
Chalupářská sekaná
Postup přípravy
K masu přidejte nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, jedno celé vejce a jeden žloutek, nasekanou petrželku, osolte a promíchejte. Přidejte tolik strouhanky, aby směs držela kompaktně pohromadě, a nechte chvíli odpočinout.
Na dno pekáče naskládejte plátky slaniny, do kterých pak sekanou zabalíte. Ze směsi vytvarujte šišku, položte ji na slaninu a potřete zbylým bílkem. Plátky slaniny skládejte přes šišku sekané tak, aby se celá obalila.
Sekanou podlijte trochou vody a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi hodinu. Podávejte s hořčicí a chlebem.
Pomohl vám recept?
34hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod