinkovači. Promíchejte 80 g žervé a 15 g arašídového másla. Oloupané banány pokrájejte na tenká kolečka. Toasty namažte arašídovým žervé, ozdobte plátky banánu, arašídovým máslem, posypte slunečnicovými a lněnými semínky. Nakonec přidejte pár lístků máty.
3. Oloupaná kiwi pokrájejte na kolečka. Z granátového jablka lžící vyloupněte semínka a odstraňte z nich bílé slupky. Krajíčky chleba namažte žervé promíchaným s medem, ozdobte plátky kiwi, granátovým jablkem a nemletým mákem.