Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

340 g tuňáka v olivovém oleji
50 g majonézy
šťáva z ½ citronu
50 g krémového sýra
1 cibule
sůl
pepř
Na bylinkovou zálivku:
½ lžíce bazalky
½ lžíce koriandru
½ lžíce petrželky
2 lžíce olivového oleje
1 lžička balzamikového octa
sůl
pepř
2 vejce
rukola
4 plátky tmavého chleba

Postup přípravy

V míse dobře promíchám tuňáka, majonézu, citronovou šťávu, krémový sýr a cibulku, až vznikne hladká pomazánka. Osolím a opepřím. Pak si udělám bylinkovou zálivku: bazalku, koriandr a petrželku promíchám s olejem, balzamikovým octem, případně osolím a opepřím. Ponořím do vroucí vody vajíčka a vařím je šest minut, pak je nechám chvíli zchladit pod tekoucí studenou vodou a oloupu. Plátky chleba opeču v toustovači, namažu je tuňákovou pomazánkou, každý plátek ozdobím rukolou, půlkou vejce a lehce poliju bylinkovou zálivkou.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty