×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Chalupářské plátky

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Chalupářské plátky

Co budete potřebovat

4 plátky vepřové pečeně na kámen
Marináda:
5 lžic oleje
3 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce sojové omáčky
4 stroužky česneku
sušený tymián
sůl
pepř
Citrónová rýže:
200g dlouhozrnné rýže
olej
sůl, pepř
1 citrón chemicky neošetřený

Jak na to?

Plátky vepřové pečeně jemně rozklepejte hřbetem ruky. V misce smíchejte olej, dijonskou hořčici, sojovou omáčku a tymián. Marinádu dobře promíchejte. Přidejte lisovaný česnek a podle chuti sůl i pepř. Do marinády naložte maso alespoň na dvě hodiny. Rýži uvařte dle návodu na obale a dejte vychladnout. Na pánvi rozehřejte trochu oleje, přidejte rýži a jemně osmahněte. Dle chuti dosolte, opepřete. Přidejte čerstvě vymačkanou šťávu a citronovou kůru z 1 citronu. Zamíchejte, minutku prosmažte a stáhněte z plamene. Vepřové plátky ugrilujte rovnoměrně z obou stran. Podávejte s citronovou rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chalupářské plátky

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 2 (1)

Co budete potřebovat

4 plátky vepřové pečeně na kámen
Marináda:
5 lžic oleje
3 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce sojové omáčky
4 stroužky česneku
sušený tymián
sůl
pepř
Citrónová rýže:
200g dlouhozrnné rýže
olej
sůl, pepř
1 citrón chemicky neošetřený

Jak na to?

Plátky vepřové pečeně jemně rozklepejte hřbetem ruky. V misce smíchejte olej, dijonskou hořčici, sojovou omáčku a tymián. Marinádu dobře promíchejte. Přidejte lisovaný česnek a podle chuti sůl i pepř. Do marinády naložte maso alespoň na dvě hodiny. Rýži uvařte dle návodu na obale a dejte vychladnout. Na pánvi rozehřejte trochu oleje, přidejte rýži a jemně osmahněte. Dle chuti dosolte, opepřete. Přidejte čerstvě vymačkanou šťávu a citronovou kůru z 1 citronu. Zamíchejte, minutku prosmažte a stáhněte z plamene. Vepřové plátky ugrilujte rovnoměrně z obou stran. Podávejte s citronovou rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Inspirujte se podobnými recepty