Chili con carne

Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4-6 Magazín 3/2016
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4-6 Magazín 3/2016

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
2 cibule, nakrájené nadrobno
1 stroužek česneku, drcený
2 lžičky mletého chilli
1 čerstvá červená chilli paprička, zbavená semínek, nakrájená na malinké kousky
1 lžička mletého kmínu
sůl a čerstvě mletý pepř
500 g kvalitního mletého hovězího masa
1 lžička hnědého cukru
1 lžíce rajčatového protlaku
2× 400g konzerva krájených rajčat
200 ml vody nebo hovězího vývaru
2× 400g konzerva červených fazolí
½ skořicového svitku
čerstvé pečivo, nastrouhaný sýr, zakysaná smetana k podávání

Postup přípravy

Chili con carne vždycky vařím ve velkém, těžkém litinovém hrnci s poklicí, protože vím, že snese všechno, tedy i žár trouby. Nejdřív v něm rozehřeju olej, vhodím cibuli a za chvíli i česnek a opékám je, až zesklovatí. Pak k nim přisypu mleté chilli, čerstvou chilli papričku a kmín. Asi 2 minuty smažím. Teprve pak přidám maso a důkladně ho osmahnu. Míchám ho vařečkou, až se z větších hrudek rozpadne na drobky.
Maso osolím, opepřím, přisypu cukr, přidám rajčatový protlak a ještě pár minut opékám. Nakonec přidám krájená rajčata, přiliju 200 ml vody nebo hovězího vývaru, hrnec přiklopím a dám ho do trouby, kterou jsem předehřála na 150 °C. Pomalu ho dusím v troubě tak 1½ hodiny. Na posledních 15 minut přidám do hrnce fazole a skořicový svitek. Většinou si chili con carne uvařím den dopředu, aby se všechny chutě krásně propojily. A když na něj přijdou hosté nebo celá rodina, nakrájím jen dobré a křupavé pečivo, na stůl dám misku se strouhaným sýrem a druhou se zakysanou smetanou. A dějí se zázraky.

Pomohl vám recept?
34hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky