×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čevapčiči s ajvarem

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Čevapčiči s ajvarem

Co budete potřebovat

450 g mletého vepřového masa Albert
1 menší cibule
2 stroužky česneku
6 lžic ajvaru
sůl, pepř
3 lžíce slunečnicového oleje
400 g nových brambor
40 g másla
20 g pažitky
2 hrsti směsi salátů

Jak na to?

1. V míse promíchejte maso s nadrobno nakrájenou cibulí a rozmačkaným česnekem. Přimíchejte 3 lžíce ajvaru. Osolte a opepřete.
2. Mokrýma rukama vytvarujte válečky dlouhé 6 cm. Do každého zapíchněte špejli a opékejte na oleji, z každé strany 3–4 minuty. Troubu předehřejte na 180 °C a vložte do ní na 10 minut čevapčiči.
3. Brambory oloupejte, rozpulte a vařte ve slané vodě 15–20 minut.
4. Vařené brambory přelijte rozpuštěným máslem a posypte nakrájenou pažitkou. Čevapčiči podávejte se salátkem a zvlášť servírujte zbývající ajvar.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čevapčiči s ajvarem

Hlavní chod Velmi snadné Bezlepkové Videorecept Magazín 5/2019 Počet porcí: 4 porce
(0)
Ideální jídlo pro milovníky balkánských chutí. Ajvar vám připomene dovolenou v Chorvatsku!

Co budete potřebovat

450 g mletého vepřového masa Albert
1 menší cibule
2 stroužky česneku
6 lžic ajvaru
sůl, pepř
3 lžíce slunečnicového oleje
400 g nových brambor
40 g másla
20 g pažitky
2 hrsti směsi salátů

Jak na to?

1. V míse promíchejte maso s nadrobno nakrájenou cibulí a rozmačkaným česnekem. Přimíchejte 3 lžíce ajvaru. Osolte a opepřete.
2. Mokrýma rukama vytvarujte válečky dlouhé 6 cm. Do každého zapíchněte špejli a opékejte na oleji, z každé strany 3–4 minuty. Troubu předehřejte na 180 °C a vložte do ní na 10 minut čevapčiči.
3. Brambory oloupejte, rozpulte a vařte ve slané vodě 15–20 minut.
4. Vařené brambory přelijte rozpuštěným máslem a posypte nakrájenou pažitkou. Čevapčiči podávejte se salátkem a zvlášť servírujte zbývající ajvar.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty