×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chleba s tuňákovou pomazánkou a vejcem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Chleba s tuňákovou pomazánkou a vejcem

Co budete potřebovat

340 g tuňáka v olivovém oleji
50 g majonézy
šťáva z ½ citronu
50 g krémového sýra
1 cibule
sůl
pepř
Na bylinkovou zálivku:
½ lžíce bazalky
½ lžíce koriandru
½ lžíce petrželky
2 lžíce olivového oleje
1 lžička balzamikového octa
sůl
pepř
2 vejce
rukola
4 plátky tmavého chleba

Jak na to?

V míse dobře promíchám tuňáka, majonézu, citronovou šťávu, krémový sýr a cibulku, až vznikne hladká pomazánka. Osolím a opepřím. Pak si udělám bylinkovou zálivku: bazalku, koriandr a petrželku promíchám s olejem, balzamikovým octem, případně osolím a opepřím. Ponořím do vroucí vody vajíčka a vařím je šest minut, pak je nechám chvíli zchladit pod tekoucí studenou vodou a oloupu. Plátky chleba opeču v toustovači, namažu je tuňákovou pomazánkou, každý plátek ozdobím rukolou, půlkou vejce a lehce poliju bylinkovou zálivkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chleba s tuňákovou pomazánkou a vejcem

Snídaně Velmi snadné Česká Bazalka , Petržel kadeřavá Magazín 1/2014
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

340 g tuňáka v olivovém oleji
50 g majonézy
šťáva z ½ citronu
50 g krémového sýra
1 cibule
sůl
pepř
Na bylinkovou zálivku:
½ lžíce bazalky
½ lžíce koriandru
½ lžíce petrželky
2 lžíce olivového oleje
1 lžička balzamikového octa
sůl
pepř
2 vejce
rukola
4 plátky tmavého chleba

Jak na to?

V míse dobře promíchám tuňáka, majonézu, citronovou šťávu, krémový sýr a cibulku, až vznikne hladká pomazánka. Osolím a opepřím. Pak si udělám bylinkovou zálivku: bazalku, koriandr a petrželku promíchám s olejem, balzamikovým octem, případně osolím a opepřím. Ponořím do vroucí vody vajíčka a vařím je šest minut, pak je nechám chvíli zchladit pod tekoucí studenou vodou a oloupu. Plátky chleba opeču v toustovači, namažu je tuňákovou pomazánkou, každý plátek ozdobím rukolou, půlkou vejce a lehce poliju bylinkovou zálivkou.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.