×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Chleba pečený se slaninou a rajčátky

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Chleba pečený se slaninou a rajčátky

Co budete potřebovat

lžičky suchého droždí
1 lžička krupicového cukru
225 g hladké mouky
1 lžička soli
½ lžíce olivového oleje
4 vejce
8 plátků slaniny
250 g cherry rajčat
100 g ementálu a čedaru (v poměru 1:1)
1 lžička chilli
hrst bazalkových lístků

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Droždí, cukr a 160 ml vlažné vody dejte do mísy a na teplém místě nechte 5 minut, aby se na povrchu utvořily bubliny a vzešel kvásek. V jiné míse smíchejte mouku, sůl a olivový olej, pak ke směsi přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto. Vyklopte ho na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rukama jej hněťte 5 minut, aby bylo krásně hladké a pružné. Pak těsto dejte do velké mísy, přikryjte ho utěrkou a na teplém místě nechte 15–20 minut kynout. Nakonec těsto rozválejte do čtverce o hraně asi 25 cm, přeneste ho na plech s vyššími okraji vyložený pečicím papírem, rohy důkladně roztáhněte a mírně přitlačte, pak na těsto vyklepněte vejce, ozdobte ho slaninou a rajčaty
a vše posypte sýrem, chilli a bazalkou. Zastříkněte olivovým olejem a pečte 12–14 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chleba pečený se slaninou a rajčátky

Snídaně Náročné Česká Pečení Magazín 8/2012
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

lžičky suchého droždí
1 lžička krupicového cukru
225 g hladké mouky
1 lžička soli
½ lžíce olivového oleje
4 vejce
8 plátků slaniny
250 g cherry rajčat
100 g ementálu a čedaru (v poměru 1:1)
1 lžička chilli
hrst bazalkových lístků

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Droždí, cukr a 160 ml vlažné vody dejte do mísy a na teplém místě nechte 5 minut, aby se na povrchu utvořily bubliny a vzešel kvásek. V jiné míse smíchejte mouku, sůl a olivový olej, pak ke směsi přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto. Vyklopte ho na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rukama jej hněťte 5 minut, aby bylo krásně hladké a pružné. Pak těsto dejte do velké mísy, přikryjte ho utěrkou a na teplém místě nechte 15–20 minut kynout. Nakonec těsto rozválejte do čtverce o hraně asi 25 cm, přeneste ho na plech s vyššími okraji vyložený pečicím papírem, rohy důkladně roztáhněte a mírně přitlačte, pak na těsto vyklepněte vejce, ozdobte ho slaninou a rajčaty
a vše posypte sýrem, chilli a bazalkou. Zastříkněte olivovým olejem a pečte 12–14 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Inspirujte se podobnými recepty