×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chalupářská sekaná

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Chalupářská sekaná

Co budete potřebovat

1 kg mletého hovězího
1 cibule
2 stroužky česneku
2 vejce
1 hrst petrželky
sůl
1 hrst strouhanky
10 plátků anglické slaniny
hořčice a chleba k podávání

Jak na to?

K masu přidejte nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, jedno celé vejce a jeden žloutek, nasekanou petrželku, osolte a promíchejte. Přidejte tolik strouhanky, aby směs držela kompaktně pohromadě, a nechte chvíli odpočinout.
Na dno pekáče naskládejte plátky slaniny, do kterých pak sekanou zabalíte. Ze směsi vytvarujte šišku, položte ji na slaninu a potřete zbylým bílkem. Plátky slaniny skládejte přes šišku sekané tak, aby se celá obalila.
Sekanou podlijte trochou vody a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi hodinu. Podávejte s hořčicí a chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chalupářská sekaná

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bez laktózy Petržel kadeřavá Magazín 6/2017 (Letní speciál) Počet porcí: 4-6
Průměrné hodnocení 4 (29)

Co budete potřebovat

1 kg mletého hovězího
1 cibule
2 stroužky česneku
2 vejce
1 hrst petrželky
sůl
1 hrst strouhanky
10 plátků anglické slaniny
hořčice a chleba k podávání

Jak na to?

K masu přidejte nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, jedno celé vejce a jeden žloutek, nasekanou petrželku, osolte a promíchejte. Přidejte tolik strouhanky, aby směs držela kompaktně pohromadě, a nechte chvíli odpočinout.
Na dno pekáče naskládejte plátky slaniny, do kterých pak sekanou zabalíte. Ze směsi vytvarujte šišku, položte ji na slaninu a potřete zbylým bílkem. Plátky slaniny skládejte přes šišku sekané tak, aby se celá obalila.
Sekanou podlijte trochou vody a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi hodinu. Podávejte s hořčicí a chlebem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty