×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chleba pečený se slaninou a rajčátky

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Chleba pečený se slaninou a rajčátky

Co budete potřebovat

lžičky suchého droždí
1 lžička krupicového cukru
225 g hladké mouky
1 lžička soli
½ lžíce olivového oleje
4 vejce
8 plátků slaniny
250 g cherry rajčat
100 g ementálu a čedaru (v poměru 1:1)
1 lžička chilli
hrst bazalkových lístků

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Droždí, cukr a 160 ml vlažné vody dejte do mísy a na teplém místě nechte 5 minut, aby se na povrchu utvořily bubliny a vzešel kvásek. V jiné míse smíchejte mouku, sůl a olivový olej, pak ke směsi přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto. Vyklopte ho na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rukama jej hněťte 5 minut, aby bylo krásně hladké a pružné. Pak těsto dejte do velké mísy, přikryjte ho utěrkou a na teplém místě nechte 15–20 minut kynout. Nakonec těsto rozválejte do čtverce o hraně asi 25 cm, přeneste ho na plech s vyššími okraji vyložený pečicím papírem, rohy důkladně roztáhněte a mírně přitlačte, pak na těsto vyklepněte vejce, ozdobte ho slaninou a rajčaty
a vše posypte sýrem, chilli a bazalkou. Zastříkněte olivovým olejem a pečte 12–14 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chleba pečený se slaninou a rajčátky

Snídaně Náročné Česká Pečení Bazalka , Rajče , Chilli paprička Magazín 8/2012
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

lžičky suchého droždí
1 lžička krupicového cukru
225 g hladké mouky
1 lžička soli
½ lžíce olivového oleje
4 vejce
8 plátků slaniny
250 g cherry rajčat
100 g ementálu a čedaru (v poměru 1:1)
1 lžička chilli
hrst bazalkových lístků

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Droždí, cukr a 160 ml vlažné vody dejte do mísy a na teplém místě nechte 5 minut, aby se na povrchu utvořily bubliny a vzešel kvásek. V jiné míse smíchejte mouku, sůl a olivový olej, pak ke směsi přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto. Vyklopte ho na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rukama jej hněťte 5 minut, aby bylo krásně hladké a pružné. Pak těsto dejte do velké mísy, přikryjte ho utěrkou a na teplém místě nechte 15–20 minut kynout. Nakonec těsto rozválejte do čtverce o hraně asi 25 cm, přeneste ho na plech s vyššími okraji vyložený pečicím papírem, rohy důkladně roztáhněte a mírně přitlačte, pak na těsto vyklepněte vejce, ozdobte ho slaninou a rajčaty
a vše posypte sýrem, chilli a bazalkou. Zastříkněte olivovým olejem a pečte 12–14 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty