Chalupářská sekaná
Ingredience
1 kg | mletého hovězího |
1 | cibule |
2 | stroužky česneku |
2 | vejce |
1 | hrst petrželky |
sůl | |
1 | hrst strouhanky |
10 | plátků anglické slaniny |
hořčice a chleba k podávání |
Postup přípravy
K masu přidejte nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, jedno celé vejce a jeden žloutek, nasekanou petrželku, osolte a promíchejte. Přidejte tolik strouhanky, aby směs držela kompaktně pohromadě, a nechte chvíli odpočinout.
Na dno pekáče naskládejte plátky slaniny, do kterých pak sekanou zabalíte. Ze směsi vytvarujte šišku, položte ji na slaninu a potřete zbylým bílkem. Plátky slaniny skládejte přes šišku sekané tak, aby se celá obalila.
Sekanou podlijte trochou vody a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi hodinu. Podávejte s hořčicí a chlebem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY