Chleba s tuňákovou pomazánkou a vejcem
Ingredience
340 g | tuňáka v olivovém oleji |
50 g | majonézy |
šťáva z ½ citronu | |
50 g | krémového sýra |
1 | cibule |
sůl | |
pepř | |
Na bylinkovou zálivku: | |
---|---|
½ | lžíce bazalky |
½ | lžíce koriandru |
½ | lžíce petrželky |
2 | lžíce olivového oleje |
1 | lžička balzamikového octa |
sůl | |
pepř | |
2 | vejce |
rukola | |
4 | plátky tmavého chleba |
Postup přípravy
V míse dobře promíchám tuňáka, majonézu, citronovou šťávu, krémový sýr a cibulku, až vznikne hladká pomazánka. Osolím a opepřím. Pak si udělám bylinkovou zálivku: bazalku, koriandr a petrželku promíchám s olejem, balzamikovým octem, případně osolím a opepřím. Ponořím do vroucí vody vajíčka a vařím je šest minut, pak je nechám chvíli zchladit pod tekoucí studenou vodou a oloupu. Plátky chleba opeču v toustovači, namažu je tuňákovou pomazánkou, každý plátek ozdobím rukolou, půlkou vejce a lehce poliju bylinkovou zálivkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY