Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg mletého hovězího
1 cibule
2 stroužky česneku
2 vejce
1 hrst petrželky
sůl
1 hrst strouhanky
10 plátků anglické slaniny
hořčice a chleba k podávání

Postup přípravy

K masu přidejte nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, jedno celé vejce a jeden žloutek, nasekanou petrželku, osolte a promíchejte. Přidejte tolik strouhanky, aby směs držela kompaktně pohromadě, a nechte chvíli odpočinout.
Na dno pekáče naskládejte plátky slaniny, do kterých pak sekanou zabalíte. Ze směsi vytvarujte šišku, položte ji na slaninu a potřete zbylým bílkem. Plátky slaniny skládejte přes šišku sekané tak, aby se celá obalila.
Sekanou podlijte trochou vody a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi hodinu. Podávejte s hořčicí a chlebem.

Pomohl vám recept?
34hodnocení4

Další videorecepty