Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyČesnekovo-sýrový chleba
Albert logoAlbert logo
  • Česnekovo-sýrový chleba
Česnekovo-sýrový chleba

Česnekovo-sýrový chleba

Snadné
31-45 minut
4/5

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 100 g
  • Sýr Gruyère 100 g
  • Chléb 1 ks
  • Ementál bloček 100 g
  • Mozzarella 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Petrželka čerstvá 1 plž
  • Citronová šťáva 15 ml
  • Sůl
  • Med 1 plž
  • Mix listových salátů
  • Olej olivový 5 plž
  • Pepř
  • Máslo 100 g
  • Sýr Gruyère 100 g
  • Chléb 1 ks
  • Ementál bloček 100 g
  • Mozzarella 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Petrželka čerstvá 1 plž
  • Citronová šťáva 15 ml
  • Sůl
  • Med 1 plž
  • Mix listových salátů
  • Olej olivový 5 plž
  • Pepř

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180°C. Smíchejte všechny suroviny na bylinkové máslo. Bochník chleba položte na podložku a dlouhými příčnými řezy na něm vytvořte mřížku, řezy veďte asi 2,5 cm od sebe. Dávejte pozor, abyste neprořízli kůrku na spodní straně. Mezi vzniklé čtverečky rozdělte bylinkové máslo a sýr, nejlíp to půjde nožem nebo prsty.
2
Chléb položte na plech, přikryjte alobalem a pečte 15 minut, až se sýr rozteče. Potom ho odkryjte a pečte ještě dalších 5 minut, aby byl chléb krásně křupavý.
3
Zatímco se chleba peče, připravte salát. Na zálivku prošlehejte v malém hrníčku citronovou šťávu, med, olivový olej, sůl a pepř (nebo je protřepejte ve sklenici s víčkem). Chléb vyjměte z trouby a ihned ho podávejte společně se salátem.
1
Předehřejte troubu na 180°C. Smíchejte všechny suroviny na bylinkové máslo. Bochník chleba položte na podložku a dlouhými příčnými řezy na něm vytvořte mřížku, řezy veďte asi 2,5 cm od sebe. Dávejte pozor, abyste neprořízli kůrku na spodní straně. Mezi vzniklé čtverečky rozdělte bylinkové máslo a sýr, nejlíp to půjde nožem nebo prsty.
2
Chléb položte na plech, přikryjte alobalem a pečte 15 minut, až se sýr rozteče. Potom ho odkryjte a pečte ještě dalších 5 minut, aby byl chléb krásně křupavý.
3
Zatímco se chleba peče, připravte salát. Na zálivku prošlehejte v malém hrníčku citronovou šťávu, med, olivový olej, sůl a pepř (nebo je protřepejte ve sklenici s víčkem). Chléb vyjměte z trouby a ihned ho podávejte společně se salátem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 7 dní

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 7 dní

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.