Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžíce olivového oleje AQ
250 g žampionů AQ, nakrájených na kostky
1 hlava česneku, stroužky oloupané a na plátky
hrst petrželky AQ, nasekané
1 cibule AQ, nadrobno
1 celerový řapík, nasekaný
1x 400g konzerva rajčat
půl lžičky sušeného chilli (vloček), sůl
300 g špaget AQ

Postup přípravy

Na pánvi zahřejte lžíci oleje a zprudka na něm orestujte houby, aby změkly a zezlátly. Přidejte česnek, ještě asi minutu smažte a pak vše nasypte do misky – přidejte do ní i petrželku a vše dobře promíchejte. V prázdné pánvi osmažte na zbytku oleje cibuli a celer a nechte je asi pět minut jemně zbarvit. Přidejte rajčata, chilli, sůl a přiveďte k varu. Ztlumte oheň, přiklopte a povařte deset minut, aby omáčka zhoustla. Mezitím si uvařte špagety a scezené je smíchejte s omáčkou. Na talíři pak ke každé porci přidejte i houby s česnekem a petrželkou.

Pomohl vám recept?
19hodnocení3

Další videorecepty