×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Česnekové špagety s houbami

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty,...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Česnekové špagety s houbami

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje AQ
250 g žampionů AQ, nakrájených na kostky
1 hlava česneku, stroužky oloupané a na plátky
hrst petrželky AQ, nasekané
1 cibule AQ, nadrobno
1 celerový řapík, nasekaný
1x 400g konzerva rajčat
půl lžičky sušeného chilli (vloček), sůl
300 g špaget AQ

Jak na to?

Na pánvi zahřejte lžíci oleje a zprudka na něm orestujte houby, aby změkly a zezlátly. Přidejte česnek, ještě asi minutu smažte a pak vše nasypte do misky – přidejte do ní i petrželku a vše dobře promíchejte. V prázdné pánvi osmažte na zbytku oleje cibuli a celer a nechte je asi pět minut jemně zbarvit. Přidejte rajčata, chilli, sůl a přiveďte k varu. Ztlumte oheň, přiklopte a povařte deset minut, aby omáčka zhoustla. Mezitím si uvařte špagety a scezené je smíchejte s omáčkou. Na talíři pak ke každé porci přidejte i houby s česnekem a petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Česnekové špagety s houbami

Hlavní chod Velmi snadné Italská Vaření Magazín 3/2010
Průměrné hodnocení 3 (10)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje AQ
250 g žampionů AQ, nakrájených na kostky
1 hlava česneku, stroužky oloupané a na plátky
hrst petrželky AQ, nasekané
1 cibule AQ, nadrobno
1 celerový řapík, nasekaný
1x 400g konzerva rajčat
půl lžičky sušeného chilli (vloček), sůl
300 g špaget AQ

Jak na to?

Na pánvi zahřejte lžíci oleje a zprudka na něm orestujte houby, aby změkly a zezlátly. Přidejte česnek, ještě asi minutu smažte a pak vše nasypte do misky – přidejte do ní i petrželku a vše dobře promíchejte. V prázdné pánvi osmažte na zbytku oleje cibuli a celer a nechte je asi pět minut jemně zbarvit. Přidejte rajčata, chilli, sůl a přiveďte k varu. Ztlumte oheň, přiklopte a povařte deset minut, aby omáčka zhoustla. Mezitím si uvařte špagety a scezené je smíchejte s omáčkou. Na talíři pak ke každé porci přidejte i houby s česnekem a petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Inspirujte se podobnými recepty