Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 plátky vepřové pečeně na kámen
Marináda:
5 lžic oleje
3 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce sojové omáčky
4 stroužky česneku
sušený tymián
sůl
pepř
Citrónová rýže:
200g dlouhozrnné rýže
olej
sůl, pepř
1 citrón chemicky neošetřený

Postup přípravy

Plátky vepřové pečeně jemně rozklepejte hřbetem ruky. V misce smíchejte olej, dijonskou hořčici, sojovou omáčku a tymián. Marinádu dobře promíchejte. Přidejte lisovaný česnek a podle chuti sůl i pepř. Do marinády naložte maso alespoň na dvě hodiny. Rýži uvařte dle návodu na obale a dejte vychladnout. Na pánvi rozehřejte trochu oleje, přidejte rýži a jemně osmahněte. Dle chuti dosolte, opepřete. Přidejte čerstvě vymačkanou šťávu a citronovou kůru z 1 citronu. Zamíchejte, minutku prosmažte a stáhněte z plamene. Vepřové plátky ugrilujte rovnoměrně z obou stran. Podávejte s citronovou rýží.

Pomohl vám recept?
4hodnocení3

Další videorecepty