×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chalupářské plátky

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Chalupářské plátky

Co budete potřebovat

4 plátky vepřové pečeně na kámen
Marináda:
5 lžic oleje
3 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce sojové omáčky
4 stroužky česneku
sušený tymián
sůl
pepř
Citrónová rýže:
200g dlouhozrnné rýže
olej
sůl, pepř
1 citrón chemicky neošetřený

Jak na to?

Plátky vepřové pečeně jemně rozklepejte hřbetem ruky. V misce smíchejte olej, dijonskou hořčici, sojovou omáčku a tymián. Marinádu dobře promíchejte. Přidejte lisovaný česnek a podle chuti sůl i pepř. Do marinády naložte maso alespoň na dvě hodiny. Rýži uvařte dle návodu na obale a dejte vychladnout. Na pánvi rozehřejte trochu oleje, přidejte rýži a jemně osmahněte. Dle chuti dosolte, opepřete. Přidejte čerstvě vymačkanou šťávu a citronovou kůru z 1 citronu. Zamíchejte, minutku prosmažte a stáhněte z plamene. Vepřové plátky ugrilujte rovnoměrně z obou stran. Podávejte s citronovou rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chalupářské plátky

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 2 (2)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

4 plátky vepřové pečeně na kámen
Marináda:
5 lžic oleje
3 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce sojové omáčky
4 stroužky česneku
sušený tymián
sůl
pepř
Citrónová rýže:
200g dlouhozrnné rýže
olej
sůl, pepř
1 citrón chemicky neošetřený

Jak na to?

Plátky vepřové pečeně jemně rozklepejte hřbetem ruky. V misce smíchejte olej, dijonskou hořčici, sojovou omáčku a tymián. Marinádu dobře promíchejte. Přidejte lisovaný česnek a podle chuti sůl i pepř. Do marinády naložte maso alespoň na dvě hodiny. Rýži uvařte dle návodu na obale a dejte vychladnout. Na pánvi rozehřejte trochu oleje, přidejte rýži a jemně osmahněte. Dle chuti dosolte, opepřete. Přidejte čerstvě vymačkanou šťávu a citronovou kůru z 1 citronu. Zamíchejte, minutku prosmažte a stáhněte z plamene. Vepřové plátky ugrilujte rovnoměrně z obou stran. Podávejte s citronovou rýží.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty