×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Chili con carne
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Americká ,

Chili con carne

Co budu potřebovat

olivový olej
3 cibule
600 g mletého hovězího masa
sůl
pepř
4 stroužky česneku
2 velké mrkve
250 g celeru
2 zelené papriky
2x 400 g konzerva rajčat
250 ml hovězího vývaru
250 ml silného červeného vína
čerstvý tymián
1 chilli paprička
400g konzerva fazolí
chleba
zakysaná smetana

Jak na to?

Olej rozpalte ve velkém hrnci. Pak vsypte cibuli a nechte ji zrůžovět, přidejte maso a zprudka ho opékejte, aby se rozpadlo na malé hrudky a ze všech stran se opeklo. Maso podle chuti osolte a opepřete, pak přidejte česnek, mrkev, celer i papriky, promíchejte, krátce opečte a přidejte rajčata. Nechte prohřát a vlijte vývar i víno, vmíchejte tymián a pokrájenou papričku a přiklopené pomalu vařte asi hodinu. Přidejte scezené fazole a podle chuti osolte, prohřejte, případně dopepřete. Podávejte s chlebem a zakysanou smetanou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Buffalo wings

    Chuťovky nad 60 minut
  • Vegetariánský cizrnový burger

    Hlavní chod 30 minut
  • Pikantní kuřecí křídla

    Chuťovky 45 minut