×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Česnekovo-sýrový chleba

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Česnekovo-sýrový chleba

Co budete potřebovat

1 bochník křupavého chleba
200 g sýra gruyère, ementálu,
mozzarelly nebo jiného sýra,
který se dobře roztéká
Na česnekové máslo
100 g másla, změklého
2 stroužky česneku, prolisované
sůl
1 lžíce nasekané petrželky
Na salát
šťáva z ½ citronu
1 lžíce medu
5 lžic olivového oleje
sůl a pepř
balíček směsi salátových lístků

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Smíchejte všechny suroviny na bylinkové máslo. Bochník chleba položte na podložku a dlouhými příčnými řezy na něm vytvořte mřížku, řezy veďte asi 2,5 cm od sebe. Dávejte pozor, abyste neprořízli kůrku na spodní straně. Mezi vzniklé čtverečky rozdělte bylinkové máslo a sýr, nejlíp to půjde nožem nebo prsty.
Chléb položte na plech, přikryjte alobalem a pečte 15 minut, až se sýr rozteče. Potom ho odkryjte a pečte ještě dalších 5 minut, aby byl chléb krásně křupavý.
Zatímco se chleba peče, připravte salát. Na zálivku prošlehejte v malém hrníčku citronovou šťávu, med, olivový olej, sůl a pepř (nebo je protřepejte ve sklenici s víčkem). Chléb vyjměte z trouby a ihned ho podávejte společně se salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Česnekovo-sýrový chleba

Průměrné hodnocení 4 (4)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 bochník křupavého chleba
200 g sýra gruyère, ementálu,
mozzarelly nebo jiného sýra,
který se dobře roztéká
Na česnekové máslo
100 g másla, změklého
2 stroužky česneku, prolisované
sůl
1 lžíce nasekané petrželky
Na salát
šťáva z ½ citronu
1 lžíce medu
5 lžic olivového oleje
sůl a pepř
balíček směsi salátových lístků

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Smíchejte všechny suroviny na bylinkové máslo. Bochník chleba položte na podložku a dlouhými příčnými řezy na něm vytvořte mřížku, řezy veďte asi 2,5 cm od sebe. Dávejte pozor, abyste neprořízli kůrku na spodní straně. Mezi vzniklé čtverečky rozdělte bylinkové máslo a sýr, nejlíp to půjde nožem nebo prsty.
Chléb položte na plech, přikryjte alobalem a pečte 15 minut, až se sýr rozteče. Potom ho odkryjte a pečte ještě dalších 5 minut, aby byl chléb krásně křupavý.
Zatímco se chleba peče, připravte salát. Na zálivku prošlehejte v malém hrníčku citronovou šťávu, med, olivový olej, sůl a pepř (nebo je protřepejte ve sklenici s víčkem). Chléb vyjměte z trouby a ihned ho podávejte společně se salátem.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.