Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Balkánské čevapčiči na špejli s máslovými brambůrky

Balkánské čevapčiči na špejli s máslovými brambůrky

Čevapčiči je jeden z balkánských receptů, který u nás zdomácněl. Skvěle bude chutnat i v létě na rozpáleném grilu.

Co budete potřebovat na balkánské čevapčiči na špejli s máslovými brambůrky

450 g mletého vepřového masa Albert
1 menší cibule
2 stroužky česneku
6 lžic ajvaru
sůl, pepř
3 lžíce slunečnicového oleje
400 g nových brambor
40 g másla
20 g pažitky
2 hrsti směsi salátů

Jak udělat čevapčiči na špejli zdravější

Recept jak na balkánské čevapčiči na špejli s máslovými brambůrky

  1. V míse promíchejte 450 g mletého vepřového masa s 1 nadrobno nakrájenou cibulí a 2 stroužky prolisovaného česneku. Přidejte k masu 3 lžíce ajvaru, osolte a opepřete.
  2. Navlhčete si ruce vodou a tvarujte válečky o délce 6 cm. Do každého zapíchněte dřevěnou špejli a opékejte na grilovací pánvi potřené olejem. Z každé strany tak dlouho, dokud nebude výrazná kůrka. Z pánve skládejte na plech. Špejle nevytahujte.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C a vložte plech s opečenými čevapčiči. Pečte 10 minut. Během pečení oloupejte 400 g nových brambor, rozpulte je a vařte ve slané vodě 15–20 minut doměkka.
  4. Na uvařené a slité brambory dejte 40 g másla a nechte ho rozpustit. Přidejte nasekanou pažitku. Servírujte společně s hotovými čevapčiči, mističkou ajvaru a směsí čerstvých listů salátku. Věřte, že s tímto receptem se vaše myšlenky vrátí k letní dovolené.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Co byste o čevapčiči na špejli měli vědět

U mletého masa bychom si měli dávat pozor na skladování. V lednici ho skladujeme do 4 °C a spotřebujeme do data uvedeného na obalu. Při nákupu je důležité číst etikety a sledovat množství tuku, které je uvedeno v procentech. Čím více tuku obsahuje, tím méně kvalitního masa.

Další videorecepty