×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chleba pečený se slaninou a rajčátky

Další recepty a články

Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným...
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s...
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník

Chleba pečený se slaninou a rajčátky

Co budete potřebovat

lžičky suchého droždí
1 lžička krupicového cukru
225 g hladké mouky
1 lžička soli
½ lžíce olivového oleje
4 vejce
8 plátků slaniny
250 g cherry rajčat
100 g ementálu a čedaru (v poměru 1:1)
1 lžička chilli
hrst bazalkových lístků

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Droždí, cukr a 160 ml vlažné vody dejte do mísy a na teplém místě nechte 5 minut, aby se na povrchu utvořily bubliny a vzešel kvásek. V jiné míse smíchejte mouku, sůl a olivový olej, pak ke směsi přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto. Vyklopte ho na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rukama jej hněťte 5 minut, aby bylo krásně hladké a pružné. Pak těsto dejte do velké mísy, přikryjte ho utěrkou a na teplém místě nechte 15–20 minut kynout. Nakonec těsto rozválejte do čtverce o hraně asi 25 cm, přeneste ho na plech s vyššími okraji vyložený pečicím papírem, rohy důkladně roztáhněte a mírně přitlačte, pak na těsto vyklepněte vejce, ozdobte ho slaninou a rajčaty
a vše posypte sýrem, chilli a bazalkou. Zastříkněte olivovým olejem a pečte 12–14 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chleba pečený se slaninou a rajčátky

Snídaně Náročné Česká Pečení Magazín 8/2012
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

lžičky suchého droždí
1 lžička krupicového cukru
225 g hladké mouky
1 lžička soli
½ lžíce olivového oleje
4 vejce
8 plátků slaniny
250 g cherry rajčat
100 g ementálu a čedaru (v poměru 1:1)
1 lžička chilli
hrst bazalkových lístků

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Droždí, cukr a 160 ml vlažné vody dejte do mísy a na teplém místě nechte 5 minut, aby se na povrchu utvořily bubliny a vzešel kvásek. V jiné míse smíchejte mouku, sůl a olivový olej, pak ke směsi přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto. Vyklopte ho na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rukama jej hněťte 5 minut, aby bylo krásně hladké a pružné. Pak těsto dejte do velké mísy, přikryjte ho utěrkou a na teplém místě nechte 15–20 minut kynout. Nakonec těsto rozválejte do čtverce o hraně asi 25 cm, přeneste ho na plech s vyššími okraji vyložený pečicím papírem, rohy důkladně roztáhněte a mírně přitlačte, pak na těsto vyklepněte vejce, ozdobte ho slaninou a rajčaty
a vše posypte sýrem, chilli a bazalkou. Zastříkněte olivovým olejem a pečte 12–14 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník

Inspirujte se podobnými recepty