×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chili con carne

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Chili con carne

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
2 cibule, nakrájené nadrobno
1 stroužek česneku, drcený
2 lžičky mletého chilli
1 čerstvá červená chilli paprička, zbavená semínek, nakrájená na malinké kousky
1 lžička mletého kmínu
sůl a čerstvě mletý pepř
500 g kvalitního mletého hovězího masa
1 lžička hnědého cukru
1 lžíce rajčatového protlaku
2× 400g konzerva krájených rajčat
200 ml vody nebo hovězího vývaru
2× 400g konzerva červených fazolí
½ skořicového svitku
čerstvé pečivo, nastrouhaný sýr, zakysaná smetana k podávání

Jak na to?

Chili con carne vždycky vařím ve velkém, těžkém litinovém hrnci s poklicí, protože vím, že snese všechno, tedy i žár trouby. Nejdřív v něm rozehřeju olej, vhodím cibuli a za chvíli i česnek a opékám je, až zesklovatí. Pak k nim přisypu mleté chilli, čerstvou chilli papričku a kmín. Asi 2 minuty smažím. Teprve pak přidám maso a důkladně ho osmahnu. Míchám ho vařečkou, až se z větších hrudek rozpadne na drobky.
Maso osolím, opepřím, přisypu cukr, přidám rajčatový protlak a ještě pár minut opékám. Nakonec přidám krájená rajčata, přiliju 200 ml vody nebo hovězího vývaru, hrnec přiklopím a dám ho do trouby, kterou jsem předehřála na 150 °C. Pomalu ho dusím v troubě tak 1½ hodiny. Na posledních 15 minut přidám do hrnce fazole a skořicový svitek. Většinou si chili con carne uvařím den dopředu, aby se všechny chutě krásně propojily. A když na něj přijdou hosté nebo celá rodina, nakrájím jen dobré a křupavé pečivo, na stůl dám misku se strouhaným sýrem a druhou se zakysanou smetanou. A dějí se zázraky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chili con carne

Hlavní chod Snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: 4-6
Průměrné hodnocení 4 (21)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
2 cibule, nakrájené nadrobno
1 stroužek česneku, drcený
2 lžičky mletého chilli
1 čerstvá červená chilli paprička, zbavená semínek, nakrájená na malinké kousky
1 lžička mletého kmínu
sůl a čerstvě mletý pepř
500 g kvalitního mletého hovězího masa
1 lžička hnědého cukru
1 lžíce rajčatového protlaku
2× 400g konzerva krájených rajčat
200 ml vody nebo hovězího vývaru
2× 400g konzerva červených fazolí
½ skořicového svitku
čerstvé pečivo, nastrouhaný sýr, zakysaná smetana k podávání

Jak na to?

Chili con carne vždycky vařím ve velkém, těžkém litinovém hrnci s poklicí, protože vím, že snese všechno, tedy i žár trouby. Nejdřív v něm rozehřeju olej, vhodím cibuli a za chvíli i česnek a opékám je, až zesklovatí. Pak k nim přisypu mleté chilli, čerstvou chilli papričku a kmín. Asi 2 minuty smažím. Teprve pak přidám maso a důkladně ho osmahnu. Míchám ho vařečkou, až se z větších hrudek rozpadne na drobky.
Maso osolím, opepřím, přisypu cukr, přidám rajčatový protlak a ještě pár minut opékám. Nakonec přidám krájená rajčata, přiliju 200 ml vody nebo hovězího vývaru, hrnec přiklopím a dám ho do trouby, kterou jsem předehřála na 150 °C. Pomalu ho dusím v troubě tak 1½ hodiny. Na posledních 15 minut přidám do hrnce fazole a skořicový svitek. Většinou si chili con carne uvařím den dopředu, aby se všechny chutě krásně propojily. A když na něj přijdou hosté nebo celá rodina, nakrájím jen dobré a křupavé pečivo, na stůl dám misku se strouhaným sýrem a druhou se zakysanou smetanou. A dějí se zázraky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty