Česnekovo-sýrový chleba
Ingredience
1 | bochník křupavého chleba |
200 g | sýra gruyère, ementálu, |
mozzarelly nebo jiného sýra, | |
který se dobře roztéká | |
Na česnekové máslo | |
---|---|
100 g | másla, změklého |
2 | stroužky česneku, prolisované |
sůl | |
1 | lžíce nasekané petrželky |
Na salát | |
šťáva z ½ citronu | |
1 | lžíce medu |
5 | lžic olivového oleje |
sůl a pepř | |
balíček směsi salátových lístků |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180°C. Smíchejte všechny suroviny na bylinkové máslo. Bochník chleba položte na podložku a dlouhými příčnými řezy na něm vytvořte mřížku, řezy veďte asi 2,5 cm od sebe. Dávejte pozor, abyste neprořízli kůrku na spodní straně. Mezi vzniklé čtverečky rozdělte bylinkové máslo a sýr, nejlíp to půjde nožem nebo prsty.
Chléb položte na plech, přikryjte alobalem a pečte 15 minut, až se sýr rozteče. Potom ho odkryjte a pečte ještě dalších 5 minut, aby byl chléb krásně křupavý.
Zatímco se chleba peče, připravte salát. Na zálivku prošlehejte v malém hrníčku citronovou šťávu, med, olivový olej, sůl a pepř (nebo je protřepejte ve sklenici s víčkem). Chléb vyjměte z trouby a ihned ho podávejte společně se salátem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY