Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Chili con carne jednoduše

Chili con carne jednoduše

Ať už chilli, chili nebo čili, máme pro vás jednoduchý recept pro přípravu tohoto mexického jídla s fazolemi a mletým masem známého po celém světě.

Ingredience

1 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 červená paprika
1 lžička mletého chilli, pálivé papriky a mletého kmínu
500 g mletého hovězího masa
400g plechovka krájených rajčat
½ lžičky sušené majoránky
1 lžička krupico'­vého cukru
2 lžíce passaty
sůl
pepř
400g plechovka červených fazolí

Postup přípravy

Olej rozpalte v hrnci, vsypte nasekanou cibuli, po pěti minutách opékání přidejte česnek, papriku, veškeré koření a opékejte 5 minut. Přidejte maso a zprudka jej opečte ze všech stran. Pak vše zalijte 300 ml horké vody, přidejte plechovku rajčat, majoránku, cukr, passatu a vše dobře osolte a opeřete. Nechte 20 minut probublávat. Nakonec vmíchejte fazole.

Pomohl vám recept?
312hodnocení4

Další videorecepty