Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 bochník křupavého chleba
200 g sýra gruyère, ementálu,
mozzarelly nebo jiného sýra,
který se dobře roztéká
Na česnekové máslo
100 g másla, změklého
2 stroužky česneku, prolisované
sůl
1 lžíce nasekané petrželky
Na salát
šťáva z ½ citronu
1 lžíce medu
5 lžic olivového oleje
sůl a pepř
balíček směsi salátových lístků

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180°C. Smíchejte všechny suroviny na bylinkové máslo. Bochník chleba položte na podložku a dlouhými příčnými řezy na něm vytvořte mřížku, řezy veďte asi 2,5 cm od sebe. Dávejte pozor, abyste neprořízli kůrku na spodní straně. Mezi vzniklé čtverečky rozdělte bylinkové máslo a sýr, nejlíp to půjde nožem nebo prsty.
Chléb položte na plech, přikryjte alobalem a pečte 15 minut, až se sýr rozteče. Potom ho odkryjte a pečte ještě dalších 5 minut, aby byl chléb krásně křupavý.
Zatímco se chleba peče, připravte salát. Na zálivku prošlehejte v malém hrníčku citronovou šťávu, med, olivový olej, sůl a pepř (nebo je protřepejte ve sklenici s víčkem). Chléb vyjměte z trouby a ihned ho podávejte společně se salátem.

Pomohl vám recept?
6hodnocení4

Další videorecepty